Bahceci Tup Bebek Tüp Bebek Tedavisinde Başarılı Olmanın Yolları | Bahçeci Sağlık Grubu

Tüp Bebek Tedavisinde Başarılı Olmanın Yolları

Tüp bebek tedavisi hayli teknik bir süreç olduğundan bu süre içinde hastalar kendilerini bilimsel bir işleme tabi tutuluyormuş ve sonuç üzerinde hiçbir etkisi yokmuş…

Tüp Bebek Tedavisinde Başarılı Olmanın Yolları
    

Tüp bebek tedavisi hayli teknik bir süreç olduğundan bu süre içinde hastalar kendilerini bilimsel bir işleme tabi tutuluyormuş ve sonuç üzerinde hiçbir etkisi yokmuş gibi hissedebiliyor. Ancak durum bunun tam aksine gerçekleşiyor. Tüp bebek tedavisi sırasında da tedavinin merkezinde hasta duruyor. Bu nedenle de, bireysel olarak tedavinin etkisini artırmak ve sonrasında vücudunuzun kendini toparlamasına yardımcı olabilmesi için yapılabilecek birçok şey bulunuyor. ABD ve İngiltere’de en çok okunan Zita West’in kaleme aldığı Fertilty&Conception kitabının Bahçeci Sağlık Grubu tarafından Türkçe’ye kazandırılan Doğurganlık ve Gebe Kalma Rehberi bu anlamda önemli bir kaynak niteliğini taşıyor.

Kontrolü ele alın

Bu tedavilerdeki işlemler ve ilaçlar vücudumuza bir hayli yük bindireceğinden başarı şansınızı artırmak için tedaviden en az 4 veya 6 hafta önce kendinizi hazırlamaya başlamanızda yarar görülüyor. Zita West kitabında, tedavinin etkili olmasına yardım etmek ve tüm süreçlerde kontrolün sizde olduğu duygusunu kazanmak için yapılabilecekleri şöyle sıralıyor: “Bazı kadınların daha önceden yaşadığı bir takım tecrübeler olabilir ama kendinizi hazırlar ve dikkatinizi toplarsanız her şeyle başa çıkabilir, bu deneyimden çok şey kazanabilirsiniz. Duyduğunuz korku ve endişenin büyük kısmı IVF’in bedenin doğal süreçlerinden nasıl faydalandığını, tedavinin aşamalarında nelerin hedeflendiğini ve olası sonuçları anlamakla giderilebilir. Bu bilgiyi doğal kaynakları olacağını hayalinizde canlandırmak için kullanın.

Bedeninizi Hazırlayın

Tedaviye başlayacak kadınlara bedenin hazırlanması ile ilgili şu öneriler sunuluyor:

– Daha önce bir IVF tedavisi gördüyseniz, yeni bir tedaviye başlamadan önce yumurtalıklarınızın kendini toparlaması için bir iki ay beklemeyi tercih edin.
– Kilonuzu kontrol edin; aşırı kilolu değilseniz IVF tedavisinde başarı ihtimali daha fazla olacaktır. Eğer kiloluysanız yeme alışkanlıklarınızı değiştirerek önemli besin ögelerinden kendinizi mahrum bırakmadan yavaş yavaş kilo vermeye çalışın.
– Benzer şekilde eğer çok zayıfsanız; tedaviyi kaldırabilmek için kilo alabileceğiniz şekilde beslenme alışkanlıklarınızı değiştirin. Bu konuda dilerseniz profesyonel destek de alabilirsiniz.
– Hiçbir şekilde sigara kullanmayın. Sigara rahim içi zarına zarar vereceği için sigara dumanının olduğu ortamlardan uzak durun.
– Aerobik gibi zorlayıcı egzersizlerden uzak durun. Hormon sisteminiz IVF tedavisi için çalışmayı bırakırken bedeninizin dinlenmeye ihtiyacı vardır. Yoga veya yürüyüş gibi hafif egzersizler tercih edebilirsiniz.
– Sağlıklı beslenin! Sağlıklı beslenmek ve bir detoks programı uygulamak, IVF tedavisi sırasında stres altına girecek olan vücut sistemlerini güçlendirmeye yarayacaktır. İlk başta çikolatadan, şekerli ve işlenmiş gıdalardan, tuzlu çerezlerden, kahveden, çaydan, kolalı içeceklerden, gazlı içeceklerden ve alkolden uzak durarak başlayabilirsiniz.
– Akupunkturdan faydalanabilirsiniz! Doğurganlık ve Gebe Kalma Rehberi’ne göre, IVF’ ye hazırlanırken ve tedavi süresince akupunktur tedavisinden de faydalanmak mümkün. Kitapta ayrıca, haftalık akupunktur uygulamalarının rahim iç zarının oluşmasına, foliküllerin gelişmesine ve embriyo transferinden sonra implantasyonu ve gebeliği desteklediğine dair araştırma verilerinin de bulunduğu ifade ediliyor.

– Hayalinizde canlandırın! Zita West kitabında IVF tedavisinin her aşamasında, kadının bedeninde meydana gelenleri hayalinde canlandırmasını istiyor; yumurtaların olgunlaşması, rahim iç zarının kalınlaşması, embriyoların yerleştirilmesi gibi. Bu yaklaşımın yaratacağı olumlu etkiyi ise şu cümlelerde anlatıyor: “Çinliler, dikkatinizi bedeninizdeki belirli bir bölgeye yoğunlaştırırsanız, hayat enerjisinin o noktaya akacağına inanır. Bu olumlu canlandırmaların tarifini bir kağıda yazın ve düzenli olarak tekrar etmenizi hatırlatacak şekilde evinizdeki bazı köşelere yerleştirin. Vücudunuzun ilaçlara çok iyi cevap verdiği gibi başka olumlamaları da yazın. Bunu yaparken kendinizi biraz tuhaf hissedebilirsiniz ama unutmayın ki zihin çok güçlü bir araçtır. Neye inandığınız, sonunda ne olduğunuzu belirler. Gerçekten de bir bebeğiniz olacağına, bunun yaparken sağlığınızı koruyacağınıza ve bağışıklık sisteminizi tehlikeye atmayacağınıza inanmalısınız.”
-Su içmeyi ihmal etmeyin! Su, vücudun her hücresi ve dolayısıyla herkes için hayati önem taşıdığı için tedavi öncesinde ve tedavi süresince de günde en az iki litre su tüketilmesi gerektiğine dikkat çekiliyor.

Yorumunuzu Gönderin



20 Yorum
  • ***** Yanıtla

    Merhaba. 1 senedir tüp bebek tedavisi görüyorum. Yumurta rezervim amh mayıs 2015 yani tedavi baslangicinda 0.33 idi. Düşük oldugu soylendi. Fsh ise 6. Miyomlarim var. Fakat rahime bası yapmadığı icin tedaviye baslandi. 5 kez yumurta toplama yapildi . 4 saglam embryo oluştu. Fakat transfer sirasinda dondurulup uyandirilanlarla beraber 2 tanesinin durdugu 2 tane kaldigi soylendi ve yükleme yapildi. Ilk beta 47.40 ikinci 220. Fakat 3. Su 460 çıktı. Durdu denildi. Fakat sebebi bulunamazmis. Bilginize ve cevabiniza cok ihtiyacimiz var. 15 sene once sizden başarılı sonuç alan bir hastanızın gelinleriyim . cevabınızı bekliyorum. Cok tesekkurler

    21 Nisan 2016 / 10:27
  • ***** Yanıtla

    4kez denedim 4dude başarısız oldu yaşım 45şansım nedir,diğerlerinde yumurtalıklarımin çok iyi olduğu söylendi.

    9 Haziran 2016 / 16:25
  • Bahçeci
    ***** Yanıtla

    Ben tüp bebek tedavisene başlamak istiyorum ama miyomlarim var 3 tane bitanedi 4 cm capinda ama şuan ameliyat olmak istemiyorum.tüp bebek tedavisi mümkün mu bu durumda.37 yaşindayim

    1 Aralık 2016 / 20:18
    • Bahçeci
      Bahçeci Tüp Bebek Merkezi Yanıtla

      Merhaba,

      Miyomlarınızın rahimde nerede olduklarına bakmak gerekir. [email protected] adresine elinizdeki testleri ve iletişim bilgilerinizi iletebilirseniz doktorumuz en kısa sürede size geri dönüş yapacaktır.

      Saygılarımızla,
      Bahçeci Ailesi

      5 Aralık 2016 / 13:49
  • ***** Yanıtla

    Ilk tup bebek tedavisinde basarili olduk bir kizimiz dunyaya geldi.ardindan 3 deneme yaptik ilk ikisi dusuk digeri negatif sonuclandi.esimde cikolata kisti ve bende %2 morfoloji bozuklugu var.simdi son gittigimiz merkez embriyo havuzlama ve pgt onerdi.herseyden once umudumuzu kaynetmeye basladik.ne yapmaliyiz

    8 Temmuz 2017 / 06:50
    • Bahçeci
      Bahçeci Tüp Bebek Merkezi Yanıtla

      Merhaba,

      Öncelikle düşüklerin nedeni araştırılmalı yeni tedaviye daha sonra başlanmalıdır. Dilerseniz elinizdeki test sonuçlarınızı [email protected] adresine mail atabilirsiniz. Uzman hekimimiz en kısa sürede size geri dönüş yapacaktır.

      Saygılarımızla,
      Bahçeci Ailesi

      17 Temmuz 2017 / 12:48
  • ***** Yanıtla

    merhaba 1 kez tüp bebek tedavisi gördük 5.gün embriyosu ve kalitesinin çok iyi olduğunuz söylediler okadar umutlandık ki ama maalesef koca bir negatif antalyada yaşıyorum ve istanbuldasınız keşke antalyada da olsanız okadar çok talep varki ve maalesef Antalya gibi bir yerde iyi biryer diyebileceğimiz 2 tane kurum var..

    18 Ocak 2018 / 17:55
    • Bahçeci
      Bahçeci Tüp Bebek Merkezi Yanıtla

      Merhaba,

      Türkiye’de, İstanbul- Altunizade ve Fulya, Diyarbakır ve Ankara merkezlerimiz bulunmaktadır. Dilerseniz hangi merkezimiz ile bağlantıya geçmek istediğinizi telefon numaranızla birlikte bize iletebilirsiniz. İlgili departmanımız en kısa sürede sizinle iletişime geçecektir.

      Saygılarımızla,
      Bahçeci Ailesi

      19 Ocak 2018 / 10:06
  • ***** Yanıtla

    Merhabalar 26 yasindayim 5 aylik evliyim.. hormon bozuklugum var hic adet olmadim simdiye kadar doktorlar net birsey söylememisti.. hormon ilaci kulandim 16 yasindan beri onunla kanamam geliyordu yani dogum kontrol hapi gibiydi biraktim hapi cocuk istedigim icin sonuc ne olur yardimci olurmusunuz tsk ederim

    16 Mart 2018 / 01:30
    • Bahçeci
      Bahçeci Tüp Bebek Merkezi Yanıtla

      Merhaba,

      Konu ile ilgili size yardımcı olmak ve detaylı bilgi vermek isteriz.
      Dilerseniz hangi merkezimizle iletişime geçmek istediğinizi ve iletişim bilgilerinizi bize iletebilirsiniz. İlgili birimimiz en kısa zamanda bilgi vermek için sizi arayacaktır.
      İlginiz için teşekkür ederiz.

      Saygılarımızla,
      Bahçeci Ailesi

      20 Mart 2018 / 15:36
Diğer Yorumlar
1 2
Doktora Sorun - [blog_doktor]



Telefon Numaranız: