Bahceci Tup Bebek

Kapsamlı Kromozomal Tarama Uygulamalarında Yeni Bir Dönem

Yeni Nesil Dizileme (NGS) ve Mitoscore Teknolojisi Bahçeci’de! Günümüzde embriyoya ait tüm kromozomların (23 çift, 24 farklı kromozom tipi) incelenmesine olanak veren karşılaştırmalı genomik…

Kapsamlı Kromozomal Tarama Uygulamalarında Yeni Bir Dönem
    

Yeni Nesil Dizileme (NGS) ve Mitoscore Teknolojisi Bahçeci’de!

Günümüzde embriyoya ait tüm kromozomların (23 çift, 24 farklı kromozom tipi) incelenmesine olanak veren karşılaştırmalı genomik hibridizasyon (kısaca aCGH) tekniği ile gerçekleştirilen implantasyon öncesi tarama uygulamaları, artık yerini genetik şifrenin çok daha detaylı incelenebildiği “Yeni Nesil Dizileme-Next Generation Sequencing” (kısaca NGS) tekniğine bırakıyor.

NGS teknolojisi beraberinde pek çok avantajı da beraberinde getirmekte. Yeni nesil dizileme teknolojisi, kromozom düzeyinde bozukluk taşımayan ve gebelik oluşturma kapasitesi en yüksek embriyoların daha sağlıklı tespit edilmesini, (uygun aday hastalarda) çiftlerde taşıyıcılık saptanan gen düzeyindeki bazı bozuklukların kromozom bozuklukları ile eş zamanlı olarak tanımlanabilmelerini sağlıyor.

Son derece hızlı gelişen teknoloji ile bu uygulamaların hasta üzerindeki maliyetlerinin de zaman içerisinde azalması hedefleniyor. Teknolojinin bir diğer avantajı, sadece embriyonun hücre çekirdekleri içinde saklanan genetik şifresini değil aynı zamanda mitokondri adı verilen ve sağlıklı bir gebelik için elzem olan kısımdaki genetik şifreyi de inceliyor olması.

Yani yeni nesil dizileme teknolojisi ve mitoscore adı verilen bu ek test ile her iki yapıda da sağlıklı bulunan embriyonun rahme nakli sonrası embriyonun rahme tutunma şansını %80’lere kadar çıkarmak mümkün.

Diğer bir deyişle teknoloji artık sadece genetik analiz olarak değil aynı zamanda daha sağlıklı ve güçlü embriyoların seçimi için de yardımcı oluyor.

Benzer şekilde, kromozom düzeyinde bir problem görülmeyen fakat mitoscore incelemesi sonucu kötü sonuç alınan blastosist seviyesindeki embriyoların nakli sonrası elde edilen gebelik oranları da ne yazık ki %18’ler civarında kalabiliyor.

Bahçeci Sağlık Grubu olarak öncelikli amacımız her zaman klinik uygulamalarda hasta yararına olduğu gösterilen yeni teknolojileri ve uygulamaları dünyadaki prestijli merkezler ile eş zamanlı olarak hastalarımıza sunmaktır.

Bu düşünceden hareket ile merkezi İspanya’da bulunan ve dünyanın sayılı genetik tanı hizmeti sunan şirketlerinden olan Igenomix ile gerçekleştirdiğimiz verimli bir ortak çalışma sonucunda Mart 2016 itibariyle NGS ve mitoscore teknolojilerini, bu teknolojilerden öncelikli olarak faydalanabilecek kapsamlı kromozom taraması uygulanması planlanan hastalarımıza sunuyor olmaktan mutluluk duyuyoruz.

Yorumunuzu Gönderin



9 Yorum
  • Bahçeci
    Bahçeci Tüp Bebek Merkezi Yanıtla

    Merhabalar,

    İletişim bilgilerinizi iletirseniz ilgili departmanımız en kısa sürede size dönüş yapacaktır.

    Saygılarımızla,
    Bahçeci Ailesi

    13 Mayıs 2016 / 12:15
  • ***** Yanıtla

    Hastanenize gelmek istiyorum.ozellikle mustafa bahçeci de tedavi görmek istiyorum.

    9 Haziran 2016 / 16:21
  • Bahçeci
    ***** Yanıtla

    Merhaba.Adim Tülay ÜZÜM. 41 yaşımdayım. 21 yıldır behcet hastasıyım ve o yıldan beri ilaç kullanıyorum. 8 yıldır romatoid artrit rahatsızlığım var.kortizon kolsisin kullanıyorum sürekli. Pek çok ilaca allerjinin var.2 defa dress sendromu geçirdim. Kronik migren tedavisi gördüm 6 yıl kadar.Tüm sebeplerden ötürü eşimle çocuk planlarımız hiç olmadı. Fakat zaman ile teknolojinin gelişmesi kromzomlardaki sorunların dahi büyük oranda cozumlenebiliyor olması bana umut oldu.Sgk güvencem var.Ve sgk nin bu yeni teknolojiyi ne kadar karşıladığını bilmiyorum.
    Tarafıma yanıt verirseniz çok mutlu olurum.

    22 Ağustos 2016 / 23:34
    • Bahçeci
      Bahçeci Tüp Bebek Merkezi Yanıtla

      Merhaba,

      Bahçeci Umut merkezimizde yapılan anlaşmalar gereği SGK raporu geçerlidir. Ancak rapor için bazı kriterler bulunuyor. Dilerseniz detaylı bilgi için 444 39 49 numaralı telefondan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

      Saygılarımızla,
      Bahçeci Ailesi

      24 Ağustos 2016 / 11:37
  • ***** Yanıtla

    1.5 senelik evliyim çoçuğum olmuyor özellikle mustafa bahçeci tedavi olmak istiyorum

    6 Mayıs 2017 / 08:05
    • Bahçeci
      Bahçeci Tüp Bebek Merkezi Yanıtla

      Merhaba,

      İletişim bilgilerinizi iletebilirseniz ilgili ekibimiz en kısa sürede size geri dönüş yapacaktır.

      Saygılarımızla,
      Bahçeci Ailesi

      16 Mayıs 2017 / 13:41
  • ***** Yanıtla

    Merhaba yurt disinda yasiyorum daha once farkli merkezlerde 5 defa tup bebek denememiz sonucunda ngs yapilmasi onerildi embriyolara, 4 tane mebriyodan 1 tanesi normal
    digerlerinde ise 1 monozonomi 14, 1 monozomi7 &trizomi 14, sonuncusu ise monozomi 18p parsiyel monozomu 1p ve 4p cikti . rica etsem bunlar nedemek ne gibi bir hastaligimiz var?

    yardimci olursaniz sevinirim

    tesekkurler

    8 Şubat 2018 / 20:26
    • Bahçeci
      Bahçeci Tüp Bebek Merkezi Yanıtla

      Merhaba,

      Kromozomlarınızda yapılan genetik ayıklama testleriyle down sendromu ve diğer anomali hastalıkları tespit edilmektedir. Konu ile ilgili size yardımcı olmak ve detaylı bilgi vermek isteriz.
      Dilerseniz iletişim bilgilerinizi bize iletebilirsiniz. İlgili birimimiz en kısa zamanda bilgi vermek için sizi arayacaktır.

      Saygılarımızla,
      Bahçeci Ailesi

      15 Şubat 2018 / 15:21
  • ***** Yanıtla

    Merhaba
    Azfb ve Azfc komple mikrodelasyon hakkında yazdıgınız bir döküman var mı?
    Bu konuya sahip hastalara yaklaşımınız nedir?

    538 680 49 37

    14 Haziran 2020 / 18:07
Diğer Yorumlar
Doktora Sorun - [blog_doktor]



Telefon Numaranız: