Bizi Takip Edin!
Hasta hikayeleri, bilgilendirici videolar ve çok daha fazlası sosyal medya hesaplarımızda
Tüp bebek tedavi sürecinde yumurtaların istenilen büyüklüğe ulaşmasının ardından gelen aşama yumurta toplama aşamasıdır. Dolayısıyla yumurta toplama işleminin gerçekleşmesindeki süreyi yumurtaların istenilen büyüklüğe gelmesi belirlemektedir.
[related]
Transvajinal ultrason eşliğinde ve bir iğne kullanılarak gerçekleştirilen yumurta toplama işleminde, ultrason ekranında foliküller ve iğnenin ucu görülerek foliküllerin içerisine girilerek folikül sıvısı aspire edilmektedir.
Daha sonra bu sıvının toplandığı tüpler embriyoloji laboratuvarında mikroskop altında değerlendirilerek, yumurtalar bunların içerisinden ayıklanır ve kullanılmak üzere hazırlanır.
Bu süreçle ilgili hastaların en çok merak ettiği konulardan biri de gerçekleştirilen bu işlemin herhangi bir risk taşıyıp taşımadığıdır. Bu noktada hekimin tecrübesi ön plana çıkmaktadır.
Çünkü yumurta toplama işlemi sonrası ortaya çıkabilecek komplikasyonlar ve riskler çoğunlukla hekimin yeteneği ve tecrübesiyle ilgili olmaktadır.
Dolayısıyla yeni başlayan ya da tecrübesi az olan bir hekimle daha fazla komplikasyonla karşılaşma ihtimali varken, tecrübeli bir hekimin karşılaştığı ve de dolayısıyla hastalarının karşılaştığı sorun daha az olmaktadır.
[bloglead stil=”1″]
Yumurta toplamı işlemi sonrasında nadiren de olsa kanama ve enfeksiyonla karşılaşılabilmektedir. Bu nedenle enfeksiyonu önlemek için işlem sonrasında mutlaka antibiyotik kullanılmaktadır.
Kanama ise genellikle çok az miktarlarda olur ve kendini sınırlar ve bir müdahale da gerektirmemektedir. Organ yaralanmaların söz konusu olduğunda ise en sık mesane yaralanması ile karşılaşılmaktadır.
Genellikle idrar yapamama ya da kanlı idrarla kendini belli etmektedir. Eğer operasyon sırasında mesane yaralanması olduğu fark edilirse, idrar sondası takmak ve birkaç saat süren bir sonda uygulaması, bol sıvı vermek hastaya idrar miktarını artırmakla çoğunlukla ek bir müdahaleye gerek kalmaksızın sorun kendiliğinden ortadan kaybolmaktadır.
Aklınıza takılan tüm sorularınız için Umut Ol Umut Bul Facebook grubumuza üye olabilirsiniz.
Danışmak istediğiniz konularla ilgili en kısa sürede sizi arayalım.
Tüm hakları saklıdır © 2010 - 2024 Bahçeci Sağlık Grubu.
Yorumunuzu Gönderin