Bahceci Tup Bebek

Tüp Bebek Fiyatları Merkez Seçerken Ne Kadar Etkili Olmalıdır?

Tüp bebek tedavisi konusunda ülkemiz, gerek teknolojik altyapı ve gerekse elde edilen başarı oranları açısından bakıldığında dünyadaki ilk on ülke arasında yer almaktadır. Ancak…

Tüp Bebek Fiyatları Merkez Seçerken Ne Kadar Etkili Olmalıdır?
    

Tüp bebek tedavisi konusunda ülkemiz, gerek teknolojik altyapı ve gerekse elde edilen başarı oranları açısından bakıldığında dünyadaki ilk on ülke arasında yer almaktadır.

Ancak bununla birlikte tedavi maliyetleri açısından bakıldığında pek çok Avrupa ülkesi ve Amerika Birleşik Devletlerindeki merkezlere kıyasla son derece düşük kalmaktadır.

Fakat yine de yaşanan ekonomik sıkıntılar ve ülkenin genel ekonomik göstergeleri nedeniyle tüp bebek tedavisi adayı çiftlerin tedavi görecekleri merkezi seçerken dikkat ettikleri kriterlerin başında tüp bebek fiyatları gelmektedir.

Bu aşamada da ister istemez daha ucuz hizmet sunulduğu düşünülen farklı merkezlere yönelebilmektedir. Peki merkez seçiminde bu kriter gerçekten ne kadar önemli ve değerlidir?

Tüp bebek fiyatları değerlendirilirken çiftlerin hangi noktaları sorgulaması gerekir? Merkezler arası sunulan hizmetler ve tedavi maliyetleri karşılaştırılırken göz önüne alınması gereken önemli bir nokta, sunulan ücretlerin tedavinin başından sonuna kadar yapılacak tüm işlemleri kapsayıp kapsamadığıdır. Yani tedavi devam ederken ek başka bir ödeme gerekip gerekmediğidir.

Bazı merkezlerde tedavi maliyeti ile ilgili işlemler başlangıçta düşük gibi görülebilir. Fakat tedavi öncesinde hiç bahsedilmeyen bazı ön testlerin, kontrollerin ve ultrason ya da anestezi gibi uygulamaların sonrasında maliyete eklenebilmesi ile aslında toplam maliyet tedavi öncesi kadar uygun olmayabilir.

Diğer bir deyişle toplam maliyetin içinde olmayan bu işlemlerle birlikte hasta tedavi sırasında aniden öngörmediği bir maliyetle karşılaşabilmektedir.

Ayrıca yine uygulanan ilaçların da toplam tüp bebek fiyatları belirlenirken maliyetlere ne kadar yansıtıldığına bakılmalıdır. Bu nedenle çiftler tarafından merkez seçerken bu noktalara özellikle dikkat edilmesi gerekmektedir.

Maliyetlerini de bu detaylara göre en ince ayrıntısına göre alabilmeniz, tedaviniz için doğru değerlendirme yapabilmeniz ve doğru merkezi tercih edebilmeniz açısından son derece yararlı olacaktır.

Bahçeci Sağlık Grubu içerisinde uygulanan tedaviler, tüp bebek tedavi fiyatları ve ödemelerle ilgili bilgi almak için 444 39 49’u arayabilir ya da iletişim formumuzu doldurarak bilgi alabilirsiniz.

Aklınıza takılan tüm sorularınız için Umut Ol Umut Bul Facebook grubumuza üye olabilirsiniz.

Yorumunuzu Gönderin



Henüz yorum yapılmamış
    Doktora Sorun - [blog_doktor]



    Telefon Numaranız: