Aborti i përsëritur

Humbjet e shtatëzanive brenda 20 javëve të para të shtatzënisë quhen aborte. Mosha e avancuar e nënës është një faktor i rëndësishëm në abortime. Ne flasim për aborte të përsëritura kur ndodhin 3 ose më shumë dështime të njëpasnjëshme. Rreth 1% e grave përjetojnë aborte të përsëritura.

Shkaqet e Aborteve të Përsëritura
 • Defekte strukturore të mitrës dhe pamjaftueshmërisë së qafës së mitrës
 • Çrregullime kromozomale
 • Infeksionet
 • Çrregullime hormonale
 • Çrregullime të sistemit imunitar
 • Ato mjedisore dhe faktorë të tjerë
Disa teste mund të ndihmojnë në përcaktimin e shkakut të aborteve të përsëritura. Këto teste janë si më poshtë:
 • Kariotip, analiza kromozomike
 • Ultratinguj, radioskopi (HSG) dhe histeroskopia për të diagnostikuar problemet e mitrës.
 • Testet e gjakut për të analizuar antitrupat antifosfolipide (lupus antikoagulant, antitrupat anticardiolipin) me qëllim të zbulimit të shkaqeve imunologjike
 • Testet e tiroides, glukozë në gjak në agjërim ose teste të tolerancës glukoze.
 • Testet e gjakut për të zbuluar trombofilinë (antidrombin III, proteina C, proteina S, homocisteinë, mutacioni i faktorit V Leiden).
 • Kultura vaginale për infeksione.
Cilat janë simptomat e një aborti?

Simptoma më e zakonshme e një aborti është gjakderdhja vaginale. Gjakderdhja mund të fillojë në formën e njollave të lehta, pastaj të bëhet më e rëndë dhe e mpiksur. Mund të përjetohen dhimbje të lehta deri në dhimbje të rënda. Një ekzaminim me ultratinguj është i mjaftueshëm për të diagnostikuar një gabim. Mund të ndodhë gjakderdhje e shtuar. Në raste të tilla, nëse nuk ka copëza të mbetura në ultratinguj, dhe nëse gjakderdhja është ndalur, aborti mund të mos jetë i nevojshëm. Megjithatë, në raste të tjera kur shkarkohen vetëm pjesërisht; në këto raste, copëzat e mbetura në mitër duhet të eliminohen përmes abortit.

Abortet e përsëritura dhe IVF

Afër 5% e çifteve që dëshirojnë të kenë fëmijë vuajnë nga abore të përsëritura. Një trajtim IVF mund të ndihmojë në arritjen e shtatzënisë kur abortet e përsëritura janë si pasojë e shkaqeve gjenetike. Në trajtimin e aborteve të përsëritura, hapat që duhen ndjekur janë ato të një trajtimi të rregullt IVF. Testi PGD (diagnoza gjenetike e preimplantimit) kryhet në embrionet e marra; dhe embrioni i shëndetshëm përzgjidhet për transferim. Në këtë mënyrë, rritet mundësia e shtatzënisë së shëndetshme.

Përmes metodave të trajtimit të personalizuara e të zbatuara në qendrat tona, përcaktohet shkaku i aborteve dhe planifikohet metoda më e përshtatshme e trajtimit për nënën e ardhshme. Laboratori ynë i avancuar i embriologjisë dhe studimet rigoroze të mjekëve e embriologëve tanë ekspertë, mund të ndihmojnë për të arritur shtatzënitë e suksesshme edhe në raste të vështira. Ju mund të na kontaktoni për të kërkuar informacione të hollësishme rreth aborteve të përsëritura, procedurën e trajtimit dhe të kryeni një konsultim me një nga mjekët tanë.

Histori e Pacientëve

Nga Shkrimi i Pacientëve tanë

Ata realizuan ëndrrat e tyre më të mëdha tek Qendra për IVF Bahçeci. Tregimet e lumturisë nga shkrimi i pacientëve tanë...

Malli për 7 vite përfundoi me trajtimin e personalizuar në Bahçeci

Malli për 7 vite përfundoi me trajtimin e personalizuar në Bahçeci. 🥰🥰 Qendra për IVF Bahçeci Fulya në Stamboll ofron trajtime komode me laboratorin …

LEXO VAZHDIMIN SHIKO VIDEON

Ҫifti mori lajmin e mrekullueshem

Znj. Elsa dhe bashkëshorti i saj të cilët pritën 7 vjet për të pasur fëmijë, morën …

LEXO VAZHDIMIN SHIKO VIDEON

Lumturie Dardha

Pas tentimit tonë 4 herë me IVF, më në fund u takuam me mjekun tonë të tanishëm. U kontrolluam shumë herë dhe mjeku ynë …

LEXO VAZHDIMIN

Vlora Gashi

Unë mbetesha shtatzënë por çdoherë kur isha 5-6 javësh më thonin që qesja është boshe, nuk ka embrion aty. Si është e mundur të …

LEXO VAZHDIMIN

Shqipe Morina

Jam 5 vite e martuar, gjatë këtyre 5 viteve kam vizituar shumë mjek, jam kontrolluar në çdo mënyrë, kam bërë analiza, më thonin që …

LEXO VAZHDIMIN

Agron Dashi

Përshëndetje, Jemi të martuar qe 2 vite, po provojmë të kemi fëmijë qe 1 vit. Bëmë vizitë tek një mjek dhe i treguam …

LEXO VAZHDIMIN

Konsulta falas

NE JU KONTAKTOJMË

Ne ju Kontaktojmë
Numri juaj i telefonit:

apo ju mund të na kontaktoni në numrin e telefonit +383 38606 220

WhatsApp Viber
WhatsApp
Viber
Ne Ju Kontaktojme
Ju do të kontaktoheni brenda një kohe shumë shkurtër: