Bahceci Tup Bebek

Genetik Tanı Formülü Nedir?

35 yaş üzerindeki anne adaylarında bebek sahibi olamamanın en önemli nedenlerinden biri de yumurta hücrelerinde oluşan genetik bozukluklardır. Türkiye’de 10 çiften 7’sinin yaşadığı problem…

Genetik Tanı Formülü Nedir?
    

35 yaş üzerindeki anne adaylarında bebek sahibi olamamanın en önemli nedenlerinden biri de yumurta hücrelerinde oluşan genetik bozukluklardır. Türkiye’de 10 çiften 7’sinin yaşadığı problem çocuk sahibi olamamak. Bir türlü çocuğu olmayan çiftlerin farklı farklı nedenleri var. Gelişen teknik ve yöntemler sayesinde çocuk sahibi olma oranı yükselebilir. Prof. Dr. Mustafa Bahçeci çocuk sahibi olamamanın altında yatan nedenleri ve uygulanacak tedavi yöntemleri hakkında bilgi veriyor. İşte o yöntemlerden bazıları…

Embryoscope: Bu teknikle embriyolar artık anne rahmini taklit eden özel cihazlar içinde 24 saat kamerayla takip edilebiliyor. Böylece daha kaliteli embriyo seçerek gebelik şansı yükseltilir.

PGT (Embriyonun genetik tanı yöntemi): Kaliteli embriyo transferine rağmen başarısız sonuç alındığı takdirde anne adayının vücudundan alınan bağışıklık sistemi hücreleriyle embriyonun rahme tutunma kapasitesi arttırılabilir. Bu yönteme gebelik aşısı adı verilir.

PGT Gebelik Şansını Artırır mı?

Özellikle 35’in üzerindeki anne adaylarında bebek sahibi olamamanın en önemli nedeni yumurta hücrelerinde oluşan genetik bozukluklardır. Yapılan çalışmalar 40 ve üzeri yaşlardaki kadınların kendi yumurtasıyla gebe kalabilme oranının ciddi bir şekilde azaldığını gösteriyor. Genetik ayıklama yöntemiyle kromozomal olarak sağlıklı embriyolar belirlenip bu embriyolar transfer edilirse 40 yaşındaki bir kadından 20’li yaşlardaki bir kadına kadar yüksek gebelik oranları elde etmek mümkündür. Buradaki önemli sorun ileri yaşlarda genetik ayıklama için yeterli sayıda embriyo elde edememek olabilir. Genetik ayıklama sonrası normal embriyo elde edilip bu embriyonun transferi yapılırsa gebelik oranları artabilir. 40’lı yaşlardaki kadınlarda en büyük problem yumurta sayısı 2-3’ü pek geçmemesidir. Bu yumurtalardan da ancak 1-2 tanesi embriyo oluşturabilir. Yaş itibariyle embriyolarda yüzde 60-80 kromozomal bozukluk oranı göz önüne alındığında, az sayıda embriyoda genetik ayıklama ve analiz sonrasında hiç normal embriyo bulamama ihtimali çok yüksektir.

Maliyeti Düşürmek Mümkün mü?

Genetik test öncesi embriyolardan embriyo dondurma yöntemiyle bir havuz oluşturulur. Normal olan embriyolar transfer edilir. Bu yöntemle maliyet düşer.

Yorumunuzu Gönderin



8 Yorum
  • ***** Yanıtla

    ben 39 yasymdayim 20 yasynda kyzym var yeniden cocuk sayibi olmak istiyorum yardamda bulunyrmysyniz ?

    10 Kasım 2016 / 20:03
    • Bahçeci
      Bahçeci Tüp Bebek Merkezi Yanıtla

      Merhaba,

      Konu ile ilgili size yardımcı olmak ve detaylı bilgi vermek isteriz. Dilerseniz https://bahceci.com/iletisim/ linkinden iletişim bilgilerinizi bize iletebilirsiniz. İlgili birimimiz en kısa zamanda bilgi vermek için sizi arayacaktır.

      İlginiz için teşekkür ederiz.

      Saygılarımızla,
      Bahçeci Ailesi

      23 Kasım 2016 / 12:38
  • Bahçeci
    ***** Yanıtla

    50 yawim var. cocuk sahibi olmak istiyorum. bana yardim ede bilersinizmi.Illerce Iranda tup bebek yapdim amma newatif oldu. Siz bana yardim edin.Ban da anne olmaq ve o bebeyimi qucaqima almaq istiyorum.Lurfen bana yardimci olun

    17 Aralık 2016 / 01:06
    • Bahçeci
      Bahçeci Tüp Bebek Merkezi Yanıtla

      Merhaba,

      Elinizdeki test sonuçlarını ve iletişim bilgilerinizi [email protected] adresine mail atmanızı rica ederiz. Uzman hekimimiz en kısa sürede size geri dönüş yapacaktır.

      Saygılarımızla,
      Bahçeci Ailesi

      20 Aralık 2016 / 10:23
  • ***** Yanıtla

    Merhaba bahçeci !
    42 yasindayim ve yurtdışında yaşıyorum , çocuk sahibi olmak istiyorum. Yaşanmış bir dış gebelik ve başarısızlık la sonuçlanan bir tüp bebek denemem oldu . Bir yanım umutla dolu ama diğer yanım umutsuzluk ile ,toplumun negatif etkileri hayal kırıklıkları yaşamama ve umutsuzluğa kapılmama neden oluyor ve sonrasında umut dolu yanım da tükeniyor ? oysaki anne olmak (olabilmek ) her kadın gibi benimde hakkım . Ne yapmam gerektiği konusunda bazen kararsızlık yaşıyorum .yaşadıklarım dam sonra güvensizlik dolu yum . Size güvenmek istiyorum bahçeci . Saygılarım ile .

    25 Kasım 2017 / 18:27
    • Bahçeci
      Bahçeci Tüp Bebek Merkezi Yanıtla

      Merhaba,

      Konu ile ilgili size yardımcı olmak ve detaylı bilgi vermek isteriz.
      Dilerseniz hangi merkezimizle iletişime geçmek istediğinizi bize iletebilirsiniz ve iletişim bilgilerinizi yazabilirsiniz. İlgili birimimiz en kısa zamanda bilgi vermek için sizi arayacaktır.
      İlginiz için teşekkür ederiz.

      Saygılarımızla,
      Bahçeci Ailesi

      5 Aralık 2017 / 09:12
  • ***** Yanıtla

    Merhaba 79 doğumluyum 20 yıllık evliyim çocuğum olmuyor teşhis polikistik over konuldu tedavide bir defa çatlatma iğnesi oldum sonuç alamadım tüp bebek için imkanlarım kısıtlı şu anda sağ overde kist var lapraskopi olmam gerekiyor bu işlem sonrası gebe kalabilirmiyim

    21 Ocak 2018 / 03:23
    • Bahçeci
      Bahçeci Tüp Bebek Merkezi Yanıtla

      Merhaba,

      Konu ile ilgili size yardımcı olmak ve detaylı bilgi vermek isteriz.
      Dilerseniz iletişim bilgilerinizi bize iletebilirsiniz. İlgili birimimiz en kısa zamanda bilgi vermek için sizi arayacaktır.
      İlginiz için teşekkür ederiz.

      Saygılarımızla,
      Bahçeci Ailesi

      5 Şubat 2018 / 19:02
Diğer Yorumlar
Doktora Sorun - [blog_doktor]



Telefon Numaranız: