Bizi Takip Edin!
Hasta hikayeleri, bilgilendirici videolar ve çok daha fazlası sosyal medya hesaplarımızda
Tüp bebek tedavisinde havuz yöntemi, embriyo transferi yapmadan iki veya daha çok sayıda yumurta toplama işlemi (OPU) yapılması ve elde edilen embriyoların dondurulması yaklaşımına verilen addır.
Bu yöntemde havuzdaki embriyolar birlikte çözülerek ve (tedavi programına göre gerekli görülürse) takibi yapılarak doğal ya da ilaçla hazırlanan rahim içine transfer edilmektedir. Yöntemin başarılı olabilmesi için tüp bebek merkezinin çok başarılı bir embriyo dondurma tekniğine sahip olması şarttır.
Düşük yumurtalık rezervi olan kadınlarda transfer edilecek embriyo sayısını artırmak başarıyı artırır. Ayrıca transferden önce havuzda biriktirilen embriyolar birlikte çözüldüğünde bunları daha ileri gelişim aşamalarına kadar takip etmek mümkün olmaktadır. Özellikle blastosist evresi denilen beşinci güne kadar embriyoları takip ettiğimizde tutunma potansiyeli en yüksek olan ve genetik olarak normal olma şansı yüksek olan embriyoları seçmek mümkündür.
İlk tüp bebek tedavisinde az sayıda embriyo elde edilen olgularda transfer yapmadan embriyoları dondurduğumuz olguların ikinci ve sonraki yumurta toplama işlemlerinde tedavi maliyeti %50 civarında azalmaktadır. Yöntemin bir diğer yararı Preimplantasyon Genetik Tanı (PGT) yapılacak olgularda biyopsi yapılabilecek embriyo sayısını artırarak bunları birlikte işleme almak ve PGT maliyetini de düşürmektir.
Embriyo transferi sonrası bir veya daha çok defa negatif sonuç alan çiftlerde ayrıca anksiyete artmakta ve bu durum tedavi sonuçlarını olumsuz etkilemektedir. Birçok çift bu anksiyete ve depresyona bağlı olarak tedaviyi bırakmaktadırlar. Oysa bunların tedaviye devamlarını sağlamak birçoğunun çocuk sahibi olmalarını mümkün kılacaktır.
Embriyo havuzu yöntemiyle daha az maliyet ile daha çok tedavi ve embriyo transferi başına daha yüksek gebelik şansı yakalamak ve çiftlerin anksiyetesini azaltmak mümkün olacaktır. Başarıyı artırıcı özelliğinin yanında havuz yönteminin bir diğer avantajı tedavi maliyetini göreceli olarak azaltabilmesidir.
Bu yolla daha az maliyet ile çifti daha çok tüp bebek tedavisine almak sonuca ulaşmada şansımızı artırabilmektedir. Yöntemin bir diğer yararı PGT maliyetini de düşürmektir.
Embriyo havuzu tekniğine daha çok yumurta rezervi azalmış veya beraberinde tüp bebek tedavisi başarısızlıkları olan çiftlerde başvurulmaktadır.
Yumurta toplama işlemi sonrasında embriyo transferi veya embriyo seçimi için planlanan sayıda embriyo elde edilememişse embriyo dondurma işlemi yapılır. Transfer yapılmayarak hasta yeniden yumurta toplama işlemi için tedaviye alınır. Bu işlem yeterli sayıda ve uygun gelişim evresinde embriyo donduruluncaya kadar tekrar edilebilir. Transfer öncesinde iki veya daha çok kez yumurta toplanmasına havuz yöntemi denilmektedir.
Havuz Yönteminin fiyat bilgilerini yasalar gereği web sitemiz üzerinden yayınlayamıyoruz. Güncel fiyat bilgilerimizi öğrenmek için iletişim formumuzu doldurabilir veya 444 39 49 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.
Tüm hakları saklıdır © 2010 - 2024 Bahçeci Sağlık Grubu.