İnfertilite (kısırlık) sorunu yaşayan çiftler, öncelikle tüp bebek konusunda detaylı bilgi sahibi olup sonra tedaviye başlamalı. Tüp bebek tedavi yöntemleri baş döndürücü hızla gelişiyor. IMSI, embriyoscope bunlardan bazıları… Tabii önemli olan bu tekniklerin hangi çiftlere, ne zaman, nasıl uygulanacağıdır. Aileler tedavide güvenilir kurum, deneyimli ekip, merkeze ait eve canlı çocuk götürme oranına mutlaka dikkat etmeli.
Kısırlık Yaşayan Çift Ne Zaman Doktora Gitmeli?
Kadının yaşı burada çok önemlidir. 35′in altında, korunmasız ve düzenli olarak bir yıllık cinsel ilişki sonrası gebelik elde edilemiyorsa doktora başvurulmalıdır. Aynı koşullarda kadın 35 yaş üstünde ise 6 ay, 38′in üzerinde ve yumurtalıklarını olumsuz etkileyebilecek bir ameliyat geçirmişse, erkekte de sperm değerlerini kötü yönde etkileyecek ameliyat öyküsü varsa çiftler derhal doktora gitmelidir.
Aşılama Denenmeden Tüp Bebek Tedavisi Doğru mudur?
Kısırlık nedenine bağlı olarak bazı hastalarda aşılama öncesi yumurtlama uyarısı veya aşılama gibi üremeye yardımcı yöntemler uygulanmalıdır. Bu grup hastalarda ancak bu yöntemlerin başarısızlığı durumunda tüp bebek tedavisine geçilir. Tüp bebeğin ilk seçenek olması gereken hasta grubu şunlardır:
– Tüpleri tıkalı olan kadınlar,
– Azospermi olguları (erkekte sperm olmaması),
– İleri kadın yaşı (örneğin 38 yaş üstü) doğrudan tüp bebek tedavisi gereken çiftlerdir.
Çiftlere Tedavi Öncesi Hangi Testler Yapılır?
Kısırlık araştırması, çiftlere eş zamanlı olarak yapılmalıdır. Başlangıç aşamasında yapılan temel testler şunlardır:
– Erkeğe sperm testi,
– Kadının yumurtlamasının araştırılmasına yönelik kan (hormon) testleri.
– Kadının tüplerinin açık ve rahim içerisinin normal olup olmadığının araştırılmasına yönelik ilaçlı rahim röntgen filmi (Histerosalpingografi, HSG) çekilmektedir.
Tüp Bebek Tedavisi Kaç Kez Tekrarlanabilir?
Ortalama üç kez tekrarlanabilir. Ama istatistiksel olarak tüp bebek tedavisine başvuran çiftlerin yüzde 95′i üç kez tekrarlamalıdır. Geri kalan yüzde 5′i içinse bir sınır yoktur. Başvuran bazı hastalar dış merkezlerde 10’dan fazla deneme yapmalarına rağmen gebe kalabilmişlerdir. Bu tür çiftler yüzde beş’lik dilimi oluşturmaktadır. Ama bilimsel yayınlar göstermektedir ki tüp bebek tedavisine giren çiftlerin yüzde doksan beşi ilk üç denemeden sonra gebelik şanslarını anlamlı olarak artıramamaktadır.
16 Yorum
Eşim klinefelter sendromu hastası mikro teşekkür ameliyatı oldu hiç Sperm bulunamadı bundan sonra ne yapmaliyim
9 Mayıs 2016 / 16:39Merhaba,
[email protected] adresine eşinizin sonuçlarını ve iletişim bilgilerinizi mail atmanızı rica ederiz. Üroloji doktorumuz en kısa sürede size dönüş yapacaktır.
Saygılarımızla,
10 Mayıs 2016 / 10:51Bahçeci Ailesi
Mrb
23 Haziran 2016 / 15:37Ben 18 yaşındayım evli degilim fsh 23 amh hormonu 0.08 çıktı doktor yumurtalik nerdeyse hic yok dedi bunun tedavisi varmi ?
Merhaba,
Bu gibi durumlarda erken yaşta yumurta dondurma tedavisini öneriyoruz. İletişim bilgierinizi [email protected] adresine mail atarsanız ilgili departmanımız en kısa sürede sizinle iletişime geçecektir.
Saygılarımızla,
24 Haziran 2016 / 12:12Bahçeci Ailesi
Mrb ben kök hücre yorumunu okudum. Ve önünüzde ki 10 yıldan bahsediyor.ben 33 yaşındayım eşim ise 36 biz bu tedaviye yetişebilecegiz mi.bunu öğrenmek istiyorum ayrıca kök hücre konusunu Nereden takip edebilirim.
6 Temmuz 2016 / 22:49Merhaba,
Sizi muayene etmeden ve durumunuzu görmeden bir şey söylememiz doğru olmayacaktır. Dilerseniz Umut Tüp Bebek merkezimizdeki ücretsiz muayene kampanyamızdan yararlanabilirsiniz. Doktorumuz sizi muayene ettikten sonra yol haritanızı belirlemeniz daha doğru olacaktır.
Saygılarımızla,
12 Nisan 2016 / 11:15Bahçeci Ailesi
Diğer Yorumlar
« 1 2