Bizi Takip Edin!
Hasta hikayeleri, bilgilendirici videolar ve çok daha fazlası sosyal medya hesaplarımızda
Tüp bebek tedavi aşamalarını üç basamakta toplayabiliriz. İlk basamağımız, adetin iki ya da üçüncü günü başlayan, yaklaşık 10-12 gün kadar süren ilaç kullanım aşaması. Verdiğimiz ilaçlarla, yumurtalıklardan optimum sayıda olgun yumurta elde etmeye çalışıyoruz. İlaçlar kullanılırken hastaları belli aralıklarla merkezimizde kan ve ultrasonografik değerlendirmelere tabi tutuyoruz. Yumurtaların gerekli olgunluğa ulaştığını düşündüğümüz noktada çatlatıcı iğne yaparak ikinci basamağa geçiyoruz.
İkinci basamağımız, yumurta toplama aşaması. Bu aşama, genel anestezi altında yapılan oldukça kolay bir işlem. Hastaların zannettikleri kadar çok ağrıları olmuyor. Yumurta toplama işlemi ultrason eşliğinde ufak bir iğne yardımıyla yapılıyor. Toplanan yumurtalar laboratuvar ortamına aktarılıyor. Yumurta toplama işleminden sonra hastalar yaklaşık iki-iki buçuk saat kadar merkezde istirahat ettikten sonra günlük aktivitelerine kolayca geri dönebiliyorlar. Çok hafif ağrıları olabilir gün içerisinde. Ertesi gün genellikle ağrısız bir şekilde, işlerine kaldıkları yerden devam ediyorlar. Yumurta toplama işleminden sonraki aşamamız embriyo transfer aşaması. Embriyo transfer işlemi, aslında hastaların düşündüğü kadar zor bir işlem değil. Normal bir jinekolojik muayene pozisyonunda yapılıyor. Tek farkı, dolu mesaneyle yapılması.
Mesane doldurularak rahmin düzgün bir şekil alması sağlanıyor ve yumuşak bir kataterle girilerek nazik bir transfer işlemi uygulanıyor.
Yumurta toplama işleminde olduğu gibi, embriyo transfer işleminde de hastalık yaklaşık 45 dakika merkezde istirahat etmesi yeterli oluyor. Sonrasında biz hastalarımıza istirahat etmelerinin zorunlu olmadığını ifade ediyoruz. Hasta, günlük aktivitesine kolaylıkla dönebiliyor.
Danışmak istediğiniz konularla ilgili en kısa sürede sizi arayalım.
Tüm hakları saklıdır © 2010 - 2024 Bahçeci Sağlık Grubu.