Bahceci Tup Bebek

Şişmanlık ve Aşırı Zayıflık Kısırlık Nedeni Olabilir mi?

Yanlış Beslenme Gebe Kalmayı Etkiler mi? Dengesiz beslenme, kadınların yumurtalıklarını sağlıklı yumurtalar üretmeye direnç gösterir hale getirir. Erkekte ise sperm sayısını ve kalitesini azaltır.…

Şişmanlık ve Aşırı Zayıflık Kısırlık Nedeni Olabilir mi?
    

Yanlış Beslenme Gebe Kalmayı Etkiler mi?

Dengesiz beslenme, kadınların yumurtalıklarını sağlıklı yumurtalar üretmeye direnç gösterir hale getirir. Erkekte ise sperm sayısını ve kalitesini azaltır. Ayrıca doğal yollardan gebe kalmayı zorlaştırır ve düşük riskini artırır. Kısırlık tedavilerinin başarılarını da düşürür.

Anne ve Baba Adayları Nasıl Beslenmeli?

Öncelikle fazla sigara, çay, alkol tüketimi gibi zararlı alışkanlıklar tamamen bırakılmalı. Eşler, bir uzman tarafından belirlenmiş bir beslenme programı uygularlarsa hem bebeklerine kavuşmalarını kolaylaştırırlar hem de sağlıklı bir yaşam için önemli bir adım atmış olurlar.

Beslenme Gebelik Öncesinde de Önemli mi?

Evet. Beslenme sadece gebelikte değil gebe kalmaya karar verildiğinde de son derece önemlidir. Gebeliğe hazırlanırken suni tatlandırıcılar, kafein, sigara, alkol gibi pek çok maddenin kullanımıyla ilgili alışkanlıklar değiştirilmelidir. Fazla kilolardan kurtulmak için en iyi dönem gebelik öncesidir.

Çünkü gebelikte diyet önerilmez. Gebe kalmadan önce günlük bazı takviyeler faydalı olabilir. Günde alınan 400-800 mikrogram folik asit bebekteki merkezi sinir sistemi anomalilerini azaltır.

Şişmanlık Tek Başına Kısırlık Sebebi Olabilir mi?

Olabilir. Sebebini bilemediğimiz kısırlık durumlarında eğer hastanın kilo problemi faktörü varsa direkt bu konuda yoğunlaşıyoruz. Ve sonuçta görüyoruz ki kısırlık nedeniyle bize başvuran ve beslenme programına alınan anne adayları zayıflayınca başka hiçbir tedavi veya yardımcı yöntem gerektirmeden gebe kalabiliyor. Fazla kilonun kadınlarda doğurganlığı azalttığı ispatlanmış bir gerçek.

Peki Aşırı Zayıflığın Doğurganlık Üzerinde Bir Etkisi Var mı?

Aşırı zayıflık, çok katı diyet yapmak adet düzensizliği yapar. Bu da kısırlığa neden olabilir.

Yorumunuzu Gönderin



2 Yorum
  • ***** Yanıtla

    Merhaba ben Hatice taşkın 30 yaşında yım cukulata kisti var endimetrum var 2009 yılında evlendim 1 kez açık amaliyat oldum 2kezde kapalı ameliyat oldum 4 defa tüp bebek yapıldı hepside negatif maalesef tekrar bidaha denersek dedi Dr emriyo ların genine bakilcak dedi ama parça alınıp bakilcak dedi neden tutmadığı ni anlamak için şimdi ben guvenip tekrar gitmek istemiyorum artık Dr ve 28 tane yumurta toplandı 9 tane emriyo oluştu dondurdular ama maalesef hep hüsran oldu size sorun sizce yapılan hatalar ne ve benim sansim varmı anne olmak için ve fiyatlariniz nedir rapor hastanenizde geçerli midir acaba bana hem bildi verin hem yardımdır olun lütfen cvp bekliyorum şimdiden teşekkürler

    12 Ağustos 2017 / 00:36
    • Bahçeci
      Bahçeci Tüp Bebek Merkezi Yanıtla

      Merhaba,

      Konu ile ilgili size yardımcı olmak ve detaylı bilgi vermek isteriz.
      Dilerseniz hangi merkezimizle iletişime geçmek istediğinizi ve iletişim bilgilerinizi bize iletebilirsiniz. İlgili birimimiz en kısa zamanda bilgi vermek için sizi arayacaktır.
      İlginiz için teşekkür ederiz.

      Saygılarımızla,
      Bahçeci Ailesi

      5 Aralık 2017 / 10:51
Diğer Yorumlar
Doktora Sorun - [blog_doktor]



Telefon Numaranız: