Bahceci Tup Bebek

Miyom Ameliyatları Nasıl Yapılır?

Birçok kadın için yaşattığı sıkıntılar nedeniyle yaşamı önemli oranda olumsuz etkileyen miyomların zorunlu olarak alınmaları gerekebiliyor. Özellikle eğer kadınla ciddi kanama varsa, miyom büyüme…

Miyom Ameliyatları Nasıl Yapılır?
    

Birçok kadın için yaşattığı sıkıntılar nedeniyle yaşamı önemli oranda olumsuz etkileyen miyomların zorunlu olarak alınmaları gerekebiliyor. Özellikle eğer kadınla ciddi kanama varsa, miyom büyüme gösteriyor ve ciddi bir bası oluşturuyorsa ameliyatla alınması zorunlu hale geliyor. Miyomlar, açık cerrahi, kapalı cerrahi (laparoskopi veya histeroskopi) yolu ile ameliyat edilebiliyor. Rahim içi astar dokuya doğru büyüyen miyomlar ise histeroskopi tekniği ile vajinadan girilerek alınıyor.

Miyom Ameliyatında Hekimin Deneyimi Sorgulanmalıdır

Günümüzde miyomun cerrahi tedavisinde dünyanın önde gelen merkezlerinde kapalı cerrahi tekniği kullanılmaktadır. Bu yöntemde karın hiç açılmadan göbek çukurundan girilerek (laparoskopi) ameliyat edilmelidir. Tecrübe ve teknik olanaklarımız ile eskiden sorun olan büyük veya çok sayıda miyom laparoskopi için artık engel teşkil etmemektedir. Hastalarımız karın kesisi olmaksızın, estetik sorun yasamadan, minimal ağrı ve düşük komplikasyon riski ile açık ameliyata oranla çok daha ideal bir şekilde tedavi edilebilmektedirler. Kapalı cerrahi hızla iyileşmeyi ve sosyal hayata hızla geri dönüşü sağladığı için artık olmazsa olmaz niteliği taşımaktadır.

Miyomda Ameliyat Dışı Tedavi Yöntemleri

Miyomun tek tedavisi cerrahi tedavi değildir. Merkezimiz Türkiye’de ilk kez yurt dışındaki kooperasyonumuz ile ameliyatsız miyom tedavisi (akustik tedavi) imkanı sunulmaktadır. Akustik tedavi bir MR cihazı içinde ses dalgalarının miyomun 70 ila 80 dereceye ısıtılması yoluyla küçülmesini sağlar. Vakaların da yaklaşık %30’u bu yöntemle tedaviye uygundur. Ayrıca derin damarlar üzerinde operasyon ile miyom damarının tıkanması (embolizasyon tekniği) bazı vakalarda düşünülebilir.

Yorumunuzu Gönderin



Henüz yorum yapılmamış
    Doktora Sorun - [blog_doktor]



    Telefon Numaranız: