Gebelik Sırasında Nasıl Beslenmeliyim, Toplam Kilo Alımım Ne Kadar Olmalı?

Gebelik Sırasında Nasıl Beslenmeliyim, Toplam Kilo Alımım Ne Kadar Olmalı?

İlk 12-13 haftayı bir kenara bırakırsak, çünkü 12-13 hafta bulantı, kusma, koku hassasiyet nedeniyle yeterli ve iyi bir beslenme olmuyor %80’inde hastaların o nedenle ben ilk 12 hafta işte gözü çıkıyor balık yiyin, yanakları allaşıyor domates yiyin efendim derisi çıkacak çinko bulun bir yerden demiyorum çünkü hasta maalesef zaten beslenemiyor, beslenemeyip de ben bir de üstüne “Aman iyi beslenemiyorsun, organları gelişiyor” dediğim zaman üzülüyor, stres altında kalıyor ve mutsuz oluyor çocuğuma bakamadım halbuki böyle bir şey yok, bu doğal seçimle gelen bir şey doğal seçimle geldiği için de ilk 12-13 haftaki beslenme oluyorsa oluyor, olmuyorsa olmuyor, çocuk gayet sağlıklı bir şekilde büyüyor, biliyoruz çünkü yapılan çalışmalar en azından bu çocukların daha akıllı olduğunu bize göstermiş, bu sabah morning sickness denilen sabah bulantıları olan kadınların çocuklarının -yani yeterli beslenemeyen- tiksinmeleri, koku hassasiyeti olan kadınlardan bahsediyorum o nedenle ilk 12 hafta çok böyle beslenmeyle kafayı yormamak lazım. 13-14 hafta geçtikten sonra nasıl besleneceğiz, bu güzel bir soru aslında hepimiz nasıl beslenmemiz gerekiyorsa gebelikte de öyle besleneceğiz gebeliğe özel bir beslenme yok. Organik beslenmek istiyorum.

[related]

Organik beslenin, gebelik iyi bir zaman başlamanız için, ama ben beslenmiyorum da çocuğum için yapacağım, hayır yapmayın, hayat tarzınız ne ise onu devam ettirin. Kutulardan uzak durun, ne demek kutular ambalajlı, kavanozda, konserve bunlardan uzak durun mümkün olduğu kadar yemeklerinizi kendiniz yapın. Sık aralarla beslenin, hamilelik üç öğün beslenmeyi kaldırmaz. Sabah kuşluk saati dediğimiz saat 10, öğlen iki, dört, altı, sekiz, on, küçük öğünler sık beslenme. Hamur işi, kavanozlanmış güzel böyle çikolatalar tatlılar var gebelerimiz çok seviyor, bunlardan uzak durmak lazım. Bunları alma nedenleri aslında şeker direncinin artması hamilelikte, o nedenle vücut enerji istiyor ama enerjiyi bundan alacağımıza, kuru yemişten yağlar, meyveden şekeri alarak dengeleyerek götürmesi lazım hamilelikte o nedenle bir diyet yapılacaksa hamilelikte sağlıklı nasıl yaşanacaksa, nasıl yaşanması gerekiyorsa, dengeli nasıl beslenmesi gerekiyorsa öyle beslenmesi lazım. Bence burada hamilenin, hamile kalmadan önce dikkat etmesi gereken bir şey var. Vücut kitle indeksi 18 ile 24 arasında olan kadınların hamileliklerinde problemle karşılaşma olasılıkları az; 24’ün üstüne çıkınca bu iş artıyor.

Maalesef yeni bir çalışma yapıldı 30 veya 34’ün üstünde ise vücut kitle indeksi yani morbid obezse bu çocuklarda ilerde şeker hastalığı, hipertansiyon hamilelikte annenin bir problem veya komplikasyonla karşılaşma riski hatta az bile olsa o oran otizmli çocuk sahibi olma riski artıyor o nedenle bütün hastalarıma şunu söylüyorum, eğer gebe kalmadan önce geldilerse ve vücut kitle indeksleri 24’ün üstündeyse lütfen en az %10 kilonuzu verin diyorum. Hasta morbid obezse o hastalarıma bariatrik cerrahi denilen mide küçültme ameliyatlarını öneriyorum çünkü sadece kendi sağlıkları değil, tehlikede olan bebeklerinin de doğum sonrası gelecekleri risk altında, o nedenle kiloya özellikle doğum öncesi kiloya çok önem veriyorum. Hamilelikte alınan kilo önemli mi? Tabii önemli çünkü kadın bu kiloları verecek, onun için gebe kadına önerilerde bulunuyorum, ama uyabiliyorsa uyuyor, uyamıyorsa o kadar onu üzmüyorum. Ben şöyle söylüyorum “Benim eşim çok kilo aldı, ben 10 kilo aldım. Biz hamilelikte dünya rekorunu karı koca olarak kırdık. Sağlıklı bir çocuğumuz var ama eşimin doğum öncesi, hamilelik öncesi kilosu vücut kitle indeksi 24’ün altındaydı.” O nedenle sağlıklı bir hamilelik ve sağlıklı çocuk sahibi olmak için vücut kitle indeksimizi 24’ün altına çekmeye çalışalım hamile kalmadan önce diyetisyene gidelim, endokrinoloğa başvuralım bir 6 ayda kilomuzun %10’unu bile versek bize yeter.

Sizi Arayalım

Danışmak istediğiniz konularla ilgili en kısa sürede sizi arayalım.

Sizi Arayalım


    Tüm hakları saklıdır © 2010 - 2024 Bahçeci Sağlık Grubu.

    Gebelik Sırasında Nasıl Beslenmeliyim, Toplam Kilo Alımım Ne Kadar Olmalı?

    Sizi Arayalım

    Telefon numaranız:

      ya da 444 39 49 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.


      Geri
      Whatsapp
      Sizi Arayalım
      Bizi Arayın
      Messenger

        ya da 444 39 49 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.