Bahceci Tup Bebek

Tüp Bebekte Yüksek Başarı için İleri Teknolojiyi Doğru ve Etkin Kullanmak Şart!

Başarıya giden 3 aşama ve anahtar vardır. 1- Problemin kaynağını doğru olarak tanımlayabilmek. 2- Doğru tedavi yaklaşımları ile optimal bir tedavi sürecinin planlanması. 3-…

Tüp Bebekte Yüksek Başarı için İleri Teknolojiyi Doğru ve Etkin Kullanmak Şart!
    

Başarıya giden 3 aşama ve anahtar vardır.

1- Problemin kaynağını doğru olarak tanımlayabilmek.
2- Doğru tedavi yaklaşımları ile optimal bir tedavi sürecinin planlanması.
3- Tüm ara aşamalarda mümkün olan en yüksek teknoloji ve yetkinliği göstermiş cihazların kullanımına imkan sağlanması.

Günümüzde artan bilgi birikimi ile birlikte özellikle laboratuvar teknolojisindeki ilerlemeler daha yüksek gebelik oranlarının elde edilmesini sağlayarak eve canlı bebek götürebilme oranlarını dramatik olarak yükseltebilir. Embriyolar artık özel inkübatörler ve kamera sistemi olan cihazlar ile canlı olarak gözlenebilir, her bir embriyonun gelişim kaydı oluşturulur ve gebelik oluşturacak en kaliteli embriyo bu kayıtların titiz bir çalışması sonucu seçilir. Benzer şekilde sınırlı sayıdaki sperm hücreleri IMSI adı verilen teknik ile yüksek mikroskobik büyütme teknolojisini kullanarak seçilebilir ve mikroenjeksiyon bu seçilen spermler ile gerçekleştirilir. Dahası özellikle gebelik elde etmede problem yaşayan, birden fazla başarısız denemesi olan çiftlerde elde edilen embriyolar genetik bozukluklar yönünden taranır, kapsamlı kromozom taraması tekniği ile tüm kromozomları yönünden normal bulunan embriyolar seçilerek tedavide kullanılabilir.

Yeni Teknik ve Yöntemler Göründüğü Kadar Başarılı Olmayabilir!

Bununla birlikte basında çıkan her yeni yöntem veya teknik göründüğü kadar fayda sağlamayabilir. Özellikle yeni tekniklerin uygulanıp uygulanmadığının yanında uygulama şekli ve kime uygulandığı da başarı için son derece önemlidir. Başarılı bir merkez, teknolojiyi yakından takip ederek gerçekten fayda görebilecek kişilere uygun tedaviyi sağlayan merkezdir. Her zaman amaç etkinliği kanıtlanmış tedavilerin çiftlere sunulmasıdır. Üzülerek belirtmeliyiz ki gerek basında gerekse bilimsel toplantılarda tartışılan yeni tekniklerin %70’i ilk çalışmalarda etkin gibi görünse de sonraki yıllarda yapılan çalışmalarda ve değerlendirmelerde göründüğü kadar başarılı bulunamayarak kullanımdan kalkabilmektedir. Tüp bebek uygulaması için esas olan çiftlerin bu konularda da gerekli bilince sahip olmaları, başarıyı doğru bir şekilde değerlendirebilmeleridir.

Yorumunuzu Gönderin



Henüz yorum yapılmamış
    Doktora Sorun - [blog_doktor]



    Telefon Numaranız: