Bahceci Tup Bebek

Sperm Mikroçip Teknolojisi Sayesinde Daha Doğal ve Hasarsız Sperm Seçimi

Bildiğimiz gibi çocuk sahibi olamama, yani kısırlık probleminin %50’sinde neden olarak karşımıza sperm üretiminin olmaması veya sperm hücrelerindeki sayı, hareketlilik ve şekil bozuklukları gibi…

Sperm Mikroçip Teknolojisi Sayesinde Daha Doğal ve Hasarsız Sperm Seçimi
    

Bildiğimiz gibi çocuk sahibi olamama, yani kısırlık probleminin %50’sinde neden olarak karşımıza sperm üretiminin olmaması veya sperm hücrelerindeki sayı, hareketlilik ve şekil bozuklukları gibi erkeğe bağlı nedenler çıkıyor.

Günümüzde sperm üretimi ve kalitesi ile ilgili problemlerin bertaraf edilmesinde en yaygın kullanılan yöntem mikroenjeksiyon! Bu yöntemde özel yıkama ve ayıklama aşamalarından geçen sperm hücreleri çok az sayıda olsa bile tüp bebek laboratuvarında uzman embriyologlarımız tarafından en uygun şekilde ve en iyileri seçilerek işleniyor.

Dolayısı ile pek çok çift, mikroenjeksiyon uygulaması kullanılarak çocuklarını kucaklarına alabiliyor. Bununla birlikte, az sayıda ve hareketlilikteki sperm örneklerinde bahsi geçen yıkama ve hazırlama aşamalarında da sperm hücrelerinin bir miktar hasar görebilmesi mümkün.

Dolayısı ile bugün geldiğimiz aşamada, güncel teknolojinin kullanılması ile tedavide kullanılacak sperm ve yumurta hücrelerinin mümkün olduğu kadar doğal şartlara yakın bir şekilde işlenmesi ve seçilmesi mevcut başarı oranlarının da en üst seviyelere çıkmasına olanak veriyor.

Tüp bebek uzmanları ve tedavi gören çiftler arasında sperm mikroçip olarak adlandırılan ürün ve yöntem ile, sağlıklı bir embriyo üretecek en kaliteli spermin mikro akışkan teknolojisi kullanılarak daha doğal bir yaklaşımla ve mümkün olan en az genetik hasarlı spermin seçilmesini sağlayarak mümkün hale geliyor.

Mikro filtre yöntemi ülkemizi yurt dışında gururla temsil eden bilim adamlarımızdan Prof. Utkan Demirci tarafından tasarlanmış ve geliştirilmiş, KOEK Biyoteknoloji tarafından da klinik kullanıma uygun hale getirilerek kullanıma sunulan önemli ve oldukça yenilikçi bir üründür.

Ürünün şu anda mevcut sperm kalitesine göre seçilebilen 3 farklı modeli mevcuttur. Tedavi sırasında erkekten elde edilen sperm özelliklerine göre bu ürünlerden en uygunu seçilerek mümkün olan en doğal şekilde ve dölleme/kaliteli embriyo geliştirme potansiyeli en yüksek sperm hücresinin seçilmesi sağlanıyor.

Sperm Mikroçip Yöntemi Nasıl Uygulanıyor?

Klasik bir tüp bebek tedavisinde işlem günü alınan semen örneği bir seri yıkama ve dakikada 1500-2000 devir yapan santrifüj denen özel cihazların kullanımı sonrası çöktürme ile gerçekleştiriliyor.

Son dönemde gerçekleştirilen bazı çalışmalarda, bu seri yıkama ve çöktürme sürecinde uygulanan yüksek devirli döndürme aşamaları neticesinde sperm hücrelerinin taşıdıkları ve embriyoya aktaracakları genetik yapıda da (DNA) kırılmalar ve hasarlar oluşabildiğini gösteriyor.

Sperm mikroçip yöntemi tüm bu yıkama, döndürme ve çöktürme aşamalarının büyük ölçüde ortadan kaldırıldığı ve en sağlıklı sperm hücrelerinin doğal sürece çok yakın bir yaklaşım ile elde edilebildiği bir yöntem.

Bu yöntemde semen örneği içerisindeki sperm hücreleri özel olarak tasarlanmış bir solüsyon içinde mikro kanalcıklardan geçmeye çalışıyorlar ve sanki tüplerden yumurta hücresine ulaşmaya çalışır bir şekilde yarışıyorlar.

Yarış sonunda elde edilen spermler de yumurtayı dölleme şansı en yüksek spermler olarak mümkün olan doğala en yakın yöntem ile seçilmiş oluyor. Sperm mikroçip teknolojisi tedavi süresince diğer ek uygulama ve yöntemler ile birlikte kombine edilerek en yüksek tedavi başarısı sağlanabiliyor.

Çocuk sahibi olamamanın çoğu zaman hem kadın hem de erkek bireyleri kapsayan farklı nedenleri var. Kısırlık tedavisinde uygulanacak tedavi şeklinin başarılı olabilmesi ve çiftlerin çocuklarını sağlıklı olarak en kısa sürede kucaklarına alabilmeleri için gerekli en önemli aşama problemin doğru olarak tespit edilmesi.

Doğru tespit sonrası da izlenecek tedavi yolu ve yöntemlerinin doğru olarak uygulanması son derece önemli. Her geçen gün gelişen teknoloji ile birlikte karşınıza yeni ürünler ve yöntemler ile çıkıyoruz.

Burada hastalarımızın dikkat etmesi gereken en önemli aşama, tedavide kullanılan yöntemlerin çocuk sahibi olamama problemi için doğru yöntemler olması.

Bahçeci Sağlık Grubu olarak yıllardır çiftlerimize başarısı ve etkinliği kanıtlanmış yeni genetik test ve uygulamalar sunmaktayız ve birincil hedefimiz çiftlerin çok zahmet çekmeden mümkün olduğu kadar kısa sürede yıllardır özlem duydukları evlatlarını kucaklarına almalarını sağlamak.

Bunu şu aşamada pek çok çift için sağlıyor olmaktan son derece gururluyuz. Sperm mikroçip teknolojisi bu amaçla özellikle düşük kalitede sperm üretimi görülen çiftlerde başarı şansını artırmada etkin olarak kullanılabilen bir yöntem.

Yöntem en sağlıklı sperm seçimi ilkesine dayandığı için, tedavi süresince ihtiyaç duyulduğunda pek çok ek yöntem ve test ile birlikte de uygulanabiliyor.

Başarıya Giden Yol Sürekli Olarak Araştırma ve Geliştirmeye Dayanıyor

Tüp bebek tedavilerinde günümüzde kullanılan ve başarıyı artıran yöntemlerin hemen hemen hepsinde uzun yıllar süren bir araştırma ve geliştirme süreci var.

Bahçeci Sağlık Grubu olarak araştırma ve geliştirme çalışmalarının önemini bilen ve bu konuda her gün artan sayıda ulusal ve uluslararası kuruluş ile ortak çalışmalar yapan bir grubuz.

Sperm mikroçip teknolojisi konusunda Prof. Utkan Demirci ve KOEK Biyoteknoloji ile birlikte aktif olarak devam ettirmekte olduğumuz ortak çalışmalar sayesinde beklentimiz her geçen gün çocuk sahibi özlemi çeken çiftlere daha yüksek başarı oranları sunabilmek ve özlemle bekledikleri yavrularını bir an önce kucaklarına alabilmelerini sağlamak.

Yorumunuzu Gönderin



10 Yorum
  • ***** Yanıtla

    Merhaba biz 4.5 yıllık evliyiz eşim 2 sene önce inmemiş testis ameliyatı oldu ikitarafli ve suan 31 yaşında Ameliyat esnasında bir taraf indi diğeri yarım kaldı inen tarafta normalinden küçük ve azospermi öncesi ve sonrasında ayni 7 ay fsh tedavisi oldu ilk değer 35.ikinci değer 25 3.değer 9 ve testestron 659 du chorimon ignesini haftada bir vuruldu son sonuçta doktor 2 ay daha kulanın dedi 2 ay sonra kan verdi eşim ve fsh 13 testesron 0.05 doktor yapılacak bişey yok biyopsi olması gerekir dedi onada eşim istemedi eğer biyopsi dusunmuyorsaniz dedi bir hap var ve bu hap testeron takviyesi ama bunu kulanirsaniz çocuğu hayatinizdan çıkarın dedi ve hocayı çok met ettiler onunla nasıl bir iletiseme geçebilirz allah razı olsun simdiden

    23 Şubat 2017 / 16:32
    • Bahçeci
      Bahçeci Tüp Bebek Merkezi Yanıtla

      Merhaba,

      İletişim bilgilerinizi ve test sonuçlarınızı [email protected] adresine mail atmanızı rica ederiz. Uzman doktorumuz size konu ile ilgili dönüş yapacaktır.

      Saygılarımızla,
      Bahçeci Ailesi

      27 Şubat 2017 / 11:22
  • ***** Yanıtla

    Merhabaa biz 2 yıllık evliyiz eşimde sperm hareketi dusuklugu var bu yuzde 2 kez asılama yapıldı fakat sonuc alınamadı.. Merak ediyorum madem asılama asamalarında sperm yıkanıyo ayıklanıyo neden olumlu bı cevap alamadık herhangı bılgi verirseniz sevinirim saolun simdiden

    4 Mayıs 2017 / 12:48
    • Bahçeci
      Bahçeci Tüp Bebek Merkezi Yanıtla

      Merhaba,

      Aşılama tedavisi normal gebeliğe en yakın tedavi yöntemidir ve başarı şansı tüp bebek tedavisine göre daha düşüktür. Eşinizde sperm sorunu varsa vakit kaybetmeden tüp bebek tedavisine başlamanızı öneririz.

      Saygılarımızla,
      Bahçeci Ailesi

      16 Mayıs 2017 / 14:53
  • ***** Yanıtla

    Eşimin tek yumurtası var ve yaştan dolayı çocugumuz olmuyor eşimin yaşı 48 ve yaklaşık 7 aydır adet görmüyor çocuğumuzun olma ihtimali nedir

    28 Ocak 2018 / 21:24
    • Bahçeci
      Bahçeci Tüp Bebek Merkezi Yanıtla

      Merhaba,

      Konu ile ilgili size yardımcı olmak ve detaylı bilgi vermek isteriz.
      Dilerseniz iletişim bilgilerinizi bize iletebilirsiniz. İlgili birimimiz en kısa zamanda bilgi vermek için sizi arayacaktır.
      İlginiz için teşekkür ederiz.

      Saygılarımızla,
      Bahçeci Ailesi

      5 Şubat 2018 / 19:03
  • ***** Yanıtla

    Merhaba,

    Hastanız olarak iki seneye yakın bir zamandır kurumunuzdan hizmet alıyorum. Maddi olanaklarım çerçevesinde tedavilerimizi bugüne değin sürdürdük. Ancak şimdi çok istememize rağmen maddi olanaklarımız tükendiğinden ötürü devam etmek istiyorum ancak bir çıkar yol bulamıyorum. Kurumunuzda benim gibi tedavilerini görmüş ve maddi olanakları bizde olduğu gibi tamamı tükenmiş hastalarınıza yardım olarak bir kontenjanınız varsa bizimde son ümidimiz olarak sizden bu konuda yardımlarınız varsa naçizane biz de talep ediyoruz. Bunu dile getirirken ok zor durumda kaldığımızdan utanarak ve sıkılarak söylüyoruz ancak çok istediğimiz bir şey olduğundan ötürü size danışıyoruz; anne baba olmamız hususunda bize nasıl yardımcı olabilirsiniz.

    22 Şubat 2018 / 14:50
    • Bahçeci
      Bahçeci Tüp Bebek Merkezi Yanıtla

      Merhaba,

      Telefon numaranız ilgili birime iletilmiştir. En kısa zamanda size dönüş yapılacaktır.

      Saygılarımızla,
      Bahçeci Ailesi

      23 Şubat 2018 / 15:32
  • ***** Yanıtla

    2001 den bu yana 3 kez yanlış doğru evliliklerim oldu ama çocuğum olmadı birkez tahlil yaptırdım Sperm görülmedi üroloji doktoru tüp bebek dedi ama ben doğru dürüst tedavi olamadım bide Varikosel vardı ben bu sistemden ne kadar fayda görürüm hocam tamam bir Nebi kısır gibiyim ama mikro enjeksiyon sistemiyle tesede Sperm bulunabiliyoryâ akıskanlikta bunun gibime verim alma yüzdem nekadar teşekkür ederim

    24 Mart 2018 / 03:29
    • Bahçeci
      Bahçeci Tüp Bebek Merkezi Yanıtla

      Merhaba,

      Üroloji doktorumuza muayene olmanızı tavsiye ederiz. Dilerseniz kendisiyle telefonda ya da yüz yüze ücretsiz ön görüşme yapabilirsiniz. Telefon numaranızı bırakırsanız ilgili birimimiz en kısa zamanda bilgi vermek için sizi arayacaktır.

      Saygılarımızla,
      Bahçeci Ailesi

      30 Mart 2018 / 18:10
Diğer Yorumlar
Doktora Sorun - [blog_doktor]



Telefon Numaranız: