Bahceci Tup Bebek
Milliyet31 Mart 2017

Tüp Bebekte Sağlıklı Embriyo Seçme Dönemi

Tüp Bebekte Sağlıklı Embriyo Seçme Dönemi

Tüp Bebekte Sağlıklı Embriyo Seçme Dönemi

Çocuk sahibi olmak için tüp bebek yöntemini deneyen çiftlerin yüzünü güldürecek yöntem hayata geçirildi. Yeni nesil dizilem’ yöntemi sayesinde kromozomlardaki bozukluklar tespit edilerek, sağlıklı embriyonun rahme nakli gerçekleştiriliyor…

Türkiye de tüp bebek yöntemi ile anne-baba olmayı deneyenlerin sayısı yılda 85 bini bulurken, tüp bebek tedavisi sonrası doğan bebek sayısı ise yaklaşık 25 bin civarında. Tüp bebek tedavisinde elde edilen embriyoların anne rahmine başarı ile transfer edilmesine rağmen embriyolarda oluşan Kromozomal problemler gebeliğe engel teşkil eden birincil etken. Milyonlarca spermi olan ve mevcut testler ile çocuk sahibi olmasında hiçbir engel gözlenmeyen bireylerde, yüksek DNA hasarları nedeniyle çocuk sahibi olma hayalleri suya düşebiliyor.

Prof. Dr. Mustafa Bahçeci ise NGS yöntemi sayesinde yeni nesil NGS taramalarıyla tüm kromozomlardaki bozuklukları ince detaylarına kadar başarılı bir şekilde tespit edilebildiğini söyledi.

‘Genetik şifre’

‘’Yeni Nesil Dizileme’’ olarak ifade edilen NGS yöntemi sayesinde sağlıklı bir bebek sahibi olmaya engel olası genetik problemlerin gebelik öncesinde kapsamlı olarak incelendiğine dikkat çeken Prof. Dr. Bahçeci, şunları söyledi:

‘’Yeni nesil dizileme teknolojisi, kromozom düzeyinde bozukluk taşımayan ve gebelik oluşturma kapasitesi en yüksek embriyoların tespit edilmesini sağlıyor. Yakın gelecekte, uygun aday çiftlerde kromozom bozuklukları ile eş zamanlı olarak gen düzeyindeki bozuklukların da tanımlanabilmelerini sağlamasını bekliyoruz. NGS ile Kromozomal düzeyde sağlıklı olduğu tespit edilen embriyonun transferi ile 40 yaş üstü kadınlarda bile 20’li yaşlardaki gebelik oranları elde ediliyor. Yeni yöntem sayesinde sadece embriyonun hücre çekirdekleri içinde saklanan genetik şifresini değil, aynı amanda mitokondri adı verilen ve sağlıklı bir gebelik için elzem olan kısımdaki genetik şifreyi de inceliyoruz. Yeni nesil Dizileme teknolojisi ve mitoscore adı verilen ek test ile her iki yapıda da sağlıklı bulunan embriyonun rahme nakli sonrası embriyonun rahme tutunma şansını yüzde 80’lere kadar çıkıyor. Diğer bir deyişle teknoloji artık sadece genetik analiz olarak değil aynı amanda daha sağlıklı ve güçlü embriyoların seçimi için de yardımcı oluyor.’’

Hamilelik Sürecinde Ne Kadar Balık Tüketilmeli? Posta Gazetesi

Hamilelik Sürecinde Ne Kadar Balık…
20 Eylül 2023

Tüp Bebek Tedavisinde Umut Türkiye! Bulgar Çiftin 17 Yıllık Evlat Hasreti İstanbul’da Son Buldu Sabah Gazetesi

Tüp Bebek Tedavisinde Umut Türkiye!…
11 Eylül 2023

Aynı Kalıtsal Hastalıktan 2 Bebeğini Kaybeden Demirci Çifti Genetik Ayıklama ile Bahçeci’de Hayallerine Kavuştu! Posta Gazetesi

Aynı Kalıtsal Hastalıktan 2 Bebeğini…
6 Eylül 2023

Anoreksiya Ve Bulimia Hastalıkları Kısırlığa Neden Olabilir! CNN Türk

Anoreksiya Ve Bulimia Hastalıkları Kısırlığa…
31 Ağustos 2023

Doğal Yolla Bebek Sahibi Olan Çiftler De Tüp Bebek Tedavisi Olabilir! Hürriyet Gazetesi

Doğal Yolla Bebek Sahibi Olan…
22 Ağustos 2023

Hipo Hipo Hastalığı Olan Kadınlar Anne Olabilir Mi? Hürriyet Gazetesi

Hipo Hipo Hastalığı Olan Kadınlar…
1 Ağustos 2023

Rahmin Anatomik Yapısındaki Bozukluk Hamile Kalmayı Engeller Mi? Posta Gazetesi

Rahmin Anatomik Yapısındaki Bozukluk Hamile…
17 Temmuz 2023

Başka Merak Ettikleriniz mi Var?

Tedavi süreciyle ilgili sorularınızı özet açıklamalarla ve videolarla öğrenin

Uzmanlarımız tüp bebek tedavisinde
en çok merak edilenleri anlatıyor

Uzmanlarımız tarafından hazırlanmış
içerikleri blog sayfamızdan inceleyin

Telefon Numaranız: