Çocuk sahibi olamayan ve tedaviye ihtiyaç duyan çiftler için tıp bilimi özellikle son yirmi yıl içinde inanılmaz bir hızla çok büyük gelişmeler göstermiştir. Tüp bebek uygulamaları hastalarımızla birlikte uzun zamanlar geçirdiğimiz ve bu büyük sorumluluğu paylaştığımız bir tedavi sürecini kapsamaktadır. Bu süreçte merak ettiklerinizi Bahçeci Sağlık Grubu uzmanları sizin için cevaplıyor…
Tüp Bebek Tedavisi Gören Kadınlar Erken Menopoza Girer mi?
Hayır. Yumurtalığınızda her ay kullanılmadan atılan yüzlerce yumurtadan bir kısmı verilen hormon tedavisi ile kullanılabilir hale getirilmektedir. Yani sadece o ay için seçilmemiş, harcanacak yumurtalar kullanılır.
Tüp Bebek Tedavisi Kansere Neden Olur mu?
Hayır. Ailede hormon bağımlılığı nedeniyle oluşmuş olan kanser vakaları bulunuyorsa dikkatli olunmalıdır. Tüp bebek tedavisinde kullanılan ilaçların var olmayan bir kanseri başlattığına dair bilimsel veri bulunmamaktadır.
Tüp Bebek Yöntemiyle Doğan Bebekler Seçilmiş Bebekler midir?
Hayır. Hastalık taşımaları anlamında bu bebekler doğal yolla doğan bebeklerden farklı değildir. Bebekler anne ve babalarının sahip olduğu genetik kodları taşırlar ve neslin devamı için var olan ortak gen havuzunu kullanırlar.
Tüp Bebek Tedavisinden Sonra Düşük Riski Yüksek midir?
İlk üç ay için gerekli tıbbi desteğin uygulanması durumunda düşük oranları normal hamilelik ile benzer değerlere sahiptir.
Tüp Bebekte Embriyo Transferi Kısıtlaması Nasıl Uygulanmaktadır?
İlk iki uygulama ve 35 yaş altındaki kadınlarda transfer edilebilen embriyo sayısı bir, 35 yaşından büyük kadınlar ve iki denemeden fazla deneme yapmış olan hastalarda ise iki embriyo transferine izin verilmektedir.
Transfer Edilmeyen ve Kullanılmamış Olan Embriyolara Ne Olur?
İyi merkezlerde elde edilmiş ancak kullanılmamış olan embriyolar dondurularak beş seneye kadar çiftlerin yazılı izni alınması koşuluyla saklanabilmektedir.
Embriyolara Genetik Tanı Yapılması (PGD), %100 Sağlıklı Çocuk Sahibi Olmayı Sağlar mı?
Hayır. Bu genetik tanı yöntemi sadece belirli hastalıkları tarayabilir. Gerekli durumlarda çiftlere önerilen, embriyo seçmeyi sağlayan bir yöntemdir.
Blastokist Ne Demektir?
Embriyo seçiminde daha kuvvetli embriyoyu belirleyebilmek adına, beşinci güne kadar laboratuvarda takip edilen ve gebelik potansiyeli daha yüksek embriyodur.
8 Yorum
Arkadasim tüp bebek tedavisi ile hamile kaldi. Süreç cok iyi ilerliyodu. 9.haftada kalp atisini duydular. 11. Haftada tekrar dr.a gittiginde bebek hala 9 haftalik görünüyordu. Bebeğin kalbi durmuş nedenini bilmiyolar.
21 Ekim 2015 / 12:55Merhaba,
Konu ile ilgili size yardımcı olmak ve detaylı bilgi vermek isteriz. Dilerseniz https://bahceci.com/iletisim/ linkinden iletişim bilgilerinizi bize iletebilirsiniz. İlgili birimimiz en kısa zamanda bilgi vermek için sizi arayacaktır.
İlginiz için teşekkür ederiz.
Saygılarımızla,
21 Ekim 2015 / 13:39Bahçeci Ailesi
merhaba hocam k.b sorum olcaktida tup bebek uygulandi trasferimin 5 gunu bu test yapildi suan 9 gunum estradiol e2 1986.34 bu progesteron 9.92 bu sonucla hamilelik bellimi varmi sizce cok merak ediyorum
11 Haziran 2017 / 19:55Merhaba,
Gebelik sonucunuz için en kesin çözüm kandan gebelik testi yaptırmaktır.
Saygılarımızla,
17 Temmuz 2017 / 14:41Bahçeci Ailesi
Merhabalar dondurulmuş 5. Gün 2 adet embriyo transferin 8. Günü 1.23 test gününe 7 gün var yükselme ihtimali var mı
7 Ağustos 2021 / 18:02Merhaba,
Kesin bir sonuç için doktorunuzun dediği tarihte testi tekrarlamanızı öneririz.
Saygılarımızla,
17 Ağustos 2021 / 11:07Bahçeci Ailesi
Merhaba hafif olmadan bel ve ara ara kasik ağrılarım oluyo bebek düşünüyoruz ama adetime daha 7 gün var kan testi yaptırdım 0.54 çıktı ne anlama geliyor
21 Aralık 2022 / 09:29Merhaba,
Sonucunuz negatif görünüyor. Eğer 1 hafta adet gecikmesi yaşarsanız testi tekrar etmenizi öneririz.
Saygılarımızla,
21 Aralık 2022 / 10:08Bahçeci Ailesi
Diğer Yorumlar