Bahceci Tup Bebek

İlaçsız Tüp Bebek Tedavisinin Avantaj ve Dezavantajları Nelerdir?

Klasik tüp bebek tedavilerinde kullanılan ilaçlara özellikle polikistik over sendromlu hastalar aşırı yanıt verebiliyor. Ya da tam tersi olarak bazı hastalarda da ilaç tedavilerine…

İlaçsız Tüp Bebek Tedavisinin Avantaj ve Dezavantajları Nelerdir?
    

Klasik tüp bebek tedavilerinde kullanılan ilaçlara özellikle polikistik over sendromlu hastalar aşırı yanıt verebiliyor. Ya da tam tersi olarak bazı hastalarda da ilaç tedavilerine yanıt alınamayabiliyor.

Bu durumlarda ilaçsız tüp bebek tedavisi denilen yaklaşım gündeme geliyor. İlaçsız tüp bebek tedavisi aynı zamanda hormonları kullanmak istemeyen kişiler için de alternatif bir yaklaşım olarak gündeme geliyor.

Peki ilaçsız tüp bebek tedavisi nasıl uygulanıyor, avantaj ve dezavantajları var mıdır? Sorularımızı Bahçeci Sağlık Grubu Fulya Tüp Bebek Merkezi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Güvenç Karlıkaya yanıtladı.

Başarı Oranı Klasik Tüp Bebek Tedavisine Göre Düşük

“Bu tedavilerde iki yaklaşım türü vardır. Bir tanesi hastaya hiç ilaç vermeden kendi gelişen yumurtasının takibi ve mikroenjeksiyon tedavisi, buna naturel siklusta tüp bebek tedavisi adı verilir.

İkincisi de özellikle polikistik over hastalarında kullanılan ve yumurtaların tamamen olgunlaştırılmayıp erkenden toplandığı ve laboratuvar ortamında olgunlaştırılıp tüp bebek işleminin yapıldığı in vitro matürasyon tedavileridir.

Bu tedavilerde ilaç kullanılmaması nedeniyle oluşabilecek yan etkilerin önüne geçildiğini ve bunun da avantaj sağladığını söyleyen Op. Dr. Karlıkaya, bu doğrultuda maliyetlerin de düştüğünü belirtti.

Op. Dr. Karlıkaya, bu avantajlara rağmen halen başarı oranlarının klasik tedavilerden düşük olmasının ise ilaçsız tüp bebek tedavisinin dezavantajı olduğuna işaret etti.

Aklınıza takılan tüm sorularınız için Umut Ol Umut Bul Facebook grubumuza üye olabilirsiniz.

Yorumunuzu Gönderin



2 Yorum
  • ***** Yanıtla

    Dondurulmuş embriyo transferi yaptırabiliyormuyuz hastanenizde

    21 Ağustos 2015 / 23:21
    • Bahçeci
      Bahçeci Tüp Bebek Merkezi Yanıtla

      Merhaba,

      Merkezlerimizde dondurulmuş embriyo transferi yapılmaktadır. Dilerseniz iletişim bilgilerinizi bize iletebilirsiniz. İlgili birimimiz en kısa zamanda bilgi vermek için sizi arayacaktır.
      İlginiz için teşekkür ederiz.

      Saygılarımızla,
      Bahçeci Ailesi

      5 Aralık 2017 / 12:15
Diğer Yorumlar
Doktora Sorun - [blog_doktor]



Telefon Numaranız: