Bahceci Tup Bebek

Vajinal Fitil Nedir, Nasıl Kullanılır?

Vajinal Fitil Nedir, Nasıl Kullanılır?; Vajinal fitil, çeşitli kadın hastalıklarında ve riskli hamilelik durumlarında doktorlar tarafından tavsiye edilen ilaç çeşitleri arasında bulunur. Vajina içindeki…

Vajinal Fitil Nedir, Nasıl Kullanılır?
    

Vajinal Fitil Nedir, Nasıl Kullanılır?; Vajinal fitil, çeşitli kadın hastalıklarında ve riskli hamilelik durumlarında doktorlar tarafından tavsiye edilen ilaç çeşitleri arasında bulunur.

Vajina içindeki çeşitli sorunlara doğrudan müdahale edilmesini sağlayan vajinal fitil çeşitleri; oral yolla alınan tabletlerden ve şuruplardan daha hızlı etki etmeleriyle ön plana çıkar.

Özellikle gebe kalmayı planlayan ya da hamile olan kadınlarda tercih edilen vajinal fitiller, tedavi sürecini son derece kısaltır ve diğer yollarla alınan ilaçların aksine vücudun farklı noktasında yan etkiye sebep olmamalarıyla da güvenli bir yapı sergiler.

Vajinal Fitil Nedir, Nasıl Kullanılır?

Vajinal fitil nedir sorusu, bu tedavi yöntemiyle ilk kez karşılaşan pek çok kadın tarafından sorulur. Özellikle vajinal mantar tedavisinde tercih edilen fitil seçenekleri, vücut ısısıyla temas ettikten sonra eriyen sert ilaç kapsülleridir.

Kapsülün yeterli ısıya ulaştıktan sonra erimesiyle birlikte içinde yer alan ilaç, vajina içindeki dokuya temas eder ve böylece mantar ya da enfeksiyon problemine doğrudan müdahale ederek hızlı bir iyileşme sağlar.

Vajinal fitil nasıl kullanılır sorusunun yanıtı ise son derece basittir. Fitili kullanmak için doktorunuzun tavsiye ettiği kadar dozu vajina ağzından içeri doğru itmeniz yeterlidir.

İşlemin daha rahat bir şekilde gerçekleşmesi için fitili uygularken sırt üstü uzanabilir ve dilerseniz kalçanızın altına yastık koyarak fitilin geçişini hızlandırabilirsiniz. Vajinal fitil kullanımında dikkat etmeniz gereken temel nokta, doktor tavsiyesi olmadan ilacı kullanmamanızdır.

Vajinal fitiller, dokulara doğrudan temas etmeleri sebebiyle güçlü ilaçlardır ve bu yüzden mutlaka uzman doktor tavsiyesiyle kullanılması gerekir. Daha önceden vajinal fitil kullanmış kişilerin dahi yeni bir doz kullanmak için doktorlarına danışmaları önerilir.

Hekim gözetimi olmaksızın kullanılan vajinal fitiller, farkına varmadığınız çeşitli sağlık sorunlarınızı tetikleyebilir ve ciddi yan etkilere yol açabilir. Genel sağlık durumunuza hakim bir doktorun gözetiminde hareket etmeniz, sağlığınıza zarar vermemeniz açısından son derece önemlidir.

Tüp bebek yaptıran hastalarımızın hikayelerini izlemek için tıklayın.

Vajinal Fitili Kullandıktan Sonra Akıntı Neden Olur?

Vajinal fitil kullandıktan sonra akıntı yaşanması, pek çok kadının ortak sorunudur. Vajinal fitilin akması, kimi zaman kadınları korkutabilir.

Özellikle hamile kalmayı planlayan ya da gebeliğinin ilk haftalarında olan kadınlar, akıntıyla karşılaşmaları durumunda korkuya kapılabilir ve düşük şüphesi yaşayabilir.

Akıntı, vajinal fitil yan etkileri arasında son derece yaygındır. Bu durumun temel sebebi, vücut ısısıyla eriyen fitilin vajina içinde sıvı hâline gelmesidir.

Kullanımdan yaklaşık yarım saat sonra başlayan beyaz ve krem renkli akıntılar, ağırlıklı olarak fitilin erimesinden ve dışarı sızmasından kaynaklanır ve bu tarz akıntılarda korkulacak herhangi bir durum yoktur. Kimi zaman vajinal fitilin etkisi de akıntıya yol açabilir.

Özellikle enfeksiyon amacıyla kullanılan fitiller, vajina içindeki iltihabın dışarı akmasına neden olabilir. Bu durum, tedavinizin başarılı bir şekilde sürdüğü anlamına gelir ve sağlığınız açısından zararsızdır. Akıntıyla birlikte aşağıdaki belirtileri görmeniz durumunda ise vakit kaybetmeden doktorunuza başvurmanız önerilir.

  • Yüksek ateş,
  • Karın ağrısı,
  • Halsizlik,
  • İshal,
  • Yüzde solukluk,
  • Baş dönmesi,
  • Kanama.

Eğer fitil kullanımından sonra akıntıyla beraber yukarıdaki belirtileri yaşıyorsanız, derhal doktora gitmenizde yarar bulunur. Fitil kullanırken hamile olmanız durumunda ise her türlü akıntıyı ve gelişmeyi doktorunuzla paylaşmanız, olası aksiliklerin erkenden tespit edilmesi açısından son derece önemlidir.

Vajinal Fitil Yan Etkileri Var mıdır?

Vajinal fitiller, ağırlıklı olarak güvenilir ilaç türleridir ancak tüm ilaçlar gibi alerjik bir yapısı bulunan kullanıcılarda çeşitli yan etkilere yol açabilir.

Vajinal fitillerin en yaygın yan etkileri arasında vajina ağzında kuruluk ve kızarıklık bulunur. Bu belirtiler, son derece zararsızdır ve fitili kullanan her üç kadından birinde gözlemlenebilir.

Vajinal fitiller, kimi zaman yanma, karın ağrısı, halsizlik gibi yan etkilere de yol açabilir. Bu durumda sağlık durumunuzun kontrol edilmesi için size en yakın sağlık kuruluşuna başvurmanız gerekir.

Vajinal fitiller, kimi zaman daha önceden bilinmeyen sağlık problemlerini de tetikleyebilir ve nadiren de olsa yüksek yan etkiler gösterebilir.

Vajinal kanama, yüksek ateş, şiddetli ağrı, halsizlik, bayılma hissi gibi yüksek yan etkiler, ağırlıklı olarak vajinal fitilin doktor gözetimi olmaksızın kullanılmasından ya da kişide henüz tespit edilmemiş bir vajina içi rahatsızlığı bulunmasından kaynaklanır.

Bu tarz belirtiler yaşamanız halinde hemen hastaneye gitmeniz ve önce yaşadığınız yan etkinin geçmesi için tedavi olmanız, sonrasında da asıl sağlık probleminizin keşfedilmesi için gerekli tetkikleri yaptırmanız önerilir.

Vajinal Fitil Fiyatları

Vajinal fitil fiyatları, kullanıcıların en çok merak ettiği konular arasında yer alır. Ürünlerin fiyat seçenekleri; vajinal fitil isimleri, kutu içeriği, etken madde ve kullanım süresi gibi kriterlere göre değişiklik gösterir. Bu sayede sağlığınız için en etkili ürünlere rahatça ulaşabilmeniz mümkün hale gelir.

Vajinal fitiller, farklı kullanım şekillerine sahip olmaları sebebiyle tekli, ikili, dörtlü ve altılı gibi farklı paketlerde satılır. Hekiminiz, tedaviniz boyunca kaç farklı fitil kullanmanız gerektiğini hesaplar ve size ideal paketi önerir.

Hekiminiz aksini söylemediği sürece, size önerilen paketteki tüm fitilleri tüketmeniz gerekir. Vajinal fitiller, 12 ila 24 saatte bir alınır ve bu yüzden günde 1 ya da 2 kez fitil uygulaması yapılır.

İlacı doğru zaman aralığında kullanmaya özen göstermeniz ve sorununuz çözülse bile size verilen kutuyu sonuna kadar kullanmanız, sağlığınız açısından büyük önem taşır.

Aklınıza takılan tüm sorularınız için Umut Ol Umut Bul Facebook grubumuza üye olabilirsiniz.

Yorumunuzu Gönderin



4 Yorum
  • ***** Yanıtla

    Merhabalar ben lutenus vajinal tablet kullanıyorum günde iki kez kullanın dediler 12 saat arayla mi kullanmam gerekiyor.Yardimci olursanız sevinirim.

    25 Mart 2023 / 10:02
    • Bahçeci
      Bahçeci Tüp Bebek Merkezi Yanıtla

      Merhaba,

      Doktorunuza danışmanızı öneririz.

      Saygılarımızla,
      Bahçeci Ailesi

      27 Mart 2023 / 09:14
  • ***** Yanıtla

    Merhaba pazartesi emriyo transferim var ama bugün akıntıya az olarak kan geldi fitilden kaynaklanıyor olabilir mi

    19 Ağustos 2023 / 21:28
    • Bahçeci
      ***** Yanıtla

      Merhaba,

      Evet fitil kaynaklı olabilir. Artarsa doktorunuza danışmanızı öneririz.

      Saygılarımızla,
      Bahçeci Ailesi

      25 Ağustos 2023 / 09:38
Diğer Yorumlar
Doktora Sorun - [blog_doktor]



Telefon Numaranız: