Bahceci Tup Bebek

İlaçsız Tüp Bebek Kimlere Önerilir?

Çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin cevap aradıkları soruların başında hangi yönteme başvurmaları gerektiği gelir. Çiftler bilgi kirliliği içinde araştırma yaparken güvenilir uzman, güvenilir kurum…

İlaçsız Tüp Bebek Kimlere Önerilir?
    

Çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin cevap aradıkları soruların başında hangi yönteme başvurmaları gerektiği gelir. Çiftler bilgi kirliliği içinde araştırma yaparken güvenilir uzman, güvenilir kurum ve güvenilir yöntem üçlüsünü oluşturmaya çalışırlar.

Çoğu çiftin merak ettiği konulardan biri de ilaçsız ya da naturel siklus tüp bebek tedavisidir. Bu tedavide yumurta olgunlaştıktan sonra toplanır.

Doğal adet döngüsü içinde kadının kendiliğinden gelişen yumurtasından faydalanılır. Yeterli büyüklüğe ulaşmış olgun yumurta toplandıktan sonra klasik tüp bebek veya mikroenjeksiyon yöntemiyle döllendirilerek embriyo oluşturulur.

Bu yöntemde hiç ilaç kullanılmaz. Yöntemin amacı; vücutta yumurta olgunlaştırma amacıyla kullanılan ilaçların zarar verebileceği hastaların vücutlarının korunmasını sağlamaktır.

Yumurtalıkların büyümesi izlenir ve yeterli büyüklüğe ulaşan yumurta genel anesteziyle birlikte bir iğne yardımıyla toplanır. Toplanan olgunlaşmış yumurtaya hastanın baba adayından alınan spermle birlikte mikroenjeksiyon işlemi yapılır ve daha sonra elde edilen embriyo tekrar rahim içerisine yerleştirilir.

Yöntemin Avantajları Nelerdir?

İlaçsız tedavi yönteminin tercih edildiği hasta grubu şöyle sıralanabilir:

  • Düşük ovaryan rezerve sahip, ilaç kullanımına rağmen birden fazla yumurta gelişimi sağlanamayacak kadınlar,
  • Geleneksel tüp bebek tedavilerinde elde edilen fazla yumurtaya rağmen tek kaliteli embriyo gelişimi sağlanan çiftler,
  • Tüp bebek tedavisinde kullanılan ilaçlarının uygulanamayacağı kanser hastalan veya ovaryan hiperstimülasyon sendromu (aşırı yumurta gelişimi) yüksek riskli hasta grubu,
  • Kişisel tercihi veya dini inancı nedeniyle fazla yumurta, embriyo saklanmasını ve imha edilmesini istemeyen hastalardır.

İlaçsız tüp bebek tedavisinin olumlu ve olumsuz yönleri ise şunlardır:

Olumlu yönleri: Tedavinin daha kolay ve kısa olması, yan etkisinin ve komplikasyonun olmaması, enjeksiyon sayısının az ve ilaç maliyetinin düşük olması.

Olumsuz yönleri: İstenilen kalitede yumurtanın her zaman elde edilmemesi ve gebelik oranının düşük olma olasılığıdır.

Yorumunuzu Gönderin



1 Yorum
  • Bahçeci
    Bahçeci Tüp Bebek Merkezi Yanıtla

    Merhaba,

    Sonuçlarınızı [email protected] adresine mail atabilirsiniz. İlgili ekibimiz en kısa sürede size dönüş yapacaktır.

    Saygılarımızla,
    Bahçeci Ailesi

    30 Eylül 2016 / 13:49
Diğer Yorumlar
Doktora Sorun - [blog_doktor]



Telefon Numaranız: