CGT – Testimi i Përsosur i Përcaktimit Gjenetik

Cili është testi CGT?

CGT është një test gjenetik i shqyrtimit që lejon shqyrtimin e mbi 600 sëmundjeve gjenetikisht të transmetueshme dhe mbi 6600 mutacione që shkaktojnë sëmundje (dëmtim gjenetik) në një shkallë.

Çiftet që dëshirojnë të kenë një fëmijë mund të mbartin shumë sëmundje gjenetike që ata nuk janë të vetëdijshëm. Deri kohët e fundit, shqyrtimi i të gjitha këtyre sëmundjeve gjenetike në të njëjtën kohë nuk ishte e mundshme si nga ana mjekësore dhe ajo teknike. Tani, një mostër e thjeshtë e gjakut mund të përdoret për të shfaqur në nivelin e gjenit. Embrionet IVF me mutacione gjenetike ose sëmundje të zbuluara nga Testi CGT mund të renditen për të siguruar që edhe foshnjat e lindura nga martesat e njëpasnjëshme të jenë të shëndetshme.

Si kryhet testi i CGT?

Për të kryer testin e CGT, i njohur gjithashtu si shfaqja e bartësit para shtatzënisë, një mostër gjaku merret nga prindërit e ardhshëm. Nëse në mostrën e gjakut ka prova të mutacionit ose transportit të sëmundjes së ekzaminuar, embrionet e marra nëpërmjet fekondimit in vitro shihen duke përdorur PGT dhe bëhet transferimi i embrioneve jo-mutacion. Kështu, çiftet, foshnjat e të cilëve janë në rrezik të lindin me një sëmundje, mund të kenë një fëmijë të shëndetshëm në lidhje me sëmundjen e ekzaminuar. Ndërsa metodat tradicionale mund të zbulojnë vetëm disa çrregullime gjenetike në të njëjtën kohë, testi CGT zbulon për qindra çrregullime gjenetike në të njëjtën kohë.

Kujt i rekomandohet testi i CGT?

Testi CGT mund të kryhet për këdo. Megjithatë, është veçanërisht e rëndësishme që ai të kryhet në njerëz / çifte që plotësojnë kushtet e mëposhtme në aspektin e informacionit dhe përparësisë që testi do të ofrojë përpara shtatëzënisë:

  • Çiftet që kanë një histori familjare të mbartjes së sëmundjeve gjenetike.
  • Çifteve që janë martuar me të afërm.
  •  Çiftet që kanë një fëmijë me sëmundje gjenetike dhe dëshirojnë të kenë fëmijë të tjerë të shëndetshëm.
Ku mund të kryhet testi i CGT?

Testi CGT nuk kryhet në çdo qendër IVF. Si Grupi Shëndetësor Bahçeci, ne kryejmë testin CGT, i cili na lejon të shohim për sëmundjet gjenetike dhe të dalin foshnja të shëndetshme në lindje në të gjitha qendrat që veprojnë brenda grupit tonë shëndetësor. Duke ndjekur nga afër zhvillimet në shkencën riprodhuese, ne jemi të lumtur të përdorim teknologjitë më të reja në qendrat tona njëkohësisht me qendrat kryesore të IVF-së në botë. Falë laboratorit tonë të avancuar embriologjik, ne arrijmë norma suksesi mbi standardet evropiane, sidomos me rastet e vështira. Ne gjithashtu ndjekim zhvillimet shkencore nga partneriteti ynë me Universitetin e Oksfordit.

Sa kushton testi CGT?

Megjithëse çmimi i testit CGT është shumë më i volitshëm se sa testet e zakonshme të shqyrtimit, ku mund të shqyrtohet vetëm një defekt i gjeneve, ne nuk mund të ndajmë informacionin e çmimit të testit CGT në faqen tonë të internetit për shkak të legjislacionit aktual. Ju lutemi plotësoni formularin e kontaktit tonë për të patur informacion të detajuar rreth çmimit dhe procesit.

Malli për 7 vite përfundoi me trajtimin e personalizuar në Bahçeci

Malli për 7 vite përfundoi me trajtimin e personalizuar në Bahçeci. 🥰🥰 …

Lexo Vazhdimin

Ҫifti mori lajmin e mrekullueshem

Znj. Elsa dhe bashkëshorti i saj të cilët pritën 7 vjet për …

Lexo Vazhdimin

Lumturie Dardha

Pas tentimit tonë 4 herë me IVF, më në fund u takuam …

Lexo Vazhdimin

Vlora Gashi

Unë mbetesha shtatzënë por çdoherë kur isha 5-6 javësh më thonin që …

Lexo Vazhdimin

Shqipe Morina

Jam 5 vite e martuar, gjatë këtyre 5 viteve kam vizituar shumë …

Lexo Vazhdimin

Agron Dashi

Përshëndetje, Jemi të martuar qe 2 vite, po provojmë të kemi …

Lexo Vazhdimin

Konsulta falas

NE JU KONTAKTOJMË

Ne ju Kontaktojmë
Numri juaj i telefonit:

apo ju mund të na kontaktoni në numrin e telefonit +383 38606 220

WhatsApp Viber
WhatsApp
Viber
Ne Ju Kontaktojme
Ju do të kontaktoheni brenda një kohe shumë shkurtër: