Bahceci Tup Bebek

Embriyo Gelişim Sırasında Nelerden Etkilenir?

Tüp bebek tedavisi sürecindeki en önemli noktalardan biri embriyonun sağlıklı bir gelişim evresinden geçmesidir. Ancak bazı faktörler embriyoların gelişmesini etkileyebiliyor ve dolayısıyla bu da…

Embriyo Gelişim Sırasında Nelerden Etkilenir?
    

Tüp bebek tedavisi sürecindeki en önemli noktalardan biri embriyonun sağlıklı bir gelişim evresinden geçmesidir. Ancak bazı faktörler embriyoların gelişmesini etkileyebiliyor ve dolayısıyla bu da tedaviyi olumsuz etkileyebiliyor. Embriyo gelişiminin aslında bebek sahibi olmak isteyen çiftlerin fizyolojileri de dahil olmak üzere pek çok faktörden etkileneceğine işaret eden Bahçeci Sağlık Grubu Embriyoloji Laboratuvarları Direktörü Dr. Necati Fındıklı, diğer faktörlerle ilgili şu bilgileri verdi:

“Laboratuvar açısından bakıldığında, embriyo gelişimini etkileyen en önemli unsurlar laboratuvarın fiziki koşulları yani; hava kalitesi, sıcaklık ve nemin uygun seviyelerde olmasıdır. Bununla birlikte teknik altyapı, inkübatör koşulları, embriyo kültür sıvılarının özellikleri, pH dengeleri gibi embriyo kültür koşulları da laboratuvar açısından önemli olan kriterlerdir. Personelin deneyimli olması da son dikkat edilmesi gereken bir diğer unsurdur.” En iyi seviye embriyo gelişiminin ancak tüm bu özelliklerin bir arada olması ile mümkün olabileceğinin altını çizen Dr. Fındıklı, “İyi bir laboratuvar, işlem için alınan sperm ve yumurta hücrelerinden mümkün olan en yüksek sayıda ve kalitede embriyoyu elde edebilen ve bu embriyoları minimum seviyede bir kayıp oranı ile tedavide kullanabilen bir laboratuvardır.” diye konuştu.

Doğal ve biyolojik yapı itibariyle elde edilen embriyoların bir kısmının muhtelif aşamalarda gelişimin duraksaması veya durması nedeni ile tedavi dışında kalabileceğini hatırlatan Dr. Necati Fındıklı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğer bu aşamalarda aslında gelişmesi gereken embriyoların bir kısmı, uygun olmayan laboratuvar koşulları nedeni ile kaybediliyorsa teknik altyapısı çok iyi olsa da bu laboratuvar için iyi bir laboratuvar tanımını kullanmak mümkün değildir.

Yorumunuzu Gönderin



2 Yorum
  • ***** Yanıtla

    Hocam oncelikle meraklarimizi gidermek icin bu aktiviteyi yaptiginiz icin tesekkurler ben normal yolla hamile jaldim kese ve embriyoyu gorduk ama 4 bucuk haftalikken embriyo gelisimini durdurdu kurtaj oldum bunun sebepleri neler olabilir hocam bu 2nci dusuyumdu ilkinde kese gorundu gorunmedi gibiydi kendiligimden attim crvaplarsaniz sevinirim hocam

    2 Nisan 2019 / 03:19
    • Bahçeci
      Bahçeci Tüp Bebek Merkezi Yanıtla

      Merhaba,

      Düşükler genetik hastalık, embriyo kalitesi veya rahim içi bozukluklardan kaynaklanıyor olabilir. Detaylı bir muayene ve testlerden sonra düşüğe sebep olan etkenler bulunarak ona uygun bir tüp bebek tedavi süreci geçirmeniz gerekmektedir. Dilerseniz 444 39 49’dan bizi arayabilir ya da https://bahceci.com/iletisim/ linki tıklayarak iletişim formunu doldurabilirsiniz.

      Saygılarımızla,
      Bahçeci Ailesi

      2 Nisan 2019 / 15:17
Diğer Yorumlar
Doktora Sorun - [blog_doktor]



Telefon Numaranız: