CCS – Skanimi Gjithëpërfshirës i Kromozomeve

Cfarë është Metoda Gjithëpërfshirëse e Kromozomeve (CCS)?

Skanimi gjithëpërfshirës i kromozomeve është një metodë e kryer gjatë trajtimeve IVF, para transferimit të embrionit dhe që lejon të ekzaminohen të gjitha kromozomet. Ekzaminimi kryhet në formën e një analize të konstruktit gjenetik në mostrën e biopsisë të nxjerrë nga embrioni, duke përdorur pajisjet më të fundit (NGS, Next Generation Sequencing – Sekuenca e Gjeneratës së Ardhshme). Në raste të caktuara, të tilla si transportuesit translokues, ekzaminimi mund të kryhet gjithashtu duke përdorur teknologjinë e mikroçipit (aCGH, Hibridizimi Genomik Krahasues, Hibridizimi Genomik Plotësues) ku gjenden mijëra fragmente të kromozomeve njerëzore. Meqenëse të dyja metodat sigurojnë hartën e kromozomeve të embrioneve, mund të identifikohen shumë defekte në lidhje me kromozomin që nuk mund të zbulohej në të kaluarën. Transferimi i një embrioni që është normal në lidhje me 24 kromozome të ndryshme çon në një rritje të konsiderueshme të normave të shtatzënisë të marra për transferim.

Kujt i rekomandohet Metoda Gjithëpërfshirëse e Kromozomeve?

Situata të tilla si mosha e e madhe e nënës mund të çojë në disa probleme serioze numerike apo strukturore që prekin embrionin, ose vezën dhe spermatozoidin që formojnë embrionin. Këto probleme mund të ndalojnë shtatëzanitë, ashtu si ato gjithashtu mund të çojnë në abortime dhe madje edhe tek fëmijët me sëmundje të trashëguara. Në çifte, embrionet e të cilëve janë në rrezik për zhvillimin e defekteve kromozomike, mjeku që kryen trajtimin mund të rekomandojë një shqyrtim gjithëpërfshirës të kromozomeve, aty ku është e përshtatshme.

CCS kryhet sidomos në situatat e mëposhtme:
  • Mosha e avancuar e nënës (37 vjeç e lart)
  • Dështimet e përsëritura
  • Dështimet e përsëritura të IVF
  • Çiftet që kanë një defekt të njohur kromozomal (translokacion, anasjelltas, etj)
Ku kryhet CCS?

Jo çdo qendër IVF mund të kryejë me efikasitet shqyrtimin e plotë të kromozomeve për të përmirësuar shkallën e suksesit të trajtimit. Është me rëndësi të madhe që qendra të ketë një laborator të embriologjisë shumë të zhvilluar dhe efikas në mënyrë që embrioni të mund të ekzaminohet tërësisht për sëmundjet kromozomore. Duke ndjekur nga afër zhvillimet në shkencën riprodhuese, ne jemi të lumtur të përdorim teknologjitë më të reja në qendrat tona njëkohësisht me qendrat kryesore të IVF-së në botë. Falë laboratorit tonë të avancuar embriologjik, ne arrijmë norma suksesi mbi standardet evropiane, sidomos me rastet e vështira. Ju mund të kontaktoni qendrat tona për më shumë informacion mbi skanimin gjithëpërfshirës të kromozomeve.

Sa kushton CCS?

Për shkak të detyrimeve ligjore, ne nuk mund të ndajmë informacionin e çmimeve për CCS në faqen tonë të internetit. Ju lutemi plotësoni formularin e kontaktit ose na kontaktoni në xxx për të patur informacion të detajuar rreth çmimit dhe procesit.

Malli për 7 vite përfundoi me trajtimin e personalizuar në Bahçeci

Malli për 7 vite përfundoi me trajtimin e personalizuar në Bahçeci. 🥰🥰 …

Lexo Vazhdimin

Ҫifti mori lajmin e mrekullueshem

Znj. Elsa dhe bashkëshorti i saj të cilët pritën 7 vjet për …

Lexo Vazhdimin

Lumturie Dardha

Pas tentimit tonë 4 herë me IVF, më në fund u takuam …

Lexo Vazhdimin

Vlora Gashi

Unë mbetesha shtatzënë por çdoherë kur isha 5-6 javësh më thonin që …

Lexo Vazhdimin

Shqipe Morina

Jam 5 vite e martuar, gjatë këtyre 5 viteve kam vizituar shumë …

Lexo Vazhdimin

Agron Dashi

Përshëndetje, Jemi të martuar qe 2 vite, po provojmë të kemi …

Lexo Vazhdimin

Konsulta falas

NE JU KONTAKTOJMË

Ne ju Kontaktojmë
Numri juaj i telefonit:

apo ju mund të na kontaktoni në numrin e telefonit +383 38606 220

WhatsApp Viber
WhatsApp
Viber
Ne Ju Kontaktojme
Ju do të kontaktoheni brenda një kohe shumë shkurtër: