Mosha e Avancuar

Pjelloria në femra fillon të bjerë me rritjen e moshës. Kjo rënie fillon pas moshës 30 vjeçare dhe vazhdon të përshpejtohet pas moshës 40 vjeç. Pjelloria zvogëlohet sepse gratë kanë një numër të caktuar të vezëve kur lindin dhe me kalimin e kohës ky numër zvogëlohet. Rënia e potencialit ovarian rezulton me norma më të ulëta të shtatzënisë, si nga mënyrat natyrore ashtu edhe nga trajtimi. Një pikë tjetër e rëndësishme për shtatzëninë tek gratë në moshat e avancuara është zvogëlimi i cilësisë së vezës. Shifrat që lidhen me këtë çështje janë si më poshtë; shkalla e arritjes së shtatzënisë që rezulton me lindjen e gjallë brenda një viti është 75% në gratë e moshës 30 vjeç; 66% në gratë e moshës 35 vjeç; 44% në gratë e moshës 40 vjeç. Përveç kësaj, si pasojë e plakjes së vezëve, rreziku i abortit rritet gjithashtu me moshën. Bashkë me moshën shtohen edhe problemet e tjera gjinekologjike si miomat, diabeti, gjendrat tiroide, të cilat janë më të zakonshme.

Përveç infertilitetit për shkak të moshës së avancuar, ka edhe shkaqe të tjera të infertilitetit femëror:

Endometrioza (Cista e çokollatës)

Rezerva e ulët e Vezëve dhe Menopauza e Hershme

Sindroma e Vezoreve Policistike

Bllokimi i Tubave

Sëmundjet endokrine që shkaktojnë çrregullim të ovulacionit

Vaginismus

Trajtimi i IVF tek gratë me moshë të Avancuar

Është shumë e rëndësishme të mos humbni kohën gjatë fazave të ekzaminimit dhe trajtimit tek gratë me moshë të avancuar. Femrat e moshës 35 vjeç e lart duhet të shohin një mjek nëse shtatzënia nuk arrihet brenda 6 muajve duke bërë marëdhënie të pambrojtur, ndërsa ato të moshës 40 vjeç nëse nuk arrihet brenda 3 muajve. Edhe pse ndryshon në varësi të shëndetit të përgjithshëm të çiftit, është e mundur që të arrini shtatazani me anë të trajtimit IVF në pacientët me moshë të avancuar. Në këtë pikë, zgjedhja e qendrës është me rëndësi të madhe. Normat e larta të shtatzënisë janë të dhënat më të rëndësishme që tregojnë suksesin e një qendre. Sa më i avancuar është laboratori embriologjik i qendrës IVF dhe sa më mirë të kryhen teknikat e ngrirjes / shkrirjes, aq më të larta janë shanset për arritjen e shtatzënisë. Si Grupi Shëndetësor Bahçeci, ne kemi patur kënaqësinë e realizimit të ëndrrave të mbi 70.000 familjeve falë ekipeve tona të ekspertëve në të gjitha qendrat tona, laboratorëve tanë embriologjik të nivelit të lartë dhe metodat e rritjes së suksesit.

Sa Embrione Transferohen në Trajtimin IVF?

Sipas rregullores së IVF, në gratë nën moshën 35 vjeç, vetëm një embrion mund të transferohet në dy përpjekjet e para, në përpjekjet e ardhshme 2 embrione, ndërsa tek grate mbi moshën 35 vjeç mund të transferohen 2 embrione.

Metodat e rritjes së suksesit të cilat i aplikojmë në trajtimet IVF:

Embrioskopi (Sistemi i Vazhdueshëm i Monitorimit të Embrionit)

Pushimi i Mitrës

NGS (Sekuenca e Gjeneratës së Ardhshme)

Mitoskor (Indikatori i qëndrueshmërisë së embrionit)

Trajtimi CD 56 – IV

Metoda e Grumbullimit të Qelizave

Histori e Pacientëve

Nga Shkrimi i Pacientëve tanë

Ata realizuan ëndrrat e tyre më të mëdha tek Qendra për IVF Bahçeci. Tregimet e lumturisë nga shkrimi i pacientëve tanë...

Malli për 7 vite përfundoi me trajtimin e personalizuar në Bahçeci

Malli për 7 vite përfundoi me trajtimin e personalizuar në Bahçeci. 🥰🥰 Qendra për IVF Bahçeci Fulya në Stamboll ofron trajtime komode me laboratorin …

LEXO VAZHDIMIN SHIKO VIDEON

Ҫifti mori lajmin e mrekullueshem

Znj. Elsa dhe bashkëshorti i saj të cilët pritën 7 vjet për të pasur fëmijë, morën …

LEXO VAZHDIMIN SHIKO VIDEON

Lumturie Dardha

Pas tentimit tonë 4 herë me IVF, më në fund u takuam me mjekun tonë të tanishëm. U kontrolluam shumë herë dhe mjeku ynë …

LEXO VAZHDIMIN

Vlora Gashi

Unë mbetesha shtatzënë por çdoherë kur isha 5-6 javësh më thonin që qesja është boshe, nuk ka embrion aty. Si është e mundur të …

LEXO VAZHDIMIN

Shqipe Morina

Jam 5 vite e martuar, gjatë këtyre 5 viteve kam vizituar shumë mjek, jam kontrolluar në çdo mënyrë, kam bërë analiza, më thonin që …

LEXO VAZHDIMIN

Agron Dashi

Përshëndetje, Jemi të martuar qe 2 vite, po provojmë të kemi fëmijë qe 1 vit. Bëmë vizitë tek një mjek dhe i treguam …

LEXO VAZHDIMIN

Konsulta falas

NE JU KONTAKTOJMË

Ne ju Kontaktojmë
Numri juaj i telefonit:

apo ju mund të na kontaktoni në numrin e telefonit +383 38606 220

WhatsApp Viber
WhatsApp
Viber
Ne Ju Kontaktojme
Ju do të kontaktoheni brenda një kohe shumë shkurtër: