Bizi Takip Edin!
Hasta hikayeleri, bilgilendirici videolar ve çok daha fazlası sosyal medya hesaplarımızda
Tüp Bebek Tedavisinde Geç Tutunma; Tüp bebek tedavisi, doğal koşullarla çocuk sahibi olamayan bireylerin yöneldiği bir tedavi yöntemidir.
Son zamanlarda dünyada ve ülkemizde oldukça gelişmiş teknikler ile başarılı tedaviler yürütülmektedir. Bu da tüp bebek tedavisine karşı olumsuz bakışın önüne geçilmesini sağlar.
Doğum, mucizevi bir olaydır ve meydana gelmesi için kusursuz birtakım durumların oluşması gerekir. Bazı nedenlerden dolayı her zaman bu kusursuz koşullar oluşmaz. Ancak tüp bebek tedavisinde tüm gerekli koşullar sağlanarak hamileliğin oluşmasının önü açılır.
Tüp bebek negatif sonuçtan sonra hamile kalanlar da oldukça yaygındır. Çünkü tıpkı doğal hamilelik gibi tüp bebek tedavisi de bir süreçtir.
Her tedavi sonrasında kusursuz koşullar sağlanamayabilir. Ancak böyle durumlarda aileler endişeye düşmemelidir. Negatif birkaç sonuçtan sonra da hamile kalmak mümkündür.
Hamileliğin oluşabilmesi için belli başlı koşullar bulunur. Yumurta ve sperm hücrelerinin öncelikli olarak başarılı bir şekilde döllenmesi, daha sonra ise yine başarılı bir şekilde rahme yerleşmesi gerekir.
Bu durum kolay gibi algılansa da yumurta ve sperm hücrelerinin bir araya gelmesi için kusursuz bir zamanlama gerekir.
Kadınlarda yumurtlama dönemi, hamileliğin oluşabilmesi için en uygun zamandır. Yumurtlamanın ardından yaklaşık 14 gün sonra adet gerçekleşir.
Zaten kadınların adet olmasının sebebi, yumurtlamadan sonra oluşan yapıların dışarı atılmasıdır. Adet dönemleri düzenli olan bir kadının adet kanamasının beklenenden geç bir dönemde gerçekleşmesi adet gecikmesi olarak tanımlanır.
Tüp bebek yaptıran hastalarımızın hikayelerini izlemek için tıklayın.
Adet gecikmesinin tam olarak sebebi bilinmemekle birlikte olası birçok nedeni vardır. Günlük yaşamın getirmiş olduğu stres, polipler, bazı hastalıkların tedavileri amacıyla kullanılan hormonlar, polikistik over, pelvik enfeksiyonları vs. gibi birçok durum kadınların adet dönemlerini olumsuz bir şekilde etkiler.
Bu nedenlerden dolayı adet dönemlerinin gecikmesi, olası bir hamilelikte geç döllenmeyi tetikler. Kadınların üreme sistemleriyle alakalı her türlü hastalık geç yumurtlamaya sebep olabilir.
Bu hastalıkların hepsi de geç döllenmeye neden olabilir. Bir nedenden dolayı düşük yapan veya kürtaj yaptırmak zorunda kalan kadınlarda, takip eden sonraki dönemlerde geç döllenme olma olasılığı vardır.
Yorgunluk normal yaşamın gerektirdiği bir durumdur ve her insanın başına gelebilir. Ancak stresli bir durumda buna yorgunluğundan eşlik etmesi geç ovulasyon sebepleri arasındadır. Hipofiz salgılarından dolayı da geç döllenme meydana gelebilir.
Görüldüğü üzere hamilelik mucizevi bir durumdur ve hamileliğin oluşabilmesi için kusursuz bir işleyiş gereklidir. Bu kusursuz olması gereken düzenin bir şekilde etkilenmesi farklı durumlara yol açabilir. Geç döllenme de bunlardan biri olarak öne çıkmaktadır.
Tüp bebeğin tutup tutmadığı nasıl anlaşılır sorusunun birden fazla cevabı vardır. Başarılı bir tüp bebek tedavisinin ardından birkaç belirti ortaya çıkar. Bu belirtilerin en bilindik olanı tedavi sonrası kadının adet görmemesidir.
Tedaviyi takip eden 2. haftada eğer anne adayı adet olmamışsa, kendilerinden hamilelik testi istenir. Çünkü adet olmamasının sebebi yumurtanın döllenmesi ve ana rahmine tutunmasıdır. Ancak embriyo transferini takip eden süreçte lekelenmeler meydana gelebilir.
Bu lekelenmeler oldukça açık renkli ve az miktardadır. Kanamalardan, işlemi gerçekleştiren doktorun haberdar edilmesi gerekir.
Özellikle normal adet dönemlerindeki gibi bir kan rengi mevcut ise bu olumsuz bir durum da olabilir. Hamilelik öncesi dönemlerdeki gibi ağrılar oluşabilir ancak doktora danışılmadan kesinlikle ilaç kullanılmamalıdır. Transferi takip eden süreçte bazı anne adaylarında aralıklı olarak kramplar meydana gelebilir.
Çoğunlukla kramplar adet dönemlerindeki kramplarla benzerlik gösterir. Anne adaylarının bu kıyaslamayı yapıp embriyonun tutmadığı konusunda endişelenmemesi gerekir. Çünkü bu olağan ve beklendik bir durumdur.
Tüp bebek tedavisiyle birlikte anne adaylarının kullanması gereken birtakım ilaçlar vardır. Bu ilaçlar kimi zaman anne adaylarının memelerinde hassasiyet oluşturabilir.
Ancak bu hassasiyet embriyo transferinin başarılı bir şekilde gerçekleşmemesi halinde de oluşabilir. Çünkü ağrılar ve hassasiyetler tamamen kullanılan ilaçlarla alakalıdır. Transferi takip eden süreçte kullanılan ilaçların da etkisiyle mide bulantısı ve kusma da meydana gelebilir.
Bu belirtiler çoğunlukla sabah saatlerinde yoğunlaşır. Gebeliğin ilk haftası anne adayları için oldukça zorludur. Çünkü çok yoğun mide bulantısı, baş dönmesi ve kusma olabilir. Bu gebeliğin başarılı olduğuna ilişkin bir belirti olabilir.
Hormonları takibi açısından b-hCG testi yapılır ve test sonucunda kesin bir veri elde edilir. Tüp bebeğin tutup tutmadığı nasıl anlaşılır öğrenmek için en kesin sonuç gerekli testlerin yapılmasıdır. Bu konuda işlemi gerçekleştiren uzman ile iletişim halinde olunması önemlidir.
Tüp bebek tedavisinin ardından geç döllenme veya geç tutunma meydana gelebilir. Bu durum olağandır ve endişeye mahal verilecek bir durum değildir. Ovulasyonun ardından kadınlarda hemen hemen 14. günde adet gerçekleşir.
Ancak bu durum günlük yaşamın getirdiği durumlara ve bireyin fizyolojik durumuna göre değişkenlik gösterebilir. Böyle durumlarda adet kanamasının gecikmesi geç tutunma olarak adlandırılır. Bu konuda gerekli takip ve testler tüp bebek tedavisini gerçekleştiren uzman tarafından yapılır.
Tutunamayan embriyo vücuttan nasıl atılır diye merak eden anne adayları olacaktır. Bu durum normal bir adet kanamasından farksızdır. Çünkü embriyo çok küçük bir yapıdır ve gözle görmek mümkün değildir. Ancak mikroskobik koşullarda görülmesi olasıdır.
Tüp bebek ile ilgili her türlü soru ve görüşleriniz için 444 39 49 numaralı telefondan bizlere ulaşabilir ve aklınızdaki soru işaretlerini giderebilirsiniz.
Aklınıza takılan tüm sorularınız için Umut Ol Umut Bul Facebook grubumuza üye olabilirsiniz.
Danışmak istediğiniz konularla ilgili en kısa sürede sizi arayalım.
Tüm hakları saklıdır © 2010 - 2024 Bahçeci Sağlık Grubu.
37 thoughts on “Tüp Bebek Tedavisinde Geç Tutunma”
1 2 3 4 SonrakiMerhabalar 3 gün embriyosu transfer edildi 12.gün 28 14.gün 48 ve 15 gün 96 cıktı beta hcg sonuçlarım sizce durumum nedir
Merhaba,
Sonuçlarınız pozitif görünüyor. Doktorunuzun yakın takibinde kalmanızı öneririz.
Saygılarımızla,
Bahçeci Ailesi
Merhaba 10.gun beta hcg 2.4 çıktı. 3. Gün emriyosu iki gün sonra tekrar vermemi istedi doktrum . Yükselir mi. 6. Tüp bebek denemem 🥺
Merhaba,
Değerinizin yükselip yükselmeyeceğiyle ilgili bir şey söyleyemeyiz.
Saygılarımızla,
Bahçeci Ailesi
transferim negatif sonuçlandı,tekrar transfer ne zaman yapa bilirim,teşekkürler
Merhaba,
Doktorunuza danışmanızı öneririz. Size en doğru bilgiyi verecektir.
Saygılarımızla,
Bahçeci Ailesi
Meraba 4.gun embiriyosu transfer edildi ve bugün 9. Gun idrar testi yaptım negatif sizce doğruluk payı ne kadar var
Merhaba,
Kesin bir sonuç için doktorunuzun söylediği tarihte kandan Beta HCG testi yaptırmanızı öneririz.
Saygılarımızla,
Bahçeci Ailesi
Merhaba 5. Gün dondurulmuş embriyo transferi yapıldı.Bebeğin kesesini gördükten bir hafta sonra kalp atışı için doktora gittiğimizde bir kese daha göründü. Ama henüz onda bebek yada kalp atışı yok. Bu durum sağlıksız bir gebeliğe neden olur mu?
Merhaba,
7 veya 8. haftaya kadar kalp atışı için beklenebilir. Doktorunuz süreci en doğru şekilde yönetecektir.
Saygılarımızla,
Bahçeci Ailesi
TRANSFERİMDEN 12 GÜN SONRA KAN DEGERİM 34,6 14. GÜN 46 18 .GÜN 382 CIKTI SİZCE NASIL BEBEĞİM TUTUNMUŞ MUDUR?
Merhaba,
Sonucunuz pozitif görünüyor. Doktorunuzun yakın takibinde kalmanızı öneririz.
Saygılarımızla,
Bahçeci Ailesi
5.gun embriyosu transfer edildi 2 tane. Transferin 10.gunu kan testimde 2.1 çıktı . Adet gibi kanamam da var. 12. Gün kan testinde değer yükselmez değil mi
Merhaba,
Değerin yükselme ihtimali çok düşüktür. Doktorunuza danışmanızı öneririz.
Saygılarımızla,
Bahçeci Ailesi
Dondurulmuş embriyo transferi sonrası 11.günde beta hcg sonucum <0.100 çıktı normalde test günüm 14.gündü.artış olması mümkün mü?
Merhaba,
Sonucunuz negatif görünüyor. Doktorunuza danışmanızı öneririz.
Saygılarımızla,
Bahçeci Ailesi
Merhaba 19 ocakta tüp bebek transferi oldum birgün erken test yaptım 30 ocakta 1. Sonucum 178.20
2gün sonra tekarar yaptım
2. Sonucum 256.12
Bı hafta sonra yani bugün hastaneye gittim kese göremedi doktor tekrar kan versin dedi
3. Sonucum 685 çıktı
2 gün sonra tekrar kan ver daha yüksek olması gerekirdi dedi
Geç tutunmuş olamaz mı🥺☹️
Merhaba,
Doktorunuz en doğru bilgiyi size söyleyecektir.
Saygılarımızla,
Bahçeci Ailesi
Merhabalar 5.gün embriyosu transfer edildi bugun 8.günüm idrarda silik çıktı testim kanda beta hcg 5,32 çıktı ? Sonucum nedir negatif mi pozitif mi?
Merhaba,
Kesin bir sonuç için embriyo transferinin 12. günü testi tekrarlamanızı öneririz.
Saygılarımızla,
Bahçeci Ailesi