Mikro-TESE

Çfarë është Mikro-TESE?

Mikro-TESE është një procedurë kirurgjikale e përdorur në rastet e infertilitetit të lidhur me meshkuj. Në këtë procedurë, spermatozoidi nxirret nga testikujt e burrave që nuk kanë prodhim të spermës (azoospermia), në mënyrë që ata të kenë fëmijë biologjikë. Në raste të rralla Mikro-TESE kryhet tek meshkujt me cilësinë e dobët të spermës për të marrë spermatozoidët e shëndetshëm.

Mund të ketë shkaqe të ndryshme për mungesën e qelizave në spermë. Këto shkaqe janë renditur si më poshtë:

 • Pengesë në kanalin e ejakulimit
 • Testikujt e pambrojtur
 • Shkaqet hormonale
 • Mungesa e kanaleve të spermës (që nga lindja)
 • Shkaqet gjenetike
 • Përdorimi i ilaçeve
 • Infeksione të ndryshme
 • Ekspozimi ndaj rrezatimit

Megjithatë, shkaqet e mungesës së spermës në spermë mbeten të panjohura për gati gjysmën e pacientëve.

Si kryet procedura Mikro-TESE?

Në procedurën Mikro-TESE, testikujt hapen tërësisht me një prerje të vetme. Indeksi është zmadhuar 24 herë me një mikroskop për të identifikuar zonat që mund të prodhojnë spermatozoidët. Meqenëse kanalet e prodhimit të spermës janë lehtësisht të dukshme dhe të njohura, urologu që kryen procedurën mund të mbledhë indet e nevojshme. Këto mostra të indeve i nënshtrohen një numri trajtimesh për të ndarë qelizat e spermës së gjallë në të. Nëse gjendet sperma e gjallë dhe ndërkohë vezët e mbledhura nga nëna janë të gatshme për mikroinjektim, procedura IVF kryhet menjëherë. Nëse ka ndonjë qelizë të mbetur të spermës, ato ngrihen dhe ruhen për trajtime të ardhshme IVF.

Procedura Mikro-TESE jep një numër shumë më të madh të spermatozoidëve sesa metodat e biopsies tradicionale. Një avantazh tjetër i procedurës Mikro-TESE është si në vijim: meqënëse zmadhimi nën mikroskop lejon një vëzhgim shumë më të mirë të enëve, dëmtimi i testikujve minimizohet.

Sa zgjat kirurgjia Mikro-TESE?

Mikro-TESE kryhet në një sallë operative nën anestezi të përgjithshme dhe zgjat rreth 1-2 orë. Agjërimi është i domosdoshëm duke filluar gjashtë orë para operacionit. Pas operacionit Mikro-TESE, pacienti mbahet nën vëzhgim për 3-4 orë. Pacientit i rekomandohet pushimi në shtëpi pas 3-4 ditë pas daljes nga spitali. Pacienti nuk duhet të angazhohet në punë të rënda për 10 ditë dhe duhet të qëndrojë larg aktivitetit fizik.

Çfarë duhet t’i kushtoni vëmendje për të ndjekur një operacion Mikro-TESE?
 • Pas procedurës Mikro-TESE, pacientët lejohen të dalin pasi ka bërë efekt ana estetike (2-3 orë)
 • Rekomandohet që pacienti të mos largohet i vetëm në shtëpinë e tij pas operacionit Mikro-TESE.
 • Pacientët pas operacionit duhet të përmbahen nga marrëdhëniet seksuale dhe aktiviteti fizik.
 • Plaga duhet të mbyllet 48 orë pas operacionit.
 • Pacientët mund të lahen 3 ditë pas operacionit Mikro-TESE.
 • Pas procedurës, pacientëve u rekomandohet që të veshin brekë të ngushta dhe brekë të shtërnguara si të sportistëve
 • Qepjet (penjtë) do të shpërbëhen brenda një jave të procedurës Mikro-TESE.
Sa herë mund t’i nënshtroheni TESE-s?

Pyetja: “Sa herë mund të kem kirurgji Mikro-TESE” nuk ka një përgjigje të caktuar. Para së gjithash, duhet të vlerësohen simptomat mjekësore të pacientit dhe rezultatet e procedurave të kaluara TESE. Pas këtij vlerësimi, merret një vendim nëse procedura e TESE-s duhet të përsëritet. Kur është e nevojshme, procedura Mikro-TESE mund të përsëritet.

Çfarë ndodh nëse kirurgjia Mikro-TESE nuk përmirëson rikthimin e spermës?

Nëse nuk gjendet spermë gjatë procedurës Mikro-TESE, indet e mbledhura detyrimisht duhet të dërgohen në ekzaminimin patologjik. Diagnoza patologjike që rezulton nga ky ekzaminim do të përcaktojë mundësinë e rikthimit të spermës në procedurat pasuese TESE. Nëse diagnoza patologjike është pozitive dhe qelizat burimore të spermës janë gjetur, mund të përsëritet një operacion TESE.

Sa kushton kirurgjia Mikro-TESE?

Për shkak të legjislacionit aktual, ne nuk mund të publikojmë çmimin në faqen tonë të internetit. Për më shumë informacion mbi procesin dhe një kuotimin, ju lutemi plotësoni formularin e kontaktit ose na telefononi në +383 386 06 220.

Malli për 7 vite përfundoi me trajtimin e personalizuar në Bahçeci

Malli për 7 vite përfundoi me trajtimin e personalizuar në Bahçeci. 🥰🥰 …

Lexo Vazhdimin

Ҫifti mori lajmin e mrekullueshem

Znj. Elsa dhe bashkëshorti i saj të cilët pritën 7 vjet për …

Lexo Vazhdimin

Lumturie Dardha

Pas tentimit tonë 4 herë me IVF, më në fund u takuam …

Lexo Vazhdimin

Vlora Gashi

Unë mbetesha shtatzënë por çdoherë kur isha 5-6 javësh më thonin që …

Lexo Vazhdimin

Shqipe Morina

Jam 5 vite e martuar, gjatë këtyre 5 viteve kam vizituar shumë …

Lexo Vazhdimin

Agron Dashi

Përshëndetje, Jemi të martuar qe 2 vite, po provojmë të kemi …

Lexo Vazhdimin

Konsulta falas

NE JU KONTAKTOJMË

Ne ju Kontaktojmë
Numri juaj i telefonit:

apo ju mund të na kontaktoni në numrin e telefonit +383 38606 220

WhatsApp Viber
WhatsApp
Viber
Ne Ju Kontaktojme
Ju do të kontaktoheni brenda një kohe shumë shkurtër: