Bahceci Tup Bebek

Çocuk Sahibi Olan Çiftler de Kısırlık Sorunu Yaşayabilir!

Çiftlerin üzerinde durmaları gereken önemli bir diğer konu da geçmişte başarılı hamileliğin gelecekte de aynen olacağının garantisi olmadığıdır. Kısırlık sorunu yaşayan kadınların yarısının öncesinde…

Çocuk Sahibi Olan Çiftler de Kısırlık Sorunu Yaşayabilir!
    

Çiftlerin üzerinde durmaları gereken önemli bir diğer konu da geçmişte başarılı hamileliğin gelecekte de aynen olacağının garantisi olmadığıdır. Kısırlık sorunu yaşayan kadınların yarısının öncesinde çocuk sahibi oldukları görülmektedir. Bu duruma biz sekonder kısırlık diyoruz. Bu sıklığa rağmen birçok çift farkında olmamakta ve çare aramamaktadır. Sekonder kısırlığın birçok nedeni olabilirken ilerleyen yaşta sık olarak öne çıkmaktadır. Kısırlık on binlerce çift için sorun olabilirken genellikle tedavi edilebilir olduğu bilinmelidir. Kadın için ilk ve en önemli adım kendisini eğitmesi ve gerektiğinde vakit kaybetmeden bir uzmana başvurmasıdır.

Seçecekleri kısırlık uzmanı da çok önemlidir. Doktorları hem güvenebilecekleri hem de bu zor süreçte doğru yolları gösterecek biri olmalıdır. Kısırlık sorunu ile uğraşmanın getireceği psikolojik travma çiftler için büyük dert olabilmektedir. Doktorunuzun bilgili ancak aynı zamanda çokça ilgili biri olması büyük fark yaratacaktır. Aileniz, arkadaşlarınız ve hatta diğer kısırlık yaşayan çiftlerden oluşan bir destek ağı oluşturmak da çok işe yarayacaktır. Bizim kliniklerimizde olduğu gibi artık bazı kliniklerde de psikologlar görev almaktadır. Psikologlarımız tedavi sürecinde yardımcı ve destek olmaktadırlar. Çiftler tedavi seçenekleri konusunda kendilerini eğitmeli ve aynı zamanda açık fikirli de olmalıdırlar. Beklentiler gerçekçi olmalı ve diğer seçenekler de akılda tutularak üzerinde düşünülmelidir.

Yorumunuzu Gönderin



6 Yorum
  • ***** Yanıtla

    Ben 3 kez asi5 kez tüp bebek yaptirdim 4 duncude diş gebelik 5 de gelisemiyen gebelik yasadim tekrar düşünüyorum internette gezerken size rasladim nolur bana yardimci olun

    26 Nisan 2015 / 21:01
    • Bahçeci
      Bahçeci Tüp Bebek Merkezi Yanıtla

      Merhaba,

      Konu ile ilgili size yardımcı olmak ve detaylı bilgi vermek isteriz. Dilerseniz https://bahceci.com/iletisim/ linkinden iletişim bilgilerinizi bize iletebilirsiniz. İlgili birimimiz en kısa zamanda bilgi vermek için sizi arayacaktır.

      İlginiz için teşekkür ederiz.

      Saygılarımızla,
      Bahçeci Ailesi

      27 Nisan 2015 / 15:01
  • ***** Yanıtla

    Yumurtalık rezervimin düşük olmasından dolayı tüp bebek ihtimalimin olmadığını öğrendim.40 yaşındayım.adetimde ciddi düzensizlik ve azalma var.hipotroidim çıktı.2aydır 50mg ilaç kullanıyorum.yapılacak bir tedavi varmıdır.bebek şansım olabilirmi.

    13 Kasım 2016 / 00:00
    • Bahçeci
      Bahçeci Tüp Bebek Merkezi Yanıtla

      Merhaba,

      İletişim bilgileriniz ve elinizde varsa test ve tahlil sonuçlarınızı [email protected] adresine mail atarsanız ilgili ekibimiz en kısa sürede size yardımcı olacaktır.

      Saygılarımızla,
      Bahçeci Ailesi

      23 Kasım 2016 / 12:39
  • ***** Yanıtla

    Bnm de erken menopoz riskim var fsh yuksek 30 amh .-12yumurta sayim yok deneck kdr az yasm 27 sonuc alabilirmiyim acabaa

    12 Haziran 2017 / 16:53
    • Bahçeci
      Bahçeci Tüp Bebek Merkezi Yanıtla

      Merhaba,

      Erken menopoz durumu varsa vakit kaybetmeden tüp bebek tedavisine başvurmanızı tavsiye ederiz. Yumurta rezerviniz azsa havuz yöntemi denenebilir. 444 39 49 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.

      Saygılarımızla,
      Bahçeci Ailesi

      17 Temmuz 2017 / 14:48
Diğer Yorumlar
Doktora Sorun - [blog_doktor]



Telefon Numaranız: