Bizi Takip Edin!
Hasta hikayeleri, bilgilendirici videolar ve çok daha fazlası sosyal medya hesaplarımızda
Tüp bebek tedavisi sırasında elde edilen embriyoların laboratuvar koşullarında saklanması ve takip edilmesi en hassas kısımdır. Laboratuvar koşullarının anne rahminden farksız olması gerekmektedir.
Bu amaçla birçok medyum denilen, anne rahmi ortamı sağlayacak kültür vasatları geliştirilmiştir. Bununla beraber sabit sıcaklığı sağlayan ve anne batınında olan oksijen ve karbondioksit gibi gazların oranını taklit eden inkübatör denilen cihazlar vardır.
Bu cihazların çok hassas olması gerekmektedir. Embriyolar bu cihazlar içerisinde yaklaşık 2 ile 5 gün bekletilmekte ve bu dönem içerisinde zarar görmemeleri gerekmektedir. Burada önemli olan konu; hangi embriyonun transfer edileceğinin kararı için embriyoların gelişiminin incelenmesidir.
Bunun için bazı aralıklarla embriyolar inkübatör cihazından çıkartılır ve mikroskop altında incelenerek büyüme oranları değerlendirilir. Kısa bir süre de olsa oda sıcaklığına çıkan embriyolar dış dünya koşullarına maruz kalırlar.
Buradan yola çıkarak aynen biri bizi gözetliyor gibi inkübatör içerisine yerleştirilmiş kameralar ile embriyolar dışarı çıkarılmadan izlenmekte ve dış ortam koşullarına maruz kalmamaktadırlar.
Embriyoskop dediğimiz ‘Dinamik Embriyo Takip Sistemi’ ile hem en iyi koşullarda embriyolar saklanırken hem de devamlı gözlem altında oldukları için hangi embriyonun büyüme potansiyelinin daha fazla olduğu anlaşılmış olmaktadır.
Embriyoskop bize daha önceleri fark edemediğimiz birçok gelişimsel problemin tespit edilmesinde yardımcı olmaktadır. Başka bir deyişle bir embriyonun öz geçmişini çok daha net görebilmekteyiz. Öz geçmişi düzgün olan embriyoları seçtiğimizde gebelik oranlarımız artmaktadır.
Danışmak istediğiniz konularla ilgili en kısa sürede sizi arayalım.
Tüm hakları saklıdır © 2010 - 2024 Bahçeci Sağlık Grubu.