
Tüp Bebek Nasıl Yapılıyor?
Tüp Bebek Tedavisi Kimlere Uygulanır?
Tüp Bebek Aşamaları Nelerdir?
Tüp Bebek Yaptıranlar
Tüp Bebek Maliyeti Ne Kadar?
Tüp Bebek Nedir, Kısaca Özeti
Tüp bebek, infertilite (kısırlık) tanısı konmuş çiftlerin çocuk sahibi olmasını sağlamak için uygulanan bir yardımla üreme tekniğidir ve IVF adıyla da bilinmektedir. IVF, “in vitro fertilization” teriminin kısaltılması olup sperm ve yumurtanın laboratuvar ortamında birleştirilmesi anlamına gelmektedir.
Tüp Bebek Tedavisi Nedir?
Tüp bebek tedavisi, kadın ve erkeğin korunmasız cinsel ilişkide bulunmalarına karşın bebek sahibi olamadığı durumlarda uygulanan bir tedavi yöntemidir.
Çiftlerin kısırlık kapsamında değerlendirilebilmesi için; anne adayının 35 yaşından küçük olduğu durumlarda 1 yıl boyunca, anne adayının 35 yaşından büyük olduğu durumlarda ise 6 ay boyunca korunmasız düzenli cinsel ilişkiye girmelerine rağmen gebelik oluşmaması gerekmektedir.
Tüp Bebek Nasıl Yapılıyor?
Tüp bebek yönteminde; anne adayından toplanan yumurtalar, baba adayının spermleriyle laboratuvar ortamında birleştirilmekte ve embriyolar elde edilmektedir.
Bu embriyolar, gelişimleri laboratuvarda bir süre takip edildikten sonra anne adayının rahmine transfer edilmektedir.
Tüp bebek embriyo transferinden yaklaşık 12 gün sonra, anne adayına gebelik testi yapılarak sonuç öğrenilir. Tüp bebek tedavisi ekip uyumu gerektiren bir tedavi sürecidir. Jinekolog (kadın hastalıkları ve doğum uzmanı), androlog (üroloji uzmanı), embriyolog, hemşire ve yardımcı personelden oluşan bir ekip çalışmasıyla yürütülmesi gerekir.
Tüp bebek yaptıran hastalarımızın hikayelerini izlemek için tıklayın.
Tüp Bebek Tedavisi Kimlere Uygulanır?
1 yıl boyunca korunmasız ve düzenli cinsel ilişkiye rağmen doğal yollarla çocuk sahibi olamayan çiftlere tüp bebek tedavisi önerilir. Kadın yaşı 35 ve üstü olan çiftlerde bu süre 6 aydır.
Bu süre içinde gebelik sağlayamayan çiftlerin sağlık kontrollerinin yapılması ve üreme kapasitelerinin belirlenmesi için hekime başvurmaları gerekir.
Yapılan muayene ve tetkiklerin ardından erkek ya da kadında üremeye engel olan bir durum varsa çifte tüp bebek tedavisi önerilir.
Bu süreyi beklemek istemeyen ve hemen çocuk sahibi olmak istemeyen çiftlerin de üreme sağlığı problemleri tespit edilir ve uygun tedavi yöntemleri oluşturulur.
Tüp Bebek Yaptıranlar
Tüp Bebek Tedavisi Gerektiren Durumlar Nelerdir?
Aşağıda sıralanan nedenlerin söz konusu olduğu durumlarda tüp bebek tedavisi önerilebilir.
Kadınlar için:
- Yumurta rezervi azalmışsa
- Adetler düzensiz ise (21 günden kısa 35 günden uzun, özellikle kilo ve vücutta kıllanma artmışsa)
- Geçirilmiş yumurtalık iltihabı (pelvik inflamatuar) varsa
- Daha önceden dış gebelik geçirilmişse (ameliyatla tüp alınmış olabilir veya ilaçla tedavi edilmiş olabilir)
- Karın ameliyatları geçirilmiş ise (apandisit, bağırsak veya herhangi bir nedenle yapılan karın ameliyatları yapışıklıklara ve tüplerin kapanmasına neden olabilir)
- Cinsel yolla bulaşan hastalık hikayesi varsa
- Gebelik düşünmeden önce doğum kontrol amaçlı spiral kullanım hikayesi varsa
- Endometriozis (çikolata kisti) teşhisi konmuşsa bir tüp bebek uzmanıyla görüşülmelidir.
Erkekler için:
- Testisleri etkilemiş kabakulak hikayesi varsa
- Testis travması varsa
- İnmemiş testis ameliyatı olmuşsa
- Cinsel yolla bulaşan hastalık hikayesi varsa
- Erken boşalma ve ereksiyon problemi varsa
- Kimyasal veya radyasyonlu ortamlarda çalışılmışsa
- Birinci derece akraba veya kardeşlerde infertilite problemi yaşanmışsa bir uzmanla görüşülmelidir.
- Aşağıdaki durumlardan herhangi biri söz konusu ise tüp bebek yaptırma ihtimali neredeyse kaçınılmazdır:
- Eşlerden herhangi birinde bilinen genetik geçişli hastalık varsa (kistik fibrozis, talasemi, hemofili vb.)
- Hepatit ve HIV gibi bulaşıcı hastalıklardan eşi korumak için
- Kanser tedavisi (radyoterapi, kemoterapi gibi)
Tüp Bebek Tedavisine Nasıl Hazırlanılır?
Tedavide başarı şansını artırmak için çiftlere de birtakım sorumluluklar düşmektedir. Çiftlere tedaviye başlamadan yaklaşık 3 ay öncesinde sağlıklı yaşam tarzını benimsemeleri önerilir.
Örnek vermek gerekirse sigarayı bırakmak çocuk sahibi olmayı düşünen çiftlerden beklenen ilk yaşam tarzı değişikliği olarak gösterilebilir.
Sigara hem yumurta hem de sperm hücreleri için son derece zararlıdır. Sigara gibi alkol de bırakılmalı veya minimuma indirilmelidir. Bol meyve sebze tüketimi, fazla kiloların verilmesi, yürüyüş, koşu, bisiklet gibi basit egzersizler üreme sağlığını korumak adına önerilir.
Tüp Bebek Aşamaları Nelerdir?
1. Adım: Bahçeci Hekimleri ile Görüşme, Muayene ve Testler
İlk görüşmede, tedaviye başlamak isteyen çifte kısırlığın sebepleri anlatılır. Yapılacak testler konusunda detaylı bilgi verilir. İlk görüşmede hem kadın hem erkeğin bulunması bilgilendirme ve soruların cevaplanması için önemlidir.
Kliniğe gelirken hasta o zamana kadar yapılmış olan tüm tetkiklerini, varsa rahim filmini, geçirilmiş operasyonlara veya önceki infertilite tedavilerine ait raporlarını beraberinde getirmelidir.
Ayrıca çiftlerde kalp hastalığı, diyabet gibi farklı bir hastalık varsa bunlarla ilgili rapor ve bilgilerin de doktora ulaştırılması gerekmektedir.
İlk muayene için adetin belli bir gününde olma zorunluluğu yoktur. Herhangi bir günde de bu değerlendirme yapılabilmektedir.
Ayrıntılı jinekolojik muayene ve ultrasonografinin ardından gerekli görülürse ek testler istenebilmektedir. Hedef, öncelikle kısırlık nedenlerini ortaya koymaktır.
Hasta için uygun olan tedavi şekli seçilir ve uygun zamanda, uygun teknikler ile tedavi uygulanır.
Tüp Bebek Tedavisine İlk Defa Başlayacak Olan Kadın Hastalar için Testler
- Anti HCV
- Anti-HIV 1-2
- HBsAg
- Prolaktin
- Rubella IGG
- Serbest T3
- Serbest T4
- Hemogram
- Anti Müllerian Hormon (AMH)
- FSH
- LH
- Estradiol (E2)
- Progestron (P4)
Tüp Bebek Tedavisine İlk Defa Başlayacak Olan Erkek Hastalar için Testler
- HBsAg
- Anti HCV
- Anti- HIV 1-2
- Spermiyogram
2. Adım: Kontrollü Yumurta (Ovaryen) Büyütme Tedavisi
Anne adayı, adetin ikinci ya da üçüncü günü muayeneye gelir ve ultrasonda yumurtalıkların durumu değerlendirilir. Hastanın durumuna göre o gün içinde hormon değerlerine de bakılabilir.
Sonuçlara göre hekim, hastanın yumurtalıklarının uyarılarak çok sayıda yumurta gelişimini sağlamak amacıyla bazı hormon ilaçları verir ve ilaçlarla ilgili hastaya bilgilendirme yapılır.
FSH, HMG içeren hormon iğneleri ile yumurtalıklar düzenli bir şekilde uyarılır ve çok sayıda folikül (içinde yumurta hücresi olduğu düşünülen kesecikler) gelişimi sağlanır.
Gelişen folikül sayısı tedavide başarı şansını doğrudan etkilemektedir. Bu nedenle hormon iğnelerinin başlangıç dozu kadının yaşı, kilosu, varsa önceki tedavilerine göre belirlenir.
Folikül gelişim takibi kanda östrojen düzeyi ve ultrasonografide folikül sayısı ve boyutları ölçülerek yapılmakta ve bu verilerin birlikte değerlendirilmesi ile FSH, HMG içeren iğnelerin dozu yumurta geliştirilme aşaması süresince belirlenmektedir.
Yaklaşık 8-10 gün süren hormon iğnelerinin kullanımının ardından foliküllerin en büyüğü 18-20 mm boyutlarına ulaştığında çatlatma iğnesi uygulanır.
3. Adım: Yumurta Toplama ve Sperm Alımı İşlemi
Bir tüp bebek tedavisi içerisinde geliştirilen yumurtaların dış ortama alınmasına yumurta toplama (OPU) işlemi denmektedir.
Çatlatma iğnesinden yaklaşık 34-36 saat sonra yumurtalar, genel anestezi altında kısa süreli bir cerrahi işlem ile vajinal yoldan toplanır.
Yumurta toplama işlemi genel anestezi altında yapılan ağrısız ve yaklaşık 10 dakika süren bir işlemdir.
İşlemin ardından 2 saat kadar klinikte dinlendikten sonra hasta evine dönebilmektedir. Laboratuvar ortamına alınan yumurtalar mikroenjeksiyon işlemi için hazırlanır.
Erkek hasta sperm odasında, geniş ağızlı ve steril bir kap içerisine mastürbasyon yoluyla sperm örneği verir. Mastürbasyon sırasında kayganlaştırıcı madde, sabun ve benzeri öldürücü maddeler olmamalıdır.
Alınan sperm laboratuvara iletilir ve burada gerekli işlemlerin ardından dölleme işlemine geçilir.
4. Adım: Bahçeci Laboratuvarlarında Dölleme İşlemi
Yumurtalar laboratuvarda mikroskop altında değerlendirilerek uygun olanlar, seçilmiş spermlerle döllenerek embriyo gelişimi için gözlem altına alınır. Dölleme işlemi için 2 farklı metot kullanılır.
Klasik tüp bebek uygulamasında, sperm ve yumurta hücreleri aynı ortam içerisine bırakılır ve hareketli spermlerin doğal ortamlarında yumurtaya ulaşarak döllemesi sağlanır.
Mikroenjeksiyon yöntemindeyse seçilmiş sperm hücresi yumurta içerisine mikrokanüller kullanılarak enjekte edilir. Tedavide hangi yöntemin kullanılacağına çiftlerin yumurta ve sperm özellikleri ile daha önceki tedavi hikayeleri değerlendirilerek karar verilir.
Dölleme işlemi sonrası yumurtalar inkübatör adı verilen ve rahim ortamını en iyi şekilde taklit etme amacı ile üretilmiş özel cihazlar içerisine alınır ve embriyo gelişimi günlük olarak takip edilir.
Günlük takiplerin amacı rahme tutunma olasılığı en yüksek ve en kaliteli embriyonun seçilmesidir.
Bahçeci laboratuvarında embriyoların büyütülmesi, takibi ve seçilmesi aşamalarında dinamik embriyo görüntüleme sistemleri barındıran özel inkübatör cihazları kullanılmaktadır.
Embriyoskop olarak da bilinen bu cihazlar ile embriyolar bulundukları ortamda herhangi bir değişiklik yapılmasına gerek kalmadan canlı olarak izlenebilmekte ve böylece gebelik oluşturma potansiyeli en yüksek embriyonun seçimi daha doğru ve daha güvenli yapılabilmektedir.
5. Adım: Embriyo Transferi
Embriyo transferi tedavinin en kısa fakat en önemli aşamasını oluşturmaktadır. Tüm tedavi boyunca geliştirilip seçimi yapılmış bir embriyonun veya embriyoların rahme transferinin doğru zamanda veya uygun şartlarda yapılamaması tüm tedavi başarısını riske atabilmektedir.
Bu nedenle embriyo kalitesi ve seçimi kadar transferi yapan doktorun bu konudaki tecrübesi ve başarısı da son derece önem taşımaktadır.
Genellikle ağrı ve acı hissedilmeyen transfer işleminde çok nadir durumlarda anestezi kullanılmaktadır.
Embriyo sayısına ve gelişimine, yaşa, geçmiş deneme sayılarına ve diğer pek çok parametreye göre OPU (yumurta toplama işlemi) sonrası 2 ila 6. günler arasında gerçekleştirilmektedir.
Belirli bir olgunluğa erişmiş olan embriyo özel bir katater yardımıyla rahim içerisine yerleştirilir.
Transfer sonrası eğer halen laboratuvarda gelişimi devam eden iyi kalite embriyolar mevcutsa bu durum çiftlere iletilir. İstenmesi halinde embriyolar dondurularak daha sonra kullanmak üzere merkezimizde saklanabilir.
Embriyoların dondurularak saklanacak olması ek bir tedavi şansı sağlayabilmesi açısından son derece önem taşımaktadır.
6. Adım: Transfer Sonrası İlaç Tedavisi
Transfer sonrası embriyonun rahim içerisine tutunmasının desteklenmesi için ilaç tedavisine başlanır. Doktorumuz bu konuda sisi detaylı olarak bilgilendirir, ilaçların dozu ve uygulaması konusunda gerekli açıklamaları yapar.
Genellikle tedaviniz süresince kullanmakta olduğunuz hormon iğneleri ve haplarına transferden sonra da devam edilir.
Gebelik testini yaptıracağınız güne kadar bu ilaçlara devam etmeniz gerekmektedir. Embriyo transferi sonra göğüslerde hassasiyet, pembe- kahverengi lekelenmeler ve kasıkta ağrı görülebilir, bunlar normaldir.
Şikayetlerinizi artması halinde doktorunuza başvurabilirsiniz.
7. Adım: Transferden Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler
İşlemden sonra hasta merkezde yarım saat istirahat etmelidir. Evdeki 1 günlük dinlenme sürecinden sonra ağır kaldırmaktan ve ani hareketlerden kaçınarak günlük yaşamına devam edebilir.
İşe gidebilir, seyahate çıkabilir. Şehir dışından gelen çiftlerin transfer sonrasında 2-3 saatlik mesafelere yolculuk etmesinde sakınca bulunmamaktadır.
İşlem sonrasında hastaya ilaç kullanımıyla ilgili verilen bilgiler hasta tarafından sonraki günlerde doğru bir şekilde uygulanmalıdır.
Sigara, kahve ve alkol kullanılmamalı, test gününe kadar cinsel ilişkiden kaçınılmalıdır. Hastaya hafif tempoda yürüyüşler ve sağlıklı beslenme tavsiye edilir.
8. Adım: Gebelik Testi
Transfer işleminden 11 gün sonra anne adayı kliniğimize gelir ve Beta HCG testi uygulanır. Bu test kan örneği alınarak yapılmaktadır. Bazı durumlarda iki gün sonra testin tekrarlanması istenebilir.
Ev tipi idrar testi ile de gebelik öğrenilebilmektedir ancak bu testler kesin sonucu yansıtmayabilir. Bu nedenle gebeliğin anlaşılması için Beta HCG testi yapılmalıdır.
Tüp Bebek Tedavilerinde Transfer Edilecek Embriyolara Neye Göre Karar Verilir?
Tüp bebek tedavisinde transfer edilecek embriyo, kalitesine göre belirlenir. Hastanın yaşına, elde edilen embriyo sayısına ve embriyo gelişiminde gösterdiği olgunluğa göre embriyo kalitesi değerlendirilmektedir.
Bazı hastalarda ikinci gün transferi uygunken bazı hastalarda üçüncü gün transferi daha uygundur.
Bazı hastalarda ise embriyo 5. güne kadar takip edilmekte ve blastosist aşamasındayken transfer gerçekleştirilmektedir.
Embriyolog ve hekim tarafından hastanın daha önce geçirdiği tedavi sayısına, embriyonun kalitesine ve hastanın yaşına göre bir karar verilerek embriyoların hangi gün ve hangi sayıda transfer edileceği belirlenir.
Tüp Bebekte Tedavi Çeşitleri Nelerdir?
Tüp Bebek Çoğul Gebelik Anlamına mı Gelmektedir?
Tüp bebek tedavisinde ikiz veya üçüz doğumların gerçekleştiğiyle ilgili yaygın bir inanış bulunmaktadır. Toplumda sıkça böyle bilinse de bu doğru değildir.
Günümüzde yasalar gereği 35 yaş altı hastalara 1 adet embriyo transfer edilmektedir. Bu durum çoğul gebelik ihtimalini engeller.
Kadın yaşının 35 üzeri olması durumunda 2 embriyo transferi gerçekleştirilir. Bu yaş grubu hastalarda ikiz gebelik oluşma ihtimali vardır ancak sanıldığı gibi 2’den fazla embriyo transferi gerçekleştirilmez.
Tüp Bebek Tedavisi Ne Kadar Sürer?
Tedavi anne adayının, reglinin genellikle ikinci veya üçüncü gününde başlar. Bu günler mevcut yumurtalarımızı hormon iğneleri ve ilaçları yardımıyla büyütmek için tedaviye başlayacağımız ideal zamandır.
Tedavi sürecinde kadının yumurta ölçüm muayenesi, kan testleri ve ilaç kontrolü için belirli aralıklarla tüp bebek merkezimize gelmesi gerekmektedir.
Yumurtaların beklenen olgunluğa gelmesi, toplama ve transfer işlemleri ile tüp bebek tedavisi ortalama üç haftalık bir sürede tamamlanmaktadır.
Tüp Bebekte Başarı Oranı Nedir?
Tedavide başarı oranı yaşa ve kısırlık nedenine bağlı olarak değişmektedir. Başarıyı belirleyen en önemli faktör, yeterli sayıda ve kalitede yumurtaya sahip olmaktır.
Yani yumurta rezervinin durumu tedavi başarısını doğrudan etkiler.
Kadınlarda yumurta sayısı yaşla birlikte azalmaktadır, bu nedenle tedavide kadın yaşının oldukça önemli olduğundan bahsedebiliriz.
Çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin zaman kaybetmeden tedaviye başlaması başarı şansını artırmak adına önemlidir.
Tüp Bebek Hastaları Normal Doğum Yapabilir mi?
Tüp bebek gebeliklerinin doğal yolla elde edilen gebeliklerden bir farkı yoktur. Bu yüzden tüp bebek hastaları normal doğum yapabilir.
Fakat anne adayı ileri yaştaysa, birtakım tıbbi operasyonlardan geçmişse, çoğul gebelik risk faktörü oluşturuyorsa sezaryen doğum önerilir. Hem annenin hem de bebeğin sağlığı için en güvenilir yöntem tercih edilir.
Tüp Bebek Tedavisinde SGK İndiriminden Kimler Yararlanabilir?
- Kadın 23 yaşını doldurmuş 40 yaşından gün almamış olmalıdır.
- Çiftin tubal faktör, endometriozis ve azospermi gibi özel bir durumu yoksa en az 3 yıldır evli olması gerekir.
- Çiftlerden birinin en az 5 yıllık sigortasının olması ve 900 prim gününe sahip olması gerekir.
- Çiftin mevcut evliliğinden çocukları olmamalıdır.
Kriterler sağlandığı takdirde devlet hastaneleri ve üniversite hastanelerinden SGK indirimi için sağlık raporu çıkarılabilir.
Tüp Bebek Maliyeti Ne Kadar?
Tüp Bebek Fiyatları 2023
Yasalar gereği web sitemiz üzerinden fiyat bilgisi veremiyoruz.
Tüp bebek tedavisiyle ilgili merak ettiğiniz her konuda detaylı bilgi almak için iletişim formumuzu doldurabilir veya 444 39 49 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.
Aklınıza takılan tüm sorularınız için Umut Ol Umut Bul Facebook grubumuza üye olabilirsiniz.
49 Yorum
Merhaba hocam eşim kanser hastasıydı yendi kemotaripiden dolayı sperm sayısı 0 1 bucuk yılık evliyiz ve cocuk istiyoruz tüp bebek mi yapmamız lazım yoksa normal yollardan hamile kalabilirmiyim
4 Kasım 2022 / 16:01Merhaba,
Sizi muayene etmeden net bir şey söyleyemeyiz. Dilerseniz 444 39 49 numaralı telefondan doktorlarımızla ücretsiz ön görüşme randevusu alabilirsiniz.
Saygılarımızla,
7 Kasım 2022 / 09:48Bahçeci Ailesi
Bende iki defa aşılama yaptırdım birincisinde tutmadı doktora gittik ve çatlamayan yumurtan var dedi çatlıycağı günü söyledi biz uyguladık o ay hamile kaldım ama 5 haftalıkken kalp atışı yoktu kürtaj oldum ve şimdi yine yaptırdım yine tutmadı ve doktorum ultrasondan baktı ve çatlamayan yumurtan var dedi ve yine biz beklemede niye böyle olduğunu anlayamıyoruz her şey çok güzel demişti doktorum ama 23 yaşındayım niye böyle oluyo acaba yardımcı olurmusunuz
19 Ekim 2018 / 00:57Merhabalar,
Bunun için doktorumuza muayene olmanızı tavsiye ederiz. Belki çikolata kistiniz ya da yumurtanın çatlamasına engel başka bir probleminiz olabilir. Dilerseniz 444 39 49’dan bizi arayabilir ya da https://bahceci.com/iletisim/ linki tıklayarak iletişim formunu doldurabilirsiniz.
Saygılarımızla,
19 Ekim 2018 / 10:17Bahçeci Ailesi
Iyı gunler hocam ben 33 yasındayım bır oglum var normal dogum bıde kızım var sezaryan la oldu cok sukur bes yıldır hıc korunmuyorum ama olmadı yenı bı bebek ıstıyoruz herseyı yaptırdım hıc bır sorunum. Yok dedıler esım sperm testı yaptırdı dusuk cıktı 13000000 cıktı bana asılama olmaz tup bebek olur dedıler sızce ne dersınız
30 Ağustos 2018 / 01:15Merhabalar,
20.000.000’nun altındaki değerler için tüp bebek tedavisi önerilmektedir. Dilerseniz randevu alarak merkezimize muayeneye gelebilir, detaylı bilgi alabilirsiniz. https://bahceci.com/iletisim/ linki tıklayarak iletişim formunu doldurabilir ya da 444 39 49’dan bizi arayabilirsiniz.
Saygılarımızla,
3 Eylül 2018 / 18:47Bahçeci Ailesi
Merhaba hocam ben nerve yaşım 24 eşim ise 33 ben daha once 2yil gecdi polip ameliyati gecirdim esimde 1yili gecdi varikosel ameliyati oldu bende hapla adet olma sorunum var rahim filmi cekildim temizdi 2kere asilama yaptirdim yumurtaliklarim cevap verdi 5gunluk klomende gunde 1defa aliyordum 18-20cm olmusdu fakat regli hapsiz olamiyrm bu durum beni korkutuyo bebek icin esim ise sprem harektleri dusuk sperm var fakat ileri harektlilik baya bi dusuk ameliyata ragmen bize yardimci olursaniz cok sevincem bu durumda bana tup bebek sartmi acaba
27 Nisan 2018 / 09:34Merhabalar,
Konu ile ilgili size yardımcı olmak ve detaylı bilgi vermek isteriz.
Dilerseniz iletişim bilgilerinizi bize iletebilirsiniz. İlgili birimimiz en kısa zamanda bilgi vermek için sizi arayacaktır.
İlginiz için teşekkür ederiz.
Saygılarımızla,
16 Mayıs 2018 / 18:47Bahçeci Ailesi
Merhabalar hocam size izmirden yazıyorum 10 yıllık evliyim eşim 33 yaşında ben 34 yaşındayım eşimle beraber bir çok doktora gittik fakat eşimde ve bende herhangi bi problem yok denildi fakat hiç hamilelik yaşamadım geçen yıl aşılama oldu ama başarısız oldu eşimle beraber tüp bebeğe karar verdik bunca sene beklememizin sebebi maddi durumumuz olmadığı için bize yardımcı olun lütfen şimdiden teşekkürler size mesancırdan numaramı gönderdim
12 Aralık 2017 / 21:49Merhabalar,
Gönderdiğiniz telefon numaranız ilgili birime iletilmiştir. En kısa zamanda size dönüş yapılacaktır.
Saygılarımızla,
13 Aralık 2017 / 09:01Bahçeci Ailesi
Merhabalar hocam ben 3 defa aşılama oldum 1.asilamam tutmuştu ama kaybettim son 2 aşılamadanda sonuç alamadım bir dağa aşılama yapabilirmiyim birde bu son 2 aşılamadanda doktor kanalı bulmakta zorlandı çok agrili oldu hsg filmi çekilmedi tüp tıkanıklığında böyle agrilimi olur sorunu anlayamadım
24 Kasım 2017 / 09:28Merhabalar,
Konu ile ilgili size yardımcı olmak ve detaylı bilgi vermek isteriz.
Dilerseniz hangi merkezimizle iletişime geçmek istediğinizi bize iletebilirsiniz ve iletişim bilgilerinizi yazabilirsiniz. İlgili birimimiz en kısa zamanda bilgi vermek için sizi arayacaktır.
İlginiz için teşekkür ederiz.
Saygılarımızla,
5 Aralık 2017 / 09:13Bahçeci Ailesi
Merhabalar hocam 27 yaşndym dooğştan yumrtcklarm gelşmemiş adet oolmuyorm doktor söyledi menopoza girmişşin tüp bebk yaptrma şansım nedir
26 Mayıs 2017 / 01:09Merhabalar,
Sizi muayene etmeden ve rezervinizin durumunu bilmeden bir başarı oranı vermemiz çok doğru olmaz. Dilerseniz 444 39 49 numaralı telefondan randevu alarak kliniğimize gelebilirsiniz.
Saygılarımızla,
17 Temmuz 2017 / 15:47Bahçeci Ailesi
Polikistik over hastasıyım. .yumurtalarım yeteri olgunluğa ulaşmıyor. . Bu durumda tüp bebek nasıl oluyor yumurtalar dışarıda yeteri olgunluğa getiriliyor mu… daha önce klomen ve gönül f kullandım bunlarda ise yaramadı
18 Mayıs 2017 / 17:54Merhabalar,
Elinizdeki test sonuçlarınızı [email protected] adresine mail atmanızı rica ederiz. Uzman hekimimiz durumunuzu değerlendirip size en kısa sürede geri dönüş yapacaktır.
Saygılarımızla,
17 Temmuz 2017 / 15:36Bahçeci Ailesi
Hocam hipoganidizm hastasıyım çocuk sahibi olma imkanımız varmı
18 Nisan 2017 / 20:56Merhaba,
İletişim bilgilerinizi iletebilirseniz uzman hekimiz konu ile ilgili size yardımcı olacaktır.
Saygılarımızla,
24 Nisan 2017 / 12:32Bahçeci Ailesi
Merhaba;
16 Nisan 2017 / 02:264 yıllık evliyim. 5 tane aşılama 1 tane tüp bebek işlemi yapmış bulunmaktayız. Sonuç hepsinde olumsuz oldu. En son yapmış olduğumuz tüp bebek transfer işlemi sırasında rahim ağzının dar olduğunu ve transfer işlemi yapılırken zorlandılar. Benim sorum rahim ağzının dar oldugu sadece tüp bebek transfer işleminde mi tespit edilir 3 yıldır tedavi görüyorum hiç kımse böyle bi sorun oldugunu söylemediler rahim agzı darlığıı hangi durumda tespit edilir ve tedavisi mümkün müdür
Teşekkürler..
Merhaba,
Bunu muayenelerde yada daha önceki işlemlerinizde doktorunuzun fark etmesi gerekirdi. Dilerseniz 444 39 49 numaralı telefondan randevu alarak muayene için gelebilirsiniz. Muayene sonrası doktorumuzun yorum yapması daha doğru olacaktır.
Saygılarımızla,
24 Nisan 2017 / 12:50Bahçeci Ailesi
Hocam ben yeni laporaskopi ve historoskopi oldum rahim içerinde septum oldugunu bu septumun kalın ve üç seansta birirecekleri söylediler rahim üstüde kalp şeklinde ayrıca tüülerde yapışıklık gördüler ikisindede sizce ben direk tüp bebek denemeliyim yoksa rahim içi septum operasyonu bitirmeliyim
14 Nisan 2017 / 01:23Merhaba,
Bazı durumlarda tüp bebeğe başlamadan önce rahim içini hazırlamak gerekir. Septumlarınız varsa öncelikle onların tedavi edilmesi daha doğru bir yöntem olabilir.
Saygılarımızla,
24 Nisan 2017 / 12:41Bahçeci Ailesi
Merhaba
5 Nisan 2017 / 13:13ben 44 yaşındayım anne olmak istiyorum
ama miyomlardan kurtulamadim iki defa temizlediler ama duzelmedi,
Anne olma ihtimalim daha varmı? Teşekkürler
Merhaba,
Bu konuda yorum yapabilmemiz için öncelikle sizi muayene etmemiz ve miyomların durumunu ve rahimde nerelerde olduğunu görmemiz gerekmektedir. Dilerseniz 444 39 49 numaralı telefondan randevu alarak muayeneye gelebilirsiniz.
Saygılarımızla,
24 Nisan 2017 / 13:18Bahçeci Ailesi
Erkekte tedavisi mümkün olmayan kisirlik türü varmi kisir bile olsam cocuk sahibi olma sansim varmi tüp bebekle esim test yaptirdi sorunu yokmu buda sorunun benden oldugunu gösteriyor cevap verirseniz sevinirim
15 Mart 2017 / 19:32Merhaba,
Sorularınıza en doğru cevabı doktorumuz verecektir. İletişim bilgilerinizi iletebilirseniz doktorumuz sizi arayarak konu ile ilgili bilgilendirebilir.
Saygılarımızla,
16 Mart 2017 / 10:29Bahçeci Ailesi
Merhabalar
15 Mart 2017 / 08:35Biz 1,5 yıldır çocuk için uğraşıyoruz tüm tetikler yapıldı hormon testleri hgs hiçbir problemimiz yok eşiminde bu tip vakalarda kliniğinizde nasıl bir süreç izliyorsunuz direk tüp bebek mi aşılamama mı
Merhaba,
Sebepsiz infertilite olabilir. Bu gibi durumlarda hastanın yaşı, yumurta rezervi ve spermin kalitesi önemlidir. Bunlara bakarak aşılama mı olacak, tüp bebek mi olacak yada vitaminler verilerek doğal gebelik süreci mi belirlenecek karar verebiliriz. Dilerseniz [email protected] adresine iletişim bilgilerinizi iletin, sizi arayarak bilgilendirelim.
Saygılarımızla,
16 Mart 2017 / 10:32Bahçeci Ailesi
3 sezaryen canlı doğum yaptım tupleri bağlı çocuk istiyorum imkanım varmi
4 Mart 2017 / 23:55Merhaba,
Tüpleriniz bağlı ise normal yoldan hamile kalma ihtimaliniz çok düşük. Bir tüp bebek uzmanına görünmenizde fayda var.
Saygılarımızla,
16 Mart 2017 / 11:09Bahçeci Ailesi
Merhabalar daha öncesinde 5 kere tüp bebek denmesinde bulunduk fakat hiç birinde gebelik oluşmadı be herseferinde embriyolar oluştu fakat hiç biri tutunamadı bunun nedeni ne olabilir acaba
20 Şubat 2017 / 19:09Merhaba,
Bunun çok farklı nedenleri olabilir ancak bir yorum yapmamız için öncesinde sizi muayene etmemiz gerekmektedir. Dilerseniz 444 39 49 numaralı telefondan randevu alarak kliniğimize gelebilirsiniz.
Saygılarımızla,
27 Şubat 2017 / 11:21Bahçeci Ailesi
Merhaba benim eşim azosperm hastası sizde tüp bebek tedavisi görmek istiyorum gittiğimiz ürolog kromozom testi istemişti onu alıp da mı gelelim bi önemi varmı o testinMerhaba benim eşim azosperm hastası sizde tüp bebek tedavisi görmek istiyorum gittiğimiz ürolog kromozom testi istemişti onu alıp da mı gelelim bi önemi varmı o testin
2 Şubat 2017 / 12:36Merhaba,
Doktorunuzun istediği testi almalısınız. Çünkü sizin sonuçlarınıza göre bir tedavi yöntemi uygulanacak.
Saygılarımızla,
14 Şubat 2017 / 12:18Bahçeci Ailesi
Ben iki tane blast transferi oldum.15.gün test tarihi verdiler.12.gün gitsem sorun olur mu
20 Aralık 2016 / 21:29Slm ben 3 defa mol gebelikten kurtaj oldum tup bebekle hamile kalabilirmiyim basindan boyle bi olay gecirem oldumu
26 Kasım 2016 / 21:58Merhaba,
Mol gebelik yaşayıp sonrasında tüp bebek ile çocuk sahibi olan bir çok hastamız bulunmaktadır. İletişim bilgilerinizi iletebilirseniz uzman hekimimiz konu ile ilgili sizi arayacaktır.
Saygılarımızla,
28 Kasım 2016 / 12:11Bahçeci Ailesi
Hocam merhaba 5 ay once tup bebek transferi oldu ohss odum ve cocuk tutunamadi simdi tekrar donmus embriyom var ve 2 ay sonra transfer yapilcak tekrar.ohss olurmuyum
13 Kasım 2016 / 09:48Hocam sizden donmus embriyo transferinden sonra tekrar ohss olma riski varmi
13 Kasım 2016 / 09:50Merhaba,
Sorunuzu cevaplamak için öncelikle testlerinizi, sonuçlarınızı ve rahmin durumunu görmemiz gerekmektedir. Bu şekilde yorum yapmamız doğru olmayacaktır.
Saygılarımızla,
23 Kasım 2016 / 12:24Bahçeci Ailesi
Ben 42 yaşındayım 4 kez tüp bebek yaptırdım 4 kezde aşılama ama maalesef sonuç alamadık herhangi bir sorunumuzda yok enson acıbadem hastanesinde yaptırdık oda olumsuz son anda yumurtalar bölünmedi transfer gerçekleştirilmedi maddi manevi yıkıldım 2 ay sonra tekrar denicez allah herkezin yardımcısı olsun.
19 Ağustos 2016 / 17:08ben cocuk sahibi olmak istiyorum
23 Haziran 2016 / 23:46Merhaba,
Konu ile ilgili size yardımcı olmak ve detaylı bilgi vermek isteriz. Dilerseniz https://bahceci.com/iletisim/ linkinden iletişim bilgilerinizi bize iletebilirsiniz. İlgili birimimiz en kısa zamanda bilgi vermek için sizi arayacaktır.
İlginiz için teşekkür ederiz.
Saygılarımızla,
24 Haziran 2016 / 12:15Bahçeci Ailesi
aşılamaya basladım ilk aşımı doktorum yaparım dedı ama yoktu bugun hasatanede adetımın 2 gunu ben yapsam asıyı olurmu hocam
8 Ocak 2016 / 15:13Merhaba,
Aşıyı evde kendiniz yapamazsınız. Ancak tedavinizi takip eden doktorunuz bu işlemi yapabilir.
Saygılarımızla,
18 Ocak 2016 / 11:44Bahçeci Ailesi
Merhaba,
Ivf yaptirmak istiyorum.39 yasindayim. Daha once 2 deneme yaptin biri olarak negatif sonuc aldim. Genel tedavidinin disinda kisiye kisiye ozel tedavi uygulayabilecek bir dr ariyorum.
14 Ağustos 2015 / 13:44Ilgilenirseniz sizden haber bekliyorum
Saygilar
Tulay
Merhaba,
Bahçeci klinikleri kişiye özel tedavi anlayışıyla hizmet vermektedir. Telefon numaranızı bırakırsanız ilgili birimimiz en kısa zamanda bilgi vermek için sizi arayacaktır. Dierseniz doktorlarımızla telefonda ya da yüz yüze ücretsiz ön görüşme yapabilirsiniz.
İlginiz için teşekkür ederiz.
Saygılarımızla,
5 Aralık 2017 / 14:16Bahçeci Ailesi
daha öncede yazmıştım teşekkürler,fakat geniş kapsamlı bilgi verirseniz iyi olur,naliyeti nedir.bu konuda aydınlatırsanız iyi olur.selamlar,
19 Ocak 2015 / 15:30Merhaba,
444 39 49 numaralı telefondan bizlere ulaşabilir detaylı bilgi alabilirsiniz.
Saygılarımızla,
16 Mayıs 2022 / 16:02Bahçeci Ailesi