Bahceci Tup Bebek

İktidarsızlık Nedir, Kısırlığa Sebep Olur mu?

İktidarsızlık Nedir, Kısırlığa Sebep Olur mu?; İktidarsızlık, erkeklerin yaşayabileceği en ciddi cinsel sorunlardan biridir. Cinsel organın gerekli işlevi yerine getirememesiyle oluşan iktidarsızlık, çiftlerin cinsel…

İktidarsızlık Nedir, Kısırlığa Sebep Olur mu?
    

İktidarsızlık Nedir, Kısırlığa Sebep Olur mu?; İktidarsızlık, erkeklerin yaşayabileceği en ciddi cinsel sorunlardan biridir. Cinsel organın gerekli işlevi yerine getirememesiyle oluşan iktidarsızlık, çiftlerin cinsel yaşamını engellerken aynı zamanda çocuk sahibi olmayı da imkansız hale getirir.

Tam iktidarsızlık durumlarında erkek infertilitesi durumu kaçınılmaz olarak gerçekleşir ve bu yüzden iktidarsızlık problemi yaşayan tüm erkeklerin çocuk sahibi olabilmek için tedavi görmesi gerekir.

İktidarsızlık tedavisi, uzman doktorlar tarafından farklı yöntemlerle uygulanır ve yüksek oranlarda başarı gösterir. Hastanın yaşadığı sorunun kaynağına ve şiddetine bağlı olarak belirlenen iktidarsızlık tedavisi yöntemleri, cinsel işlev bozukluğundan geçici ya da kalıcı şekilde kurtulmanıza yardımcı olur.

İktidarsızlık Nedir?

İktidarsızlık ifadesi, ağırlıklı olarak erkeğin cinsel ilişki için yeterli sertliği başlatamaması veya devamını sağlayamaması durumunu tanımlar. Kimi erkeklerde kısmi olarak görülen iktidarsızlık, kısmi sertleşme bozukluğuna yol açar ve cinsel ilişki kalitesini düşürür.

Kısmi iktidarsızlık problemi bulunan erkekler, problemin seviyesine göre cinsel ilişkiye girebilir ve ejakülasyon yaşayabilir. Bu durum, sperm kalitesinin yüksek olması şartıyla kısırlık sorununa yol açmayabilir.

Tam iktidarsızlık yaşayan erkeklerde ise hiçbir şekilde sertleşme görülmez ve bu durumda cinsel ilişki mümkün olmaz. Tam iktidarsızlık yaşayan erkekler, cinsel ilişki ve boşalma yaşayamadıkları için sperm üretemez ve kısırlık yaşar. Peki, erkeklerde iktidarsızlık nasıl anlaşılır? Her sertleşme problemi, iktidarsızlık olarak kabul edilemez.

Kimi zaman erkekler, çeşitli psikolojik ve fizyolojik nedenler doğrultusunda cinsel ilişki konusunda isteksizlik yaşayabilir. Bu durum son derece olağandır. İktidarsızlıktan bahsedilebilmesi için, uzman hekimler tarafından gerekli testlerin yapılması ve teşhis konulması gerekir.

İktidarsızlık Nedenleri Nelerdir?

İktidarsızlık, pek çok farklı sebepten kaynaklanabilen bir bozukluktur. Altta yatan sebep psikojenik yada organik kaynaklı olabilir En yaygın psikojenik iktidarsızlık nedenleri arasında stres ve duygu durum bozuklukları bulunur. Sağlıklı bir cinsel yaşam için hem erkeğin hem de kadının stresten ve çeşitli olumsuz duygulardan uzak olması gerekir.

İş, özel yaşam, sağlık gibi sebepler hakkında aşırı seviyelerde kaygılanmak ise stres düzeyini artırarak cinsel performansı olumsuz yönde etkiler. İktidarsızlığa yol açabilecek organik nedenler ise aşağıdaki gibidir:

Genç yaşta iktidarsızlık nedenleri arasında birinci sırada diyabet rahatsızlığı bulunur. Diyabet, damar sertliği, sinir hasarı gibi mekanizmalarla iktidarsızlığa neden olabilir. Kronik karaciğer ve böbrek rahatsızlıkları da iktidarsızlık sorununu tetikleyen faktörler arasında yer alır. İktidarsızlığın diğer nedenleri arasında hormonal bozukluklar bulunur.

Özellikle testosteron hormonunun yeterli seviyede salgılanamaması ve tiroid bezlerinin çalışmasında bozukluk oluşması, cinsel performansı etkileyebilir.

Sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklar da erkeklerde cinsel güç kaybına yol açabilir. Herhangi bir bağımlılığı bulunan erkeklerin cinsel gücü, %45 ila %75 oranında azalabilir. Fazla kilo da yol açtığı metabolik sendrom(diyabet, kolesterol yüksekliği, hipertansyon) aracılığı ile cinsel gücü olumsuz yönde etkileyen noktalardan biridir. Pek çok erkek, ideal kilosundan uzaklaştıkça daha fazla cinsel bozukluk yaşamaya başlar.

İktidarsızlık Nasıl Anlaşılır?

Cinsel iktidarsızlık ne demek sorusuna yanıt bulduktan sonra, iktidarsızlığın nasıl anlaşıldığı konusuna odaklanmak gerekir. Her erkek, belirli dönemlerde cinsel isteksizlik ve sertleşme sorunu yaşayabilir. Bu durumların her biri, iktidarsızlık olarak tanımlanmaz. Psikojenik iktidarsızlık problemi, ağırlıklı olarak aniden ortaya çıkar ve bir süre devam eder. Organik iktidarsızlık ise yavaş başlangıç gösterir ve zamanla ağırlaşır.

İktidarsızlık durumunda erkekler, cinsel istek duysalar bile sertleşme konusunda sorun yaşarlar. İktidarsızlık, geçici ya da kalıcı olabilir. Bu durumda erkeklerde iktidarsızlık testi yapılması ve sorunun geçici mi kalıcı mı olduğunun tespit edilmesi gerekir. Eğer sorunun geçici olduğu anlaşılırsa, “Geçici iktidarsızlık ne kadar sürer?” sorusu sorulabilir. Bu sorunun yanıtı ise problemin kaynağına ve boyutuna göre değişiklik gösterir.

Basit sebeplerden kaynaklanan geçici iktidarsızlık problemleri, ilaç tedavisi sonrasında 3 – 7 günde düzelmeye başlayabilir. Daha ciddi sağlık sorunlarının yol açtığı geçici iktidarsızlık sorunlarının tedavisi ise aylara yayılabilir. Bu noktada kişilerin sabırsızlığa kapılmaması ve olumsuz bir ruh haline bürünmemesi, son derece önemlidir.

Ciddi sebeplerden kaynaklanan iktidarsızlık problemlerinde kişinin vücudunda önemli bir sağlık sorunu bulunabilir ve öncelikli olarak bu sorunun çözümüne odaklanılması, kişinin genel sağlığı açısından son derece kritiktir.

İktidarsızlık Kısırlığa Sebep Olur mu?

İktidarsızlık problemi yaşayan erkeklerin önemli bir bölümü, kısırlık korkusuyla karşı karşıya kalır. Erkek infertilitesi, ağırlıklı olarak vücudun sperm üretememesinden ya da spermlerin döllenmeye yetecek kadar güçlü olmamasından kaynaklanır.

İktidarsızlık, bu sorunların her ikisine de yol açabilir. Bir diğer deyişle iktidarsızlığın kısırlığa yol açma riski son derece yüksektir. Geçici iktidarsızlık sorunlarında tedavinin sonuç vermeye başlamasıyla birlikte kısırlık sorunu da yavaşça ortadan kalkmaya başlar ve hasta, belirli bir süre sonra her iki problemden de kurtulabilir.

Sperm üretiminin yeniden başlaması ya da daha kaliteli hale gelmesi durumunda doğal yollarla ya da tüp bebek yöntemiyle bebek sahibi olunabilir.

İktidarsızlık Tedavisi Nedir?

İktidarsızlık, yaygın şekilde karşılaşılan bir sorun olması sebebiyle pek çok farklı tedavi yöntemine sahiptir. Peki, erkeklerde iktidarsızlık nasıl giderilir? İktidarsızlık problemini gidermek için başvurulan yöntemlerden ilki medikal tedavidir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, sertleşme ilaçlarının mutlaka doktor gözetiminde alınmasıdır.

Doktor tavsiyesi olmadan kullanılan sertleşme ilaçları, kalp ve damar rahatsızlıkları başta olmak üzere pek çok sorunu tetikleyebilir. Hormon seviyesini düzenleyen tedaviler de cinsel bozuklukların giderilmesinde etkilidir. Hastanın kötü alışkanlıklarını bırakması ve fazla kilolarını vermek için diyet ve spor programlarına başlaması da en çok uygulanan tedaviler arasındadır.

Bu yöntemlerin başarılı olmaması durumunda penis içi enjeksiyon, vakum cihazı ve mutluluk çubuğu olarak adlandırılan cerrahi implantlar da denenebilir. Eğer iktidarsızlık, kısırlık ve tüp bebek yöntemleri hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız, Bahçeci Tüp Bebek Merkezi’ne danışabilirsiniz.

Tüm sorularınız için 444 39 49 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Aklınıza takılan tüm sorularınız için Umut Ol Umut Bul Facebook grubumuza üye olabilirsiniz.

Yorumunuzu Gönderin



2 Yorum
  • ***** Yanıtla

    Merhaba eşim hipertiroidi hastası bu teşhis yeni konuldu. Biz yeni evliyiz ve çocuk düşünüyoruz. Şimdiye kadar cinsel hayatımızda bir sorun yoktu. Ama son iki ilişkimizde sertleşme problemi oldu, yine de boşalma oldu. Bu hafta üroloji doktoruna görünecek kontrol amaçlı. Bu tiroid hastalığı bizim bebek yapmamıza engel mi acaba cevap verirseniz teşekkür ederim

    29 Ağustos 2021 / 22:54
    • Bahçeci
      ***** Yanıtla

      Merhaba,

      Üroloji doktoru detaylı inceleme sağlayacaktır. Troid hastalığı tedavi edilebilir, endişe etmeyin.

      Saygılarımızla,
      Bahçeci Ailesi

      12 Eylül 2021 / 00:55
Diğer Yorumlar
Doktora Sorun - [blog_doktor]



Telefon Numaranız: