NGS – Skanim të Gjerë Kromozomor

Çfarë është NGS?

Sekuenca e Gjeneratës së Ardhshme (NGS) është teknologjia më e fundit e analizës gjenetike të evolucionit që na lejon të kryejmë skanim të gjerë kromozomor në embrion. Me NGS embrionet shfaqen shpejt dhe me efikasitet dhe problemet gjenetike në nivelin e kromozomeve zbulohen para shtatzënisë. Një nga shkaqet më të rëndësishme që parandalon shtatzënitë e shëndetshme është çrregullimet kromozomale që ndodhin në embrion, edhe pse embrionet e marra në trajtimet IVF transferohen me sukses në mitër. Ekzaminimi i gjërë kromozomik i kryer me metodën NGS luan një rol jashtëzakonisht aktiv në identifikimin e çrregullimeve kromozomale të referuara në embrione. Sidomos në pacientët me abortime të përsëritura dhe nënat e ardhshme mbi 40 vjeç, duke kryer metodën NGS, ne mund të marrim sukses të lartë të shtatzënisë me transferimin e embrioneve të përcaktuara të jenë të shëndetshme nga pikëpamja kromozomike.

Kujt i rekomandohet NGS?

Edhe pse shqyrtimi gjithëpërfshirës kromozomik duke përdorur teknikën NGS në trajtimet IVF është shumë më i zakonshëm në disa vende, Grupi Shëndetësor Bahçeci rekomandon dhe e kryen këtë metodë veçanërisht në rastet e mëposhtme:

  • Nënat e ardhshme mbi 40 vjeç
  • Rastet e infertilitetit të pashpjeguar
  • Përpjekjet e përsëritura të trajtimit të dështuar
  • Historia e abortimeve të përsëritura
  • Steriliteti i rëndë mashkullor
Cilat janë pikat e forta të metodës NGS?

Të gjithë kromozomet që formojnë embrionin mund të ekzaminohen gjerësisht.

Kjo lejon zbulimin e dallimeve numerike dhe strukturore të kromozomeve në qelizat e ekzaminuara shumë më saktë. Pra, kjo është një teknikë që mund të jetë shumë më vendimtare në identifikimin dhe trajtimin e embrioneve në të cilat gjenden qelizat me struktura të ndryshme kromozomike (të quajtura “mozaik”).

NGS ofron mundësinë për të shqyrtuar jo vetëm çrregullimet e gjeneve, por edhe defektet kromozomale. Nën kushte të përshtatshme, ajo lejon analizën e sëmundjeve të vetme të gjeneve dhe tipin HLA njëkohësisht me shqyrtimin gjithëpërfshirës kromozomal.

Agron Dashi

Përshëndetje, Jemi të martuar qe 2 vite, po provojmë të kemi …

Lexo Vazhdimin

Shqipe Morina

Jam 5 vite e martuar, gjatë këtyre 5 viteve kam vizituar shumë …

Lexo Vazhdimin

Vlora Gashi

Unë mbetesha shtatzënë por çdoherë kur isha 5-6 javësh më thonin që …

Lexo Vazhdimin

Lumturie Dardha

Pas tentimit tonë 4 herë me IVF, më në fund u takuam …

Lexo Vazhdimin

7 Shtete, 13 Qendra

Mbi 70.000 foshnje me IVF

Me Bahçeci e cila sidomos në rastet e vështira posedon sukses mbi Standardet Evropiane, realizoni edhe ju ëndrrën tuaj për t'u bërë prindër.

RRETH NESH

Konsulta falas

NE JU KONTAKTOJMË

Për konsulta falas me mjekët tanë na lini numrin tuaj të telefonit, ne ju kontaktojmë.

Ne ju Kontaktojmë
Numri juaj i telefonit:

apo ju mund të na kontaktoni në numrin e telefonit +383 38606 220

WhatsApp Viber
WhatsApp
Ne Ju Kontaktojme
Ju do të kontaktoheni brenda një kohe shumë shkurtër: