Azoospermia ose (zero spermatozoidë)

Edhe Pacientët me Azoospermia mund të kenë fëmijë.

Azoospermia, e cila prek një të tretën e meshkujve, zakonisht është një gjendje e shërueshme. Ju mund të gjeni këtu informacion rreth Azoospermisë, të tilla si ajo çfarë është saktësisht, cilat janë shkaqet e saj, dhe se si pacientët me Azoospermi mund të prodhojnë spermatozoidë.

Çfarë është Azoospermia?

Ne flasim për azoospermia (zero spermatozoidë) kur nuk ka spermë në lëngun seminal. Mungesa e spermës së gjallë në lëngun seminal do të thotë se pacienti nuk mund të konceptohet natyrshëm. Megjithatë, në sajë të metodave të trajtimit të zhvilluara kohët e fundit, meshkujt me Azoospermi mund të kenë fëmijë.

Cilat janë simptomat e Azoospermisë?

Azoospermia nuk ka simptoma. Lëngu seminal zakonisht është në ngjyrën normale. Diagnoza e Azoospermisë kërkon një spermogram (analiza e spermës). Para testit të spermogramit janë të nevojshme që për tre ditë rresht mos të kryhet akt seksual. Gjatë kësaj periudhe abstinence, mashkulli nuk duhet as të bëjë seks dhe as të masturbojë. Do të ishte gabim të qëndroni për një periudhë më të gjatë abstinence në mënyrë që të rritet numri i spermës; sepse ndërsa numëri i spermatozoidëve rritet në periudha më të gjata abstinence, lëvizshmëria e tyre zvogëlohet. Në ditën e katërt të periudhës së abstinencës, pacienti duhet të shkojë në klinikë dhe të prodhojë një mostër të spermës. Kjo mostër ekzaminohet në laborator dhe vlerësohet numërimi i spermatozoidëve. Ju mund të gjeni rezultatet e spermogramit në ditën pas procedurës.

Cilat janë shkaqet e Azoospermisë?

Azoospermia mund të ndodhë si pasojë e bllokimit në kanalet e spermës ose për shkak të çrregullimit të prodhimit të spermës.

1. Bllokimet në kanalet e spermës:

Në këta pacientë, prodhimi i spermës ndodh në testikuj, por nuk ka në lëngun seminal pasi kanalet e spermës janë të bllokuara.

2. Çrregullimet e prodhimit të spermës:

Prodhimi i spermës mund të përkeqësohet për shkak të kushteve të tilla si testikujt e pa zbritur ne skrotum, defekte gjenetike, mangësi hormonale, disa infeksione ose ekspozim ndaj rrezatimit.

Si trajtohet Azoospermia?

Shkaku i Azoospermisë duhet të përcaktohet përpara se të vazhdohet me trajtimin. Pacientëve u kërkohen testet e mëposhtme:

1. Përsëritja e testit të Spermogramës
2. Analizat hormonale
3. Ekzaminim gjenetik
4. Ekografi Scrotal

Pas përfundimit të të gjitha testeve dhe ekzaminimit nga ana e urologut, përcaktohet trajtimi që duhet ndjekur.

Nëse Azoospermia është për shkak të bllokimit (obstruksionit), kanalet lirohen nëpërmjet operacionit. Pas hapjes së kanalit, zakonisht mund të arrihet shtatzënia natyrale. Në rastin e Azoospermisë për shkak të një çrregullimi të prodhimit, spermatozoidët e nevojshëm për trajtim, grumbullohen nga testikujt përmes operacionit. Ky operacion kirurgjik është quajtur mikro-TESE. Gjatë procesit mikro-TESE, kanalet që mund të prodhojnë spermatozoidë në testikuj, zbulohen nëpërmjet një mikroskopi kirurgjik dhe merret mostra nga këto zona. Mikro-TESE siguron që testikujt të mos dëmtohen, ndërsa shanset për gjetjen e spermës rriten. Përvoja e mjekut që do të kryejë operacionin mikro-TESE është jashtëzakonisht e rëndësishme për suksesin e kësaj procedure.

Histori e Pacientëve

Nga Shkrimi i Pacientëve tanë

Ata realizuan ëndrrat e tyre më të mëdha tek Qendra për IVF Bahçeci. Tregimet e lumturisë nga shkrimi i pacientëve tanë...

Ҫifti mori lajmin e mrekullueshem

Znj. Elsa dhe bashkëshorti i saj të cilët pritën 7 vjet për të pasur fëmijë, morën …

LEXO VAZHDIMIN SHIKO VIDEON

Vazhdojmë me lajme të mira

Duke u dhënë lajmin e gëzuar çiftit Rolanda dhe Mark! …

LEXO VAZHDIMIN SHIKO VIDEON

Lumturie Dardha

Pas tentimit tonë 4 herë me IVF, më në fund u takuam me mjekun tonë të tanishëm. U kontrolluam shumë herë dhe mjeku ynë …

LEXO VAZHDIMIN

Vlora Gashi

Unë mbetesha shtatzënë por çdoherë kur isha 5-6 javësh më thonin që qesja është boshe, nuk ka embrion aty. Si është e mundur të …

LEXO VAZHDIMIN

Shqipe Morina

Jam 5 vite e martuar, gjatë këtyre 5 viteve kam vizituar shumë mjek, jam kontrolluar në çdo mënyrë, kam bërë analiza, më thonin që …

LEXO VAZHDIMIN

Agron Dashi

Përshëndetje, Jemi të martuar qe 2 vite, po provojmë të kemi fëmijë qe 1 vit. Bëmë vizitë tek një mjek dhe i treguam …

LEXO VAZHDIMIN

Konsulta falas

NE JU KONTAKTOJMË

Për konsulta falas me mjekët tanë na lini numrin tuaj të telefonit, ne ju kontaktojmë.

Ne ju Kontaktojmë
Numri juaj i telefonit:

apo ju mund të na kontaktoni në numrin e telefonit +383 38606 220

WhatsApp Viber
WhatsApp
Viber
Ne Ju Kontaktojme
Ju do të kontaktoheni brenda një kohe shumë shkurtër: