Bahceci Tup Bebek

Corona Virüs Döneminde Hamileler için Öneriler

Koronavirüs pandemisini yaşadığımız bu günlerde, Prof. Dr. Mustafa Bahçeci, hamilelerin alması gereken önlemlere değindi. Anne Adayları Corona Virüs’ten Nasıl Korunabilir? Hamilelik döneminde bağışıklık sisteminde…

Corona Virüs Döneminde Hamileler için Öneriler
    

Koronavirüs pandemisini yaşadığımız bu günlerde, Prof. Dr. Mustafa Bahçeci, hamilelerin alması gereken önlemlere değindi.

Anne Adayları Corona Virüs’ten Nasıl Korunabilir?

Hamilelik döneminde bağışıklık sisteminde görülen azalmayla anne adaylarının başta gribal enfeksiyonlar olmak üzere birçok enfeksiyona karşı dikkatli olması gerekmektedir. Virüsün bulaşmasını engellemek için anne adaylarının alabileceği önlemleri şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Eller sık sık yıkanmalı. Bol su ve sabunla en az yirmi saniye boyunca yıkamaya özen gösterilmeli.
  • Ağız, burun ve gözlere temas etmemeye dikkat edilmeli.
  • Kalabalık ortamlara girilmemeli, insanlarla temas kesilmeli. Gerekmedikçe evden dışarı çıkılmamalı, misafir kabul edilmemeli.
  • Ağız gargarası yapılmalı.
  • Para gibi sıklıkla el değiştiren ürünlerin kullanımından sonra eller tekrar yıkanmalı.
  • Gün içinde sıklıkla kullanılan cep telefonları, kolonya ya da anti bakteriyel sıvılarla temizlenmeli.
  • Toplu taşıma araçları kullanılmamalı.
  • Seyahat edilmemeli.

Hamilelikte Kilo Kontrolü için Öneriler

Corona virüs salgını nedeniyle evde geçirdiğimiz zaman arttı ve buna bağlı olarak beslenme alışkanlıklarımı da değişime uğramaya başladı. Anne adayları alacakları basit önlemlerle bu süreci kilo almadan en sağlıklı şekilde atlatabilir.

Gebelikte fazla fazla kilo almak gebelik tansiyonu ve gebelik şekeri gibi birtakım olumsuzluklara neden olabilmektedir. Anne adayları hem hayvansal proteinleri hem de kuru fasulye, nohut gibi bitkisel proteinleri kullanarak dengeli beslenmelerine dikkat etmelidir. Evde vakit geçirmeye bağlı olarak oluşabilecek abur cubur yeme isteğinin önüne geçilmeli, ara atıştırmalık olarak omega içeriği yüksek olan ceviz, badem gibi besinler tüketilmelidir.

Corona Süresince Evde Olsanız da Hareketli Kalmaya Çalışın

Anne adaylarının sıkça karşılaştıkları sorunlardan biri de ödemdir. Koronavirüsle mücadele etmek amaçlı evde geçirilen sürenin artışıyla birlikte hareketsizlik de beraberinde ödem sorununa neden olabilir. Anne adayları tuz tüketimini azaltmalı ve bol su tüketmeliler. Evin içerisinde kısa yürüyüş turları yapılabilir, hafif egzersizler, pilates ve yoga gibi sporlar tercih edilebilirler.

Yorumunuzu Gönderin



Henüz yorum yapılmamış
    Doktora Sorun - [blog_doktor]



    Telefon Numaranız: