Testi i CD56

Cili është testi CD56?

Testi CD56 përdoret për të përcaktuar dendësinë e “qelizave vrasëse” brenda mitrës, gjë që ndikon negativisht në formimin e shtatzënisë.
Mekanizma të shumta molekulare janë të përfshira në implantimin e embrioneve në mitër, si në shtatzëni spontane ashtu edhe në shtatzënitë që rezultojnë nga trajtimet IVF. Brenda këtyre mekanizmave, është me rëndësi të madhe që sistemi imunitar të jetë i përshtatshëm për shtatzëninë.

Në studimet e fundit shkencore, qelizat e vrasjes natyrore (qelizat NK) kanë treguar të luajnë një rol shumë të rëndësishëm në procesin e implantimit të mitrës. Nëse dendësia e qelizave NK është mbi ose nën mesataren në shtresën e brendshme të mitres, mund të ndikojë negativisht në implantimin e embrioneve në mitër. Një nga shkaqet e humbjeve të shtatzënisë është një densitet i lartë i qelizave NK në shtresën e brendshme të mitrës.

Kujt i rekomandohet testi CD56?

Testi CD56 mund të kryhet tek pacientet të cilat dëshirojnë të kenë fëmijë dhe që kanë pasur dy ose më shumë dështime. Përveç kësaj, mund të kryhet edhe tek pacientet të cilat nuk kanë arritur shtatzëninë pavarësisht transferimit të tre ose më shumë embrioneve të shëndetshme.

Si kryhet testi CD56?

Testi CD56 përcakton raportin e qelizave vrasëse natyrore (NK qelizat vrasëse). Kjo mund të kryhet përmes marrjes së mostrave të gjakut ose marrjes së mostrave të indeve të mitrës. Sidoqoftë, meqë marrja e mostrave të gjakut mund të japë rezultate të pasakta, qasja e preferuar është kryerja e testit në indet e mitrës.

Pas periudhës së ovulacionit, nën anestezi dhe nga ana e ekspertëve patologë, kryhet një vlerësim imunohistokimike në indet e marra nga shtresa e brendshme e mitrës ndërmjet ditëve 21 dhe 24.

Pacienteve me nivele të larta CD56, u administrohen trajtime stabilizuese të sistemit imunitar (siç janë injeksione intralipide) në intervale të përshtatshme pas përgatitjes për transferimin e embrionit dhe kushteve të përshtatshme.

Sa kushton testi i CD56?

Për shkak të legjislacionit aktual, ne nuk mund të publikojmë ndonjë informacion mbi çmimet në faqen tonë të internetit. Për më shumë informacion rreth testit të CD56, ju lutemi plotësoni formularin e kontaktit ose na telefononi në +383 386 06 220.

Malli për 7 vite përfundoi me trajtimin e personalizuar në Bahçeci

Malli për 7 vite përfundoi me trajtimin e personalizuar në Bahçeci. 🥰🥰 …

Lexo Vazhdimin

Ҫifti mori lajmin e mrekullueshem

Znj. Elsa dhe bashkëshorti i saj të cilët pritën 7 vjet për …

Lexo Vazhdimin

Lumturie Dardha

Pas tentimit tonë 4 herë me IVF, më në fund u takuam …

Lexo Vazhdimin

Vlora Gashi

Unë mbetesha shtatzënë por çdoherë kur isha 5-6 javësh më thonin që …

Lexo Vazhdimin

Shqipe Morina

Jam 5 vite e martuar, gjatë këtyre 5 viteve kam vizituar shumë …

Lexo Vazhdimin

Agron Dashi

Përshëndetje, Jemi të martuar qe 2 vite, po provojmë të kemi …

Lexo Vazhdimin

Konsulta falas

NE JU KONTAKTOJMË

Ne ju Kontaktojmë
Numri juaj i telefonit:

apo ju mund të na kontaktoni në numrin e telefonit +383 38606 220

WhatsApp Viber
WhatsApp
Viber
Ne Ju Kontaktojme
Ju do të kontaktoheni brenda një kohe shumë shkurtër: