Bahceci Tup Bebek

İlaçsız Tüp Bebek Tedavisi Kime ve Ne Zaman Uygulanabilir?

Naturel siklus olarak tanımlanan durum, tüp bebek tedavisinde kadının normal şartlarda kendi menstrual döngüsünde oluşturduğu tek yumurtanın toplanarak döllendirilmesi işlemidir. Bu tedavi sırasında yumurtalıkları…

İlaçsız Tüp Bebek Tedavisi Kime ve Ne Zaman Uygulanabilir?
    

Naturel siklus olarak tanımlanan durum, tüp bebek tedavisinde kadının normal şartlarda kendi menstrual döngüsünde oluşturduğu tek yumurtanın toplanarak döllendirilmesi işlemidir.

Bu tedavi sırasında yumurtalıkları uyarmak için kullanılan tedavi ilaçları kullanılmamaktadır. Bu nedenle tercih edilme sebeplerinin başında da ilaçları kullanamayacak durumda olan kadınlar gelmektedir.

Kadından elde edilen doğal yumurtaya klasik tüp bebek ya da mikroenjeksiyon işlemi uygulanmaktadır. İlaçsız tüp bebek uygulamasında hastanın doğru seçilmesi bu nedenle çok büyük önem taşımaktadır.

İlaçsız Tüp Bebek Tedavisi Hangi Hasta Grubuna Uygulanabilir?

  • Yumurtalık rezervi düşük olan ancak ilaç kullanımına rağmen birden fazla yumurta gelişimi sağlanamayacak kadınlar.
  • Konvansiyonel tüp bebek tedavilerinde elde edilen fazla yumurtaya rağmen tek kaliteli embriyo gelişimi sağlayan çiftler.
  • Tüp bebek tedavi ilaçlarının uygulanamayacağı kanser hastaları veya overian hiperstümülasyon sendromu için yüksek risk grubunda yer alan hastalar.
  • Kişisel tercihi yada dini inancı nedeniyle fazla yumurta ya da embriyo saklanmasını ve imha edilmesini istemeyen hastalar.

Aklınıza takılan tüm sorularınız için Umut Ol Umut Bul Facebook grubumuza üye olabilirsiniz.

Yorumunuzu Gönderin



Henüz yorum yapılmamış
    Doktora Sorun - [blog_doktor]



    Telefon Numaranız: