PGT - Kromozom Bozuklukları İçin

PGT – Kromozom Bozuklukları İçin

Kromozomal Hastalıklar için PGT Testi Nedir?

PGT (Preimplantasyon Genetik Tanı), laboratuvar koşullarında elde edilen embriyoların, anne rahmine transfer edilmeden önce genetik açıdan birtakım testlere tabii tutulması işlemidir.

PGT Testi Neden Uygulanmaktadır?

İnsan embriyosunda yarısı anneden ve yarısı babadan gelen toplam 46 (23 çift) kromozom bulunmaktadır. Anne adayının yaşı, çiftlerden birinin (veya her ikisinin) yapısal kromozom bozukluğu (translokasyon vb.) taşıyıcılığı ve bazı başka biyolojik ve çevresel nedenlere bağlı olarak embriyolarda sayısal veya yapısal bozuklukların görülme riski artabilmektedir.

Çoğu kromozomal bozukluk hayatla bağdaşmamakta yani daha embriyo aşamasındayken ya da rahme tutunmadan gelişimini durdurmaktayken rahme tutunmayı başarabilen bir kısmı (trizomi 13, 16,18,21,22; monozomi X) düşükle sonlanmakta, az bir kısmı (mikrodelesyon sendromları, monozomi X [turner sendromu] ve trizomi 21 [down sendromu]) ise dünyaya gelerek çeşitli derecelerde zeka geriliğinin ön planda olduğu bazı hastalıklara neden olmaktadır.

PGT testi sayesinde yukarıda adı geçen risk gruplarında normal embriyoların belirlenmesi ve transfer edilmesi sonrası; düşük riski azaltılmakta ve tüp bebek tedavisinin başarısının artırılması amaçlanmaktadır.

PGT Testi Kimlere Uygulanır?

Dünyada ve ülkemizde tüp bebek hastaları arasında giderek daha yaygın olarak kullanılan bu testin öncelikle kromozomal anomalili embriyo oluşturma riski yüksek çiftlerde uygulanması önerilmektedir.

Kromozomal hastalıklar için PGT yaklaşımı örneğin;

• İleri anne yaşı,

• Tekrarlayan düşükler,

• Tekrarlayan başarısız tüp bebek denemeleri varlığı,

• Anne-baba adayında genetik hastalık taşıyıcılığı (translokasyon, inversiyon gibi)

• Şiddetli erkek kısırlığı,

• Kromozomal anomalili bir gebelik geçmişi olan çiftlerde önerilen bir yöntemdir.

PGT Testi Nasıl Yapılır?

PGT testi, embriyonik gelişimin 3. veya 5. gününde biyopsi işlemi ile alınan hücre/hücreler üzerinde yapılmaktadır. Günümüzde kullanılan dondurma tekniklerinin ve kültür yöntemlerinin gelişmesi ile birlikte artık büyük oranda blastokist evresine gelişen (5. gün veya 6.gün) embriyolarında uygulanmakta, sonrasında vitrifikasyon yöntemleri ile dondurulduktan sonra PGT testinin sonucuna göre bir sonraki tedavide transfer sağlanmaktadır.

Uygun şartların sağlandığı ve tecrübeli bir embriyolog tarafından gerçekleştirilen embriyo dondurma işleminde embriyoların gelişimleri veya gebelik oluşturma şansları azalmamaktadır; aksine, birçok bilimsel çalışmada, embriyoların dondurulduktan sonra rahmin dinlendirilmesi sonrasında transfer edildiği durumda taze transfer yapılan tedavilere göre başarı şansının artmış olduğu gösterilmiştir.

PGT Testi Fiyatı Ne Kadardır?

PGT testi fiyat bilgilerini yasalar gereği web sitemiz üzerinden yayınlayamıyoruz. Güncel fiyat bilgilerimizi öğrenmek için iletişim formumuzu doldurabilir veya 444 39 49 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Fiyat bilgisi için iletişim formumuzu doldurun.

Tüm hakları saklıdır © 2010 - 2024 Bahçeci Sağlık Grubu.

PGT – Kromozom Bozuklukları İçin

Sizi Arayalım

Telefon numaranız:

    ya da 444 39 49 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.


    Geri
    Whatsapp
    Sizi Arayalım
    Bizi Arayın
    Messenger

      ya da 444 39 49 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.