Bahceci Tup Bebek Embriyo Gelişiminin Canlı Olarak İzlenmesi ve İnkübasyonu | Bahçeci Sağlık Grubu

Embriyo Gelişiminin Canlı Olarak İzlenmesi ve İnkübasyonu

Tedavi sırasında elde edilen embriyolar inkübatör adı verilen ve ana rahmini taklit etme amacı ile üretilmiş cihazların içerisinde büyütülürler. Laboratuvarda tutuldukları süre içerisinde gerek…

Embriyo Gelişiminin Canlı Olarak İzlenmesi ve İnkübasyonu
    

Tedavi sırasında elde edilen embriyolar inkübatör adı verilen ve ana rahmini taklit etme amacı ile üretilmiş cihazların içerisinde büyütülürler. Laboratuvarda tutuldukları süre içerisinde gerek embriyo gelişimini izlemek gerekse gebelik şansı en yüksek embriyoyu seçmek için her gün sabah saatlerinde (bazen günde birkaç defa) embriyolar bu cihazlardan alınarak dış ortama çıkarılır ve mikroskop altında özellikleri incelenir. Bu işlemler her ne kadar laboratuvar şartlarında gerçekleştiriliyor olsa da embriyoların dış ortamdaki kontrolleri sırasında zarar görme ve gelişimlerinin etkilenme riskleri mevcuttur.

Son dönemde geliştirilen cihazlar ile artık embriyolar özel kamera sistemleri monte edilmiş inkübatörlerde büyütülebiliyor. Böylece embriyonun kontroller sırasında zarar görme riskini en az düzeye indirebiliyoruz ve gelişimin her anını canlı veya kayıtları geçmişe dönük inceleyerek detaylı olarak inceleyebiliyoruz. Diğer bir deyişle embriyolarımızı 24 saat gözlem altında tutabiliyoruz. Maliyetin yüksek olması nedeni ile şimdilik sadece seçilmiş belli merkezlerde mevcut olsa da bu teknolojinin tanı ve tedavi aşamalarında beraberinde getirdiği katkılarla bir kaç yıl içerisinde artan sayıda merkezde kullanılmaya başlanacağı ve standart inkübatörlerin yerini alacağı öngörülmekte.

Yorumunuzu Gönderin



6 Yorum
  • Bahçeci
    ***** Yanıtla

    Eşimin sol tarafi siperm az geliyor sonucu nedir

    28 Ocak 2017 / 21:42
    • Bahçeci
      Bahçeci Tüp Bebek Merkezi Yanıtla

      Merhaba,

      Bunun bir çok nedeni olabilir ancak kesin bir şey söyleyebilmemiz için öncesinde bir üroloji muayenesi yapmamız gerekmektedir. Dilerseniz 444 39 49 numaralı telefondan randevu alarak muayeneye gelebilirsiniz.

      Saygılarımızla,
      Bahçeci Ailesi

      1 Şubat 2017 / 14:49
  • ***** Yanıtla

    Yasim 43 iki mikro denemem var. Sonkez denemek istiyorum . Herikisindede 7 yumyrta al7ndi iki tanesi kaliteliydi ve iki yumurra transfer edildi. Sonuc negatif

    19 Mayıs 2017 / 00:15
    • Bahçeci
      Bahçeci Tüp Bebek Merkezi Yanıtla

      Merhaba,

      Konu ile ilgili size yardımcı olmak ve detaylı bilgi vermek isteriz.
      Dilerseniz iletişim bilgilerinizi bize iletebilirsiniz. İlgili birimimiz en kısa zamanda bilgi vermek için sizi arayacaktır.
      İlginiz için teşekkür ederiz.

      Saygılarımızla,
      Bahçeci Ailesi

      5 Aralık 2017 / 11:37
  • ***** Yanıtla

    Eşimin en sonki sperm testinde hızlı ileri hareketli spermi 0 çıktı yavaş ileri hareketli %50 bu sonuca göre tüp bebek yapabilirmiyiz.

    30 Mayıs 2017 / 09:31
    • Bahçeci
      Bahçeci Tüp Bebek Merkezi Yanıtla

      Merhaba,

      Elinizdeki test sonuçlarınızı [email protected] adresine mail atmanızı rica ederiz. Üroloji hekimlerimiz durumunuzu değerlendirip size en kısa sürede geri dönüş yapacaktır.

      Saygılarımızla,
      Bahçeci Ailesi

      17 Temmuz 2017 / 15:12
Diğer Yorumlar
Doktora Sorun - [blog_doktor]



Telefon Numaranız: