Vizim i Asistuar

Çfarë është Vizimi i Asistuar?

Për të ndihmuar embrionet që të implantohen në mitër, “zona pellusida” e cila rrethon embrionin hollohet ose shpërthehet. Kjo procedurë quhet vizim i asistuar.

Para fekondimit me spermën, qeliza vezore është e rrethuar nga një membranë mbrojtëse. Kjo membranë mbron embrionin nga faza e fekondimit dhe vepron si një barrierë selektive midis embrionit dhe mjedisit të tij të jashtëm. Në ditën e 5-të të zhvillimit të tij, udhëtimi i embrionit që kishte filluar në tubat fallopiane përfundon në mitër. Në këtë fazë, embrioni do të mbahet në vendin më të përshtatshëm në barkun e nënës. Për të arritur me sukses shtatzëninë, “zona pellusida” duhet të shpërthehet në mënyrë që embrioni të largohet nga kjo membranë dhe të implantohet në mitër. Ndonjëherë, membrana që rrethon embrionin mund të jetë më e trashë se sa pritej. Në këto raste, membrana hollohet përmes procedurave ndihmëse të vizimit në mënyrë që të ndihmojë në arritjen e shtatzënisë.

Si kryhet Vizimi i Asistuar?

Vizimi i Asistuar kryhet zakonisht në ditën e transferimit. Procesi mund të kryhet manualisht nën mikroskop, ose membrana mund të hollohet / shpërthehet duke përdorur kimikate ose rreze lazer. Në ditët e sotme, preferohet metoda lazer sepse është më e lehtë për të kryer procedurën dhe për shkak se nuk dëmton embrionin.

Kujt i rekomandohet Vizimi i Asistuar?

Vizimi i Asistuar rekomandohet në rastet e mëposhtme:

  •  Në pacientet mbi moshën 37 vjeçare,
  • Në ciklet FET (Transferi me Embrione të Ngrira)
  • Në embrionet që do të transferohen dhe trashësia e membranës së të cilëve është mbi 15 μm
  • Kur është e nevojshme, në pacientet me dështime të përsëritura të implantimit përkundër transferimit të embrioneve të shëndetshme

Vizimi i Asistuar nuk është një shërbim “sipas kërkesës” dhe nuk duhet domosdoshmërisht të kryhet në çdo embrion. Mjeku juaj ose embriologët e kryejnë këtë metodë tek embrionet e përzgjedhura përpara transferimit të embrionit, atëhere kur është e nevojshme, për të rritur mundësinë e shtatzënisë.

Ҫifti mori lajmin e mrekullueshem

Znj. Elsa dhe bashkëshorti i saj të cilët pritën 7 vjet për …

Lexo Vazhdimin

Vazhdojmë me lajme të mira

Duke u dhënë lajmin e gëzuar çiftit Rolanda dhe Mark! …

Lexo Vazhdimin

Lumturie Dardha

Pas tentimit tonë 4 herë me IVF, më në fund u takuam …

Lexo Vazhdimin

Vlora Gashi

Unë mbetesha shtatzënë por çdoherë kur isha 5-6 javësh më thonin që …

Lexo Vazhdimin

Shqipe Morina

Jam 5 vite e martuar, gjatë këtyre 5 viteve kam vizituar shumë …

Lexo Vazhdimin

Agron Dashi

Përshëndetje, Jemi të martuar qe 2 vite, po provojmë të kemi …

Lexo Vazhdimin

Konsulta falas

NE JU KONTAKTOJMË

Për konsulta falas me mjekët tanë na lini numrin tuaj të telefonit, ne ju kontaktojmë.

Ne ju Kontaktojmë
Numri juaj i telefonit:

apo ju mund të na kontaktoni në numrin e telefonit +383 38606 220

WhatsApp Viber
WhatsApp
Viber
Ne Ju Kontaktojme
Ju do të kontaktoheni brenda një kohe shumë shkurtër: