Shërbimi Pediatrik

Ekzamınımı I Parë Tek Të Sapolındurıt:

Ekzaminimi İ Parë E Detajuar Për Çdo Foshnje Të Lindur Në Spitalin Bahçeci Bëhet Pas Lindjes Në Dhomën E Foshnjeve. Gjatë Këtij Procesi, Foshnja Pastrohet Dhe İ Bëhet Mirëmbajtja E Parë. Pasi Të Mbushen 24 Orë, Foshnja Lahet Nga İnfermierja E Neonatologjisë Dhe Mjeku Duke U Shpjeguar Edhe Prindërve Mënyrën E Duhur Të Larjes. Spitali Bahçeci Synon Që Në Gjysmë Orëshin E Parë Foshnja Të Ushqehet Me Qumështin E Nënës. Prandaj, Në Spitalin Tonë, Qumshte Formule (Qumësht İ Përgatitur). Jepet Vetem Me İndikacion Te Percaktuar Nga Neonatologu . Aplikohet İnjeksioni Vitamin K (1mg). Gjithashtu, İnformohen Prindërit Se Vaksinimi Duhet Të Bëhet Në İnstitucionet Shtetërore Pasi Të Dalin Nga Spitali.

Analızat Që I Bëhen Të Porsalındurıt Pas Lındjes:

Përpara Se Nëna Dhe Foshnja Të Dalin Nga Hospitalizimi, Kryhen Analizat E Gjakut Tek Foshnja. Këto Janë Hemogrami, Bilirubina Totale, Grupi İ Gjakut Dhe Tsh. Po Ashtu, Në Spitalin Tonë Bëhet Analiza E Gjakut Tandem Ms Për Sëmundje Metabolike Kongjenitale. Kjo Analizë Me Të Cilën Shqyrtohen 25 Sëmundje Kongjenitale Metabolike, Dërgohet Në Turqi, Dhe Rezultati Është Gati Brenda 12 Ditëve. Me Këtë Test Shqyrtohen Sëmundjet Si Hipertiroidizmi Dhe Fenilketonuria Që Nuk Kanë Kthim Prapa Dhe Rezultati İ Tyre Jepet Gjatë Kontrollave Rutinore Poliklinike.

Përcjellja Poliklinike Tek Të Porsalindurit:

Foshnjet Të Cilat Dalin Nga Hospitalizimi Pa Asnjë Problem, Pas 2 Dite Prindërit Me Foshnjen Ftohen Për Të Kryer Ekzaminimin. Në Ekzaminimin E Parë Vlerësohet Verdhëza (Sarillëku), Gjendja E Kërthizës, Humbja E Peshës Dhe Sasia E Qumështit Të Nënës. Nëse Ka Ndonjë Ankesë Shtesë Për Foshnjen Ose Nëse Verdhëza Është Më E Shprehur, Atëherë Përveç Matjes Transkutane (Përmes Matjes Se Bilirubines Në Lëkurë) Kërkohet Matja E Biliribunës Në Gjak. Pas Analizës Së Kryer, Foshnja Që Diagnostifikohet Me Verdhëz, Vendoset Në Një Shtrat Të Veçantë Afër Nënës Dhe İ Nënshtrohet Fototerapisë (Trajtim Me Anë Të Dritës). Gjatë Kontrollit, Qumështi İ Nënës Dhe Gjidhënia Vlerësohet Nga İnfermierja E Foshnjeve. Në Rast Nevoje, Aplikohet Pompa Me Të Cilën Kontrollohet Sasia E Qumështit. Nëse Qumështi Është İ Pamjaftueshëm, Pas Konsultimit Me Mjekun Mund Të Merren Masa Për Rritje Të Sasisë Së Qumështit, Ose Sipas Nevojës, Foshnjes İ Jepet Qumësht Shtesë.

Përcjellja E Të Porsalindurve Në Kujdesın Intenziv:

Në Spitalin Bahçeci, Foshnjet Që Kanë Nevojë Për Kujdesin İntenziv Për Shkak Të Lindjes Së Parakohshme, İnfeksioneve Apo Të Ndonjë Problemi Tjetër, Jepet Shërbimi İ Kujdesit İntenziv İ Nivelit Të Dytë Dhe Të Tretë. Çdo Foshnje E Lindur Në Spitali Tonë, Pas Lindjes Përcillet Nga Afër Nga Aspekti İ Këtyre Rreziqeve. Foshnjeve Me Nevojë Për Kujdes İntenziv, Të Lindur Në Ndonjë Klinikë Tjetër Apo Në Spitalin Tonë, Për Diagnostifikim İ’u Bëhen Disa Analiza. Trajtimi Dhe Përcjellja Zbatohet Nga Ekipi Me Pediatër Specialist, Neonatolog Dhe İnfermiere Me Përvojë. Në Njësinë E Të Porsalindurve, Foshnjet Përcillen Në İnkubatorë Të Mbyllur (6 İnkubatorë) Dhe Të Hapur (3 İnkubatorë). Foshnjet Që Lindin Të Vegjël Prematurë, Kanë Mundesi Të Trajtohen Me Ventilatorin Mekanik Të Firmës Drager Babylog, Cili U Mundëson Përkrahjen E Frymëmarrjes Dhe Njëkohësisht Bëhet Aplikimi İ Surfaktanit. Sipas Nevojës, Bëhet Rentgeni Për Të Përcjellë Shenjat E Frymëmarrjes. Nga Neonatologu, Përmes Aplikimit Të Kateterit İntravenoz, Foshnjes İ Mundësohet Nevoja E Lëngjeve Dhe Trajtimi.

Trajtımı I Infeksıoneve:

Infeksionet Janë Sëmundjet Që Rastisemi Më Së Shpeshti Në Periudhën E Fëmijërisë. Gjendjet Që Shoqërohen Me Këtë Sëmundje Janë Temperature, Kollë, Vjellje, Barkëqitje Dhe Ndryshimet Në Lëkurë. Në Spitalin Tonë, Pacientët Vlerësohen Nga Mjekë Specialistë. Çfarëdo Analize Apo Kulture, Bëhet Nën Kontrollin E Mjekut Specialist. Analizat E Kryera Dalin Brenda Një Kohe Të Shkurtër, Zakonisht Brenda Ditës Ku Dhe İ Jepet Familjes Rezultati. Për Rezultatet E Analizave Që Marrin Kohë Më Shumë Për Të Dalë, Familjarët İnformohen Më Herët. Pacientit İ Jepet Terapia Nga Mjeku Specialist Pas Shqyrtimit Të Analizave Dhe Diagnostiikimit, Ku Më Pas Merret Nën Përcjellje Të Afërt. Në Spitalin Tonë Ekziston Mundësia E Trajtimit Ambulantor Dhe E Trajtimit Të Hospitalizuar. Në Rastet E Sëmundjeve Febrile (Me Temperaturë), Pacienti Shtrihet Në Repart Dhe Përcillet Nga Mjeku Pediatër Dhe İnfermierja. Aplikohet Trajtim Me İnfuzion Dhe Medikamente. Edhe Në Rastet E Bronhitit, Pneumonisë, İnfeksioneve Në Rrugë Urinare Dhe Sëmundjet Si Gastroenterit, Pacienti Shtrihet Në Repart Dhe Trajtimi Aplikohet Si İ Hospitalizuar.

Pediatri E Pergjithshme

Në Spitalin Bahçeci Kryen Vizita Të Përgjithshme Pediatrike, Anamnezë Dhe Ekzaminimi Objektiv İ Fëmijëve.

Malli për 7 vite përfundoi me trajtimin e personalizuar në Bahçeci

Malli për 7 vite përfundoi me trajtimin e personalizuar në Bahçeci. 🥰🥰 …

Lexo Vazhdimin

Ҫifti mori lajmin e mrekullueshem

Znj. Elsa dhe bashkëshorti i saj të cilët pritën 7 vjet për …

Lexo Vazhdimin

Lumturie Dardha

Pas tentimit tonë 4 herë me IVF, më në fund u takuam …

Lexo Vazhdimin

Vlora Gashi

Unë mbetesha shtatzënë por çdoherë kur isha 5-6 javësh më thonin që …

Lexo Vazhdimin

Shqipe Morina

Jam 5 vite e martuar, gjatë këtyre 5 viteve kam vizituar shumë …

Lexo Vazhdimin

Agron Dashi

Përshëndetje, Jemi të martuar qe 2 vite, po provojmë të kemi …

Lexo Vazhdimin

Konsulta falas

NE JU KONTAKTOJMË

Ne ju Kontaktojmë
Numri juaj i telefonit:

apo ju mund të na kontaktoni në numrin e telefonit +383 38606 220

WhatsApp Viber
WhatsApp
Viber
Ne Ju Kontaktojme
Ju do të kontaktoheni brenda një kohe shumë shkurtër: