Testet Emma dhe Alice

Cilat janë testet Emma dhe Alice, të cilat përmirësojnë normat e suksesit të IVF?

Testet Emma dhe Alice janë dy praktika të reja që lejojnë hartën e mitrës për një shtatzëni të shëndetshme, duke rritur kështu në mënyrë të konsiderueshme suksesin e shtatzënisë. Këto dy teste, të cilat ne kemi filluar t’i kryejmë në të njëjtën kohë me qendrat më të famshme botërore, do t’u japim shpresë pacientëve tanë, veçanërisht atyreve që përjetojnë aborte të përsëritura dhe përpjekje të dështuara të IVF.

Testet Emma dhe Alice ofrojnë një ekzaminim jashtëzakonisht të detajuar të indit të mitrës dhe ato kryhen së pari dhe ekskluzivisht në klinikat Bahçeci në Turqi.

Si e rritin suksesin e IVF testet e EMMA dhe ALICE?

Për një trajtim të suksesshëm të IVF, një embrion i shëndetshëm si dhe një mjedis i shëndetshëm i mitrës, janë thelbësore. Deri kohët e fundit, mjedisi i mitrës mendohej të ishte plotësisht steril. Por studimet kanë treguar praninë e disa bakterieve të dobishme dhe disa të dëmshme brenda mitrës.

Bakteriet e dobishme, të quajtura lactobacilli, ndihmojnë shtatzëninë të vazhdojë në një mënyrë të shëndetshme. Testi EMMA mund të zbulojë këto dhe bakterie të tjera të dobishme dhe të sigurojë kohën më të saktë për transferimin e embrionit. Nëse diversiteti bakterial i strukturës së brendshme të mitrës para transferimit të embrionit nuk është i përshtatshëm për shtatzëninë, planifikohet një trajtim shtesë për të përgatitur mjedisin e mitrës.

Testi ALICE na lejon të përcaktojmë përqindjen e bakterieve të dëmshme në mitër. Rreth 25% e pacientëve që përjetojnë aborte të përsëritura dhe tentativa të përsëritura të IVF, vuajnë nga endometritis kronike. Testi Alice përcakton praninë dhe densitetin e bakterieve të dëmshme që çojnë në endometritis kronike ; në këtë mënyrë, endometritis mund të trajtohet me terapinë e duhur. Me përmirësimin e mjedisit të mitrës, mundësia e shtatzënisë rritet gjithashtu.

Si kryhen testet e ALICE dhe EMMA?

Testet kryhen në një biopsi endometriale të marrë në mes të 15 dhe 25 ditëve të periudhës para trajtimit IVF ose në një cikël të përgatitur si terapi zëvendësuese hormonale në ditën P + 5 (dita e 5 e trajtimit të progesteronit). Me molekulat e DNA të marra nga kampioni i biopsisë, kryhet një analizë e hollësishme e mikroflorës së pranishme në mitër që nga dita e biopsisë. Gjetjet krahasohen me shpërndarjen mikrobiale të mjedisit të shëndetshëm të mitrës. Nëse sipas kësaj shpërndarje mikrobiale është gjetur se mjedisi i mitrës është në rrezik, planifikohet trajtimi i përshtatshëm antibiotik / probiotik nën kontrollin e specialistit derisa mikroflora intrauterine të kthehet në gjendje të shëndoshë.

Çfarë Informacioni Ofron Testi ALICE?
  • Testi Alice jep informacion rreth pranisë ose mungesës brenda mitrës së baktereve që shkaktojnë endometrit kronik (inflamacioni i mitrës).
  • Ofron informacion për patogjenet gjenitale që zhvillohen në lidhje me sëmundjet seksualisht të transmetueshme.
  • Në rast të gjetjes së patogjenëve, testi Alice jep një ide rreth trajtimit antibiotik që do të përdoret. Trajtimi përkatës duhet të kryhet nga një specialist dhe planifikohen individualisht.
    Cfare Informacioni Ofron Testi EMMA?
  • Testi Emma jep informacion rreth përqindjes së laktobacileve.
  • Ofron informacion rreth përqindjes së 10 baktereve më të zakonshme të pranishme në mostrën e endometrialit.
  • Ofron informacion nëse mikroflora e endometrit është normale apo jo.
  • Kjo jep një ide rreth trajtimit antibiotik që do të përdoret. Trajtimi përkatës antibiotik / probiotik duhet të planifikohet individualisht.

Testet EMMA dhe ALICE gjithashtu mund të kryhen në kombinim me testin ERA (EndomeTRIO); dhe kështu mund të bëhet harta molekulare dhe gjenetike e mjedisit të mitrës përpara transferimit të embrionit.

Ku kryhen testet Emma dhe Alice?

Këto dy teste, të cilat janë revolucionare në fushën e IVF, kryhen ekskluzivisht në klinikat Bahçeci në Turqi. Për më shumë informacion rreth testeve Emma dhe Alice, plotësoni formularin e kontaktit ose na telefononi në +383 386 06 220.

Malli për 7 vite përfundoi me trajtimin e personalizuar në Bahçeci

Malli për 7 vite përfundoi me trajtimin e personalizuar në Bahçeci. 🥰🥰 …

Lexo Vazhdimin

Ҫifti mori lajmin e mrekullueshem

Znj. Elsa dhe bashkëshorti i saj të cilët pritën 7 vjet për …

Lexo Vazhdimin

Lumturie Dardha

Pas tentimit tonë 4 herë me IVF, më në fund u takuam …

Lexo Vazhdimin

Vlora Gashi

Unë mbetesha shtatzënë por çdoherë kur isha 5-6 javësh më thonin që …

Lexo Vazhdimin

Shqipe Morina

Jam 5 vite e martuar, gjatë këtyre 5 viteve kam vizituar shumë …

Lexo Vazhdimin

Agron Dashi

Përshëndetje, Jemi të martuar qe 2 vite, po provojmë të kemi …

Lexo Vazhdimin

Konsulta falas

NE JU KONTAKTOJMË

Ne ju Kontaktojmë
Numri juaj i telefonit:

apo ju mund të na kontaktoni në numrin e telefonit +383 38606 220

WhatsApp Viber
WhatsApp
Viber
Ne Ju Kontaktojme
Ju do të kontaktoheni brenda një kohe shumë shkurtër: