Bahceci Tup Bebek Genç Yaşta Yumurtalık Yaşlanmasına Dikkat! | Bahçeci Sağlık Grubu

Genç Yaşta Yumurtalık Yaşlanmasına Dikkat!

Kadınlarda 35 yaşından sonra yumurta rezervlerinde azalma başlar. Bu süreç ilerleyerek 45 yaşına kadar devam eder. Ardından yumurta rezervi iyice azalır. Ancak her zaman…

Genç Yaşta Yumurtalık Yaşlanmasına Dikkat!
    

Kadınlarda 35 yaşından sonra yumurta rezervlerinde azalma başlar. Bu süreç ilerleyerek 45 yaşına kadar devam eder. Ardından yumurta rezervi iyice azalır. Ancak her zaman durum böyle gelişmeyebilir. Genç yaşlarda da yumurtalık yaşlanması görülen kadın vakalarına rastlamak mümkündür. Yumurtalık yaşlanmasıyla ifade edilmek istenen aslında yumurta sayısının azalmasıyla beraber geride kalan yumurtalardaki kalite düşüklüğüdür. Doktorlar bunu şöyle ifade eder: ‘Nüfus kağıdında yaşı 29 ama yumurtalık yaşı 40’. Sonuç; genç kadınlarda yumurtalık yaşlanması olduğunda gebe kalma potansiyeli düşer. Yeni evlenmiş ve çocuk sahibi olmak isteyen kadında yumurtalık yaşlanmasından şüphelenildiğinde onlar için bir fırsat doğar. Çünkü yumurtalıklarının yaşlandığından haberi olamayan birçok kadın boşuna zaman kaybetmiş olur.

Peki Bu Durum Nasıl Anlaşılır?

Maalesef yumurtalık yaşlanmasını kadınların anlaması mümkün değildir. Bu sorun ne adet düzensizliği ne de menopoz şikayetlerine yol açar. Bunu jinekolojik muayene ve hormon testleriyle anlamak mümkündür. Yumurtalık yaşlanmasını önceden tespit edebilecek kesin yöntem yoktur. Yumurtalıkların ultrasondaki görüntüleri infertilite uzmanını şüphelendirir. Adet dönemindeyken yapılan FSH ve östrojen ölçümleri yumurtalık yaşlanması hakkında bilgi verir. Son yıllarda AMH testi de kesin olmamakla beraber yumurtalıkların yaşlanması hakkında bilgi verebilir.

Test, hamile kalma potansiyelini öğrenmek için yaptırılabilir. Yumurtalık yaşlanması hamile kalıp kalınmayacağını değil hamile kalma potansiyelini gösteren bir durumdur. Bu nedenle “yumurtalıkları yaşlanmış bir kadının gebe kalması mümkün değildir” söylemi gerçeği yansıtmaz. Önerimiz evli olup gebe kalma süreçlerini ertelemek isteyen kadınların ileride pişman olmamaları için bu tip testleri yaptırarak potansiyellerini ölçtürmeleridir. Yumurtalık yaşlanması saptanmış kadınlara, uzman bir hekime başvurarak makul bir zamanda basit tedaviden tüp bebek tedavisine kadar yöntemler uygulanmalıdır.

Yorumunuzu Gönderin



12 Yorum
  • ***** Yanıtla

    İyi günler
    Hocam benim çok yakın bir akrabam hamilelik ile ilgili doktora gitti ve doktorun yaptığı tahliller sonucu kadının yumurtalarının 60 yaşındaki bir kadının ki ile eşdeğer olduğunu söyleyip çocuk sahibi olmasının imkansız olduğunu söylemiş , sizcede imkansız mı hocam ? Bizi bilgilendirir iseniz seviniriz ona göre bir yol izleriz.

    29 Mart 2016 / 18:38
    • Bahçeci
      Bahçeci Tüp Bebek Merkezi Yanıtla

      Merhaba,

      Hamile kalmak için kadının yumurta kalitesi ve yaşı çok önemlidir. Ancak bu teşhisi koyabilecek kişinin bu alanda uzman olması gerekir. Dilerseniz 444 39 49 numaralı telefondan randevu alarak muayene için kliniğimize gelebilirsiniz. Çünkü size o zaman net bir şey söyleyebiliriz.

      Saygılarımızla,
      Bahçeci Ailesi

      4 Ocak 2017 / 13:00
  • ***** Yanıtla

    Iyi akşamlar Doktor bey bende cikota kustu var ve ben suan tup bebek yaptiyorum igne falan yapılıyor ve yumurtalik yaşıma bakıp 40 yaş civarındaydımis ve ben suan tedavi görüyorum tup bebek olma ihtimali var tutma ihtimali

    13 Nisan 2017 / 21:05
    • Bahçeci
      Bahçeci Tüp Bebek Merkezi Yanıtla

      Merhaba,

      Tüp bebekte gebe kalma ihtimaliniz var ancak size uygulanacak olan tedavi yöntem ve tekniklerine bağlı olarak başarı şansınız verilebilir. Nasıl bir tedavi yöntemi uygulandığını bilmediğimiz için bir yorum yapmamız doğru olmayacaktır.

      Saygılarımızla,
      Bahçeci Ailesi

      24 Nisan 2017 / 12:40
  • ***** Yanıtla

    Hocam bugun kadin doguma gittim ve yapilan testler sonucu yumurtaliklarim yaslanmis dedi doktor bu yaslanmis yumurtalar rahim kanserine kadar gidebiliyormu acaba tesekurler

    6 Şubat 2018 / 15:35
    • Bahçeci
      Bahçeci Tüp Bebek Merkezi Yanıtla

      Merhaba,

      Konu ile ilgili size yardımcı olmak ve detaylı bilgi vermek isteriz.
      Dilerseniz iletişim bilgilerinizi bize iletebilirsiniz. İlgili birimimiz en kısa zamanda bilgi vermek için sizi arayacaktır.

      Saygılarımızla,
      Bahçeci Ailesi

      15 Şubat 2018 / 15:24
  • ***** Yanıtla

    Hocam mrb 28 yasindayim ve bugün adet düzensizliği icon doktora gittim yapılan kan sonuclari ve hormon testine gore yumurtaklarimn yasima gore yaslandigini ve 6ay içinde evlenip cocuk yapmazsam ilerde hamile kalamyacagimi soyledi doktor ayrica suan calisir yumurtaliklarimi dondurma ilersi icin cocuk sahibi olmak istersem bunlari kullanabilecegimi soyledi bu konuda yardimci olursanız sevinirim

    1 Mart 2018 / 19:12
    • Bahçeci
      Bahçeci Tüp Bebek Merkezi Yanıtla

      Merhaba,

      Bekar olan kadınlarda uygulanan yumurta dondurma işlemi sayesinde üreme sağlığıyla ilgili problemi olan, kariyer hedefinde olan ya da hastalığından dolayı kemoterapi gibi ağır tedavi şekilleri uygulanacak hastalarımız ileri ki yaşlarda çocuk sahibi olabilme şansı yakalamaktadırlar. Konu ile ilgili size yardımcı olmak ve detaylı bilgi vermek isteriz. Dilerseniz iletişim bilgilerinizi bize iletebilirsiniz. İlgili birimimiz en kısa zamanda bilgi vermek için sizi arayacaktır.
      İlginiz için teşekkür ederiz.

      Saygılarımızla,
      Bahçeci Ailesi

      10 Nisan 2018 / 16:18
  • ***** Yanıtla

    İyi günler. 34 yasindayim ve bekarım. Tahlil sonuçlarına göre doktorum erken menepozun dedi amh testi yaptırdım o da 0.07 çıktı bu durumda ileride çocuk sahibi olmam mümkün mü?

    19 Mart 2018 / 19:55
    • Bahçeci
      Bahçeci Tüp Bebek Merkezi Yanıtla

      Merhaba,

      Bekar hastalarımız için yumurta dondurma işlemi yaparak ilerleyen yaşla beraber yumurta kalitesinin düşmesini engelliyoruz. Erken menapoz durumlarında uygulanan tüp bebek tedavilerinde başarı oranlarımız yüksektir. Fakat yine de gelip doktorumuz tarafından detaylı muayeneden geçmeniz gerekmektedir. Konu ile ilgili size detaylı bilgi vermek isteriz. Dilerseniz iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz.

      Saygılarımızla,
      Bahçeci Ailesi

      20 Mart 2018 / 15:27
Diğer Yorumlar
1 2
Doktora Sorun - [blog_doktor]



Telefon Numaranız: