Histeroskopi

Histeroskopi

Histeroskopi Nedir?

Histeroskopi, rahim ağzına 4 mm kalınlığındaki kamera ile girilerek rahim içinin değerlendirilmesidir. Rahim içi ve rahim duvarındaki hastalıklar histeroskopi yöntemiyle güvenli bir şekilde teşhis edilebildiği gibi aynı yöntemle tedavisi de yapılabilir.

Teşhis için görüntü alınmasına tanısal histeroskopi, tedavi edilmesine ise cerrahi histeroskopi denilmektedir. Tüp bebek tedavisi gören hastalarda, rahim içinde bir polip, miyom ya da yapışıklık olması durumunda gebelik şansı düşmektedir. Histeroskopik olarak bunun düzeltilmesi gebelik şansını artırmaktadır. Yine rahim filmiyle hiçbir sorun izlenmeyen hastalarda başarısız tüp bebek uygulamaları sonrasında histeroskopi yapılarak tedavi planlanabilir.

Histeroskopi Neden Yapılır?

Kısırlık tanı ve tedavisi

• Düşüğe neden olan rahim içi bozuklukların tanı ve tedavisi

• Anormal kanamanın tanı ve tedavisi

• Miyomlar (rahim urları) ve poliplerin tanı ve tedavisi

• Sterilizasyon (gebelikten korunma amaçlı tüplerin kapatılması)

• Rahim içine kaçmış spiralin çıkartılması

• Kanser şüphesi olan hastalara, vajinal ve idrar yolu enfeksiyonu olan kadınlara ve gebelere histeroskopi yapılmamaktadır.

CD56 Testi Fiyatı Ne Kadardır?

Histeroskopi, polip ve miyomların çıkartılması, tekrarlayan düşükler ve tekrarlayan tüp bebek başarısızlıklarının nedenlerinin tespit edilmesinde ve tedavisinde kullanılabilir.

Yapışıklıkların açılması: Rahim iç tabakasının (endometrium) yüzeylerinin birbirine yapışması Asherman sendromu olarak adlandırılır. Yapışıklıklar adet düzensizliğine ve infertiliteye (kısırlığa) neden olabilir.

Septum: Rahmin içerisinde, ortadan perde şeklinde uzanan doğumsal bir anomalidir ve tekrarlayan düşükler veya infertilite ile ilişkilidir. Histeroskopi ile septum kesilerek rahim içi normal bütünlüğüne kolayca kavuşturulmaktadır.

Anormal kanamalar: Aşırı ve ağır adet kanamasının nedenlerinin tespiti ve tedavisi histeroskopi ile mümkündür. Gebelik düşünmeyen, doğurganlığını tamamlamış kişi-lerde endometriumun yakılması ile şikayetlerin azaltılması mümkündür.

Essure: Essure ile tüpler ve rahim arasındaki bağlantı kanalı mekanik olarak tıkanmaktadır. Gebelikten korunmak için kullanılan bu yöntem kliniğimizde anestezi altın-da uygulanmakta, yarım saatlik bu operasyon sonrasında hastalarımız hiçbir şikayetleri olmadan normal yaşamlarına dönmektedir.

Histeroskopi, Tüp Bebek Tedavisinde Başarıyı Artırır mı?

Tüp bebek tedavisi sonucunda başarılı bir gebelik elde edebilmek için rahmin embriyoyu kabul edebilmesi önemlidir. Rahim ağzında darlık, septum (perde), rahim içerisindeki polip, miyom ve yapışıklık gibi problemler embriyonu tutunmasına engel olabilir. Histeroskopi ile bu tür problemlerin teşhis ve tedavisi sağlanır ve tüp bebek başarısı artar. Gerekli gördüğümüz durumlarda merkezlerimizde histeroskopi yöntemini uygulamakta ve başarılı sonuçlar almaktayız.

Histeroskopi Ameliyatı Öncesi ve Sonrası

Tanısal histeroskopi anesteziye ihtiyaç duyulmadan veya lokal anestezi ile uygulanır. İşlem sonrası ağrı hissedilmez ve hasta evine dönebilir.Tedavi amaçlı uygulanan histereskopi işlemi ise anestezi altında uygulanır. Bu nedenle, ameliyat öncesi en az 6 saat yemek yenmemeli ve sıvı alınmamalıdır. İşlem sırasında anestezi uygulandığı için herhangi bir ağrı ya da acı hissedilmez.

Histeroskopi sonrasında hasta aynı gün ya da ertesi gün normal aktivitelerine dönebilir. İşlemden sonraki gün, hafif kramplar ve lekelenme tarzı kanamalar görülebilir. Doktor önerisi ve bilgisi dışında ilaç kullanılmamalı ve iyileşme dönemi tamamlanana kadar cinsel ilişkiden uzak durulmalıdır. Histeroskopi ameliyatı sonrası aşağıdaki durumlarla karşılaşmanız halinde vakit kaybetmeden doktorunuza başvurun.

•Aşırı vajinal kanama

•Kötü kokulu ve fazla vajinal akıntı

•Şiddetli karın ağrısı

•Ateş

Histeroskopi Ameliyatının Avantajları Nelerdir?

Histeroskopi deneyimli ellerde uygulandığı takdirde güvenli bir işlemdir.

Histereskopinin avantajlarını şu şekilde sıralayabiliriz:

•Kişi hastanede yatmaz, işlem sonrası evine dönebilir.

•Rahim içi ile ilgili hastalıklarda en etkili ve en güvenilir çözümlerdendir.

•İşlem sonrası ağrılar hafiftir.

•Özellikle septum, miyom ve poliplerin alınmasında kesin tedavi sunabilmektedir.

Histeroskopi ameliyatları nadiren de olsa şu riskleri barındırır:

•Rahim delinmesi (uterus perforasyonu)

•Rahim ağzında yaralanma

•Aşırı kanama

•Rahim içerisinde enfeksiyon (endometrit)

•Anesteziye bağlı komplikasyonlar

Histeroskopi Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Histeroskopi ameliyatında vajene spekulum yerleştirilir. 3-5 mm kalınlığındaki histeroskop, rahim ağzından rahim içine sokulur. CO2 gazı veya özel sıvılar yardımıyla rahim içi şişirilir. Histeroskop ile elde edilen görüntü monitöre aktarılır ve ameliyat ekrandan takip edilerek gerçekleştirilir.

Bu şekilde anormal rahim kanamalarının, tekrarlayan düşüklerin, rahim içinde bulunan polip ve miyom gibi problemlerin, enfeksiyonların tanısı konulabilmektedir, özellikle tüp bebek için başvuran hastaların bir bölümünde rahim içerisinde, halk içerisinde perde denilen, bizim septum olarak adlandırdığımız ve bu yolla çok rahat bir şekilde tedavi edilebilen septum rezeksiyonunun ortadan kalkması ile hastaların gebe kalması kolaylaşmaktadır.

Histeroskopi Fiyatları 2025

Merkezlerimizde uyguladığımız tedaviler, tüp bebek tedavi fiyatları ve ödemelerle ilgili bilgi almak için 444 39 49’u arayabilir ya da iletişim formumuzu doldurarak bize ulaşabilirsiniz.

Tüm hakları saklıdır © 2010 - 2024 Bahçeci Sağlık Grubu.

Histeroskopi

Sizi Arayalım

Telefon numaranız:

    ya da 444 39 49 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.


    Geri
    Whatsapp
    Sizi Arayalım
    Bizi Arayın
    Messenger

      ya da 444 39 49 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.