Bahceci Tup Bebek

Bebeğinizin Ay Ay Gelişimi

Yumurta ve spermin genetik yapılarının bir araya gelmesi ile fertilizasyon yani döllenme gerçekleşir. Yumurta ve sperm bir araya gelerek embriyo oluşmuştur. Döllenme doğal gebeliklerde…

Bebeğinizin Ay Ay Gelişimi
    

Yumurta ve spermin genetik yapılarının bir araya gelmesi ile fertilizasyon yani döllenme gerçekleşir. Yumurta ve sperm bir araya gelerek embriyo oluşmuştur. Döllenme doğal gebeliklerde rahim ve yumurtalıkları birbirine bağlayan fallopian tüplerinde meydana gelir. Tüp bebek gebeliklerinde ise dış ortamda embriyologlar tarafından yumurtanın içerisine spermin yerleştirilmesi ile gerçekleştirilir. Embriyonun cinsiyeti döllenme sırasında oluşur. Anne XX, baba XY cinsiyet kromozomlarına sahiptir. Anne bebeğe X kromozomunu, baba X veya Y kromozomunu verir – XX kız, XY erkektir. Gerçek anlamda gebeliğiniz embriyonuzun oluşmasıyla başlayacaktır ve 266 gün sürecektir. Ancak doktorunuz son adet tarihinizin ilk gününü gebeliğinizin başlangıcı kabul edecek ve 40 haftalık süreciniz bu tarihle başlayacaktır.

İmplantasyon gelişmekte olan embriyonun rahim duvarına beslenmek için tutunması ve büyümeye başlamasıdır, döllenmenin altıncı günü gerçekleşir. 1. ay: Ortalama büyüklüğü 4 mm’dir. Hızlı organ gelişimi dönemidir. 2. ay: Ortalama büyüklüğü 15 mm’dir. Doktorunuzla birlikte bebeğinizin kalp atışlarını ultrason yardımı ile dinleyebilirsiniz. 3. ay: Ortalama büyüklüğü 65 mm’dir. Bebeğin yüz hatları, parmakları, ayak parmakları, kulakları ve gözleri belli olmaya başlar. Gebeliklerin %15’i 3 aya kadar düşükle sonuçlanabilir. 4. ay: Ortalama büyüklüğü 14 cm, ağırlığı 200 gramdır. Bebeğin organ gelişimi tamamlanmıştır. İlk hareketleri hissedilmeye başlanır. 5. ay: Ortalama büyüklüğü 22 cm, ağırlığı 460 gramdır. Bebeğin saçları, kaşları, kirpikleri oluşmaya başlar. 6. ay: Ortalama büyüklüğü 30 cm, ağırlığı 820 gramdır. Bebeğin gözleri açılır. 7. ay: Ortalama büyüklüğü 36 cm, ağırlığı 1300 gramdır. Bebek daha fazla hareket etmeye başlar. 8. ay: Ortalama büyüklüğü 42 cm, ağırlığı 2100 gramdır. Bebek daha olgundur ve daha hızlı ve güçlü tekmeler. 9. ay: Ortalama büyüklüğü 50 cm, ağırlığı 3400 gramdır. Herhangi bir gün anne olabilirsiniz.

Yorumunuzu Gönderin



Henüz yorum yapılmamış
    Doktora Sorun - [blog_doktor]



    Telefon Numaranız: