Metoda e Grumbullimit

Cfarë është Metoda e Grumbullimit?

Në trajtimet IVF, metoda e grumbullimit i referohet dy ose më shumë procedurave të grumbullimit të vezëve (OPU) në të cilat vezët e grumbulluara ngrihen në vend që të transferohen menjëherë. Me këtë metodë, embrionet e grumbulluara shkrihen së bashku dhe monitorohen para se të transferohen në mitrën e përgatitur fizikisht ose e pëgatitur mjekësisht. Që metoda të jetë e suksesshme, qendra IVF për ta përdorur atë duhet të ketë një teknikë shumë të suksesshme të ngrirjes së embrionit.

A rritet suksesi i IVF-së me Metodën e Grumbullimit?

Me rritjen e numrit të embrioneve që do të transferohen tek gratë me rezerva të ulëta ovariane rritet dhe suksesi. Përveç kësaj, para transferimit është e mundur të monitorohen së bashku embrionet e grumbulluara në fazat e mëtejshme të zhvillimit. Sidomos në fazën e blastocistit (dita e 5-të), është e mundur të përzgjidhet embrioni që ka potencialin më të lartë të implantimit dhe që ka më shumë gjasa të jetë gjenetikisht i shëndetshëm.

Një tjetër avantazh i metodës së grumbullimit është se mund të ulë relativisht koston e trajtimit. Nëse një numër i vogël i vezëve mblidhen gjatë ciklit të parë të IVF dhe embrionet ngrihen pa transferim, kostoja e procedurës së dytë dhe të mëvonshme të grumbullimit të vezëve zvogëlohet për 50%. Në këtë mënyrë, ne rritim shanset tona për të arritur rezultate më të suksesshme në trajtimin e IVF. Një avantazh tjetër i kësaj metode është rritja e numrit të embrioneve që mund të bëhen biopsi për një diagnozë gjenetike të preimplantimit (PGD), pasi testimi i tyre së bashku do të thotë një rënie në koston totale të PGD.

Ankthi gjithashtu rritet në çiftet që kanë një ose më shumë përpjekje të dështuara, i cili ka një efekt të kundërt në procesin e trajtimit pasues. Shumë çifte heqin dorë nga trajtimi për shkak të këtyre ndjenjave të ankthit dhe depresionit. Megjithatë, vazhdimi i trajtimit do të ndihmonte shumë prej tyre të përmbushnin ëndrrat e tyre prindërore. Me metodën e grumbullimit do të jetë e mundur të lehtësohet ndjenja e ankthit të çifteve, si dhe të arrihet shkalla më e lartë e suksesit për një çmim më të ulët.

Kush rekomandohet për Metodën e Grumbullimit?

Metoda e grumbullimit rekomandohet kryesisht tek gratë me rezerva të ulëta ovariane, ose për çifte që kanë pasur përpjekje të dështuara.

Si kryhet Metoda e Grumbullimit?

Nëse numri i pritur i embrioneve të shëndetshme nuk mund të përftohen për transferim pas procedurës së grumbullimit të vezëve, kryhet ngrirja e embrionit. Transferimi anulohet dhe pacientja i nënshtrohet një procedure tjetër për grumbullimin e vezëve. Këto hapa mund të përsëriten derisa të përftohet një numër i mjaftueshëm i embrioneve. Ne flasim për metodën e grumbullimit kur dy ose më shumë procedura të grumbullimit të vezëve kryhen para transferimit.

Sa kushton Metoda e Grumbullimit?

Për shkak të legjislacionit aktual, ne nuk mund të ndajmë asnjë informacion mbi çmimet në faqen tonë të internetit. Për më shumë informacion rreth metodës së grumbullimit, lutemi plotësoni formularin e kontaktit ose na telefononi në +383 386 06 220.

Malli për 7 vite përfundoi me trajtimin e personalizuar në Bahçeci

Malli për 7 vite përfundoi me trajtimin e personalizuar në Bahçeci. 🥰🥰 …

Lexo Vazhdimin

Ҫifti mori lajmin e mrekullueshem

Znj. Elsa dhe bashkëshorti i saj të cilët pritën 7 vjet për …

Lexo Vazhdimin

Lumturie Dardha

Pas tentimit tonë 4 herë me IVF, më në fund u takuam …

Lexo Vazhdimin

Vlora Gashi

Unë mbetesha shtatzënë por çdoherë kur isha 5-6 javësh më thonin që …

Lexo Vazhdimin

Shqipe Morina

Jam 5 vite e martuar, gjatë këtyre 5 viteve kam vizituar shumë …

Lexo Vazhdimin

Agron Dashi

Përshëndetje, Jemi të martuar qe 2 vite, po provojmë të kemi …

Lexo Vazhdimin

Konsulta falas

NE JU KONTAKTOJMË

Ne ju Kontaktojmë
Numri juaj i telefonit:

apo ju mund të na kontaktoni në numrin e telefonit +383 38606 220

WhatsApp Viber
WhatsApp
Viber
Ne Ju Kontaktojme
Ju do të kontaktoheni brenda një kohe shumë shkurtër: