Hamile Kalamıyorum, Ne Yapmalıyım? - Bahçeci

Hamile Kalamıyorum, Ne Yapmalıyım?

Neden çocuğumuz olmuyor, gebe kalabilmek için neler yapmalıyım, gebe kalmak için tedaviye başlamalı mıyım gibi birçok soru zihninizde dönüyor olabilir. Çocuk sahibi olmak için öncelikle infertilite probleminizin nedenini öğrenmelisiniz.

Neden Çocuk Sahibi Olamıyorum, Kısır mıyım?


Çocuk sahibi olmak isteyen fakat korunmasız cinsel ilişkiye rağmen çocuk sahibi olamayan birçok çiftin kafasında “Acaba kısır mıyım?” sorusu belirir.

Çiftlerde, kısırlık (infertil) faktörü için anne adayının yaşı ve çiftin korunmasız ilişki süreleri dikkate alınır.

Anne Adayının Yaşı

35’ten Küçükse

1 yıl boyunca korunmasız ve düzenli cinsel ilişkiye rağmen doğal yollarla çocuk sahibi olamayan çiftlere tüp bebek tedavisi önerilir.

Anne Adayının Yaşı

35’ten Büyükse

6 ay boyunca korunmasız ve düzenli cinsel ilişkiye rağmen doğal yollarla çocuk sahibi olamayan çiftlere tüp bebek tedavisi önerilir.

Bu süre içinde gebelik sağlayamayan çiftlerin sağlık kontrollerinin yapılması ve üreme kapasitelerinin belirlenmesi için hekime başvurmaları gerekir.

Gerekli süre boyunca düzenli cinsel ilişki yaşanmasına rağmen gebelik oluşmaması durumunda bir hekime başvurulmalıdır. Gebeliğin oluşmaması kimi zaman erkeğe, kimi zaman kadına bağlı sebeplerden kaynaklanırken bazen nedeni anlaşılmayan kısırlık da söz konusu olabilir.

Hamile Kalmak İçin Ne Yapmalıyım?


Çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin haftada en az 2 kez korunmasız cinsel ilişki yaşamaları öneriliyor. Özellikle yumurtlama döneminde cinsel ilişkiye girmek, hamile kalma olasılığınızı ciddi oranda artırır. Düzenli adet görüyorsanız gebe kalmak için en uygun dönem, adetinizin ilk gününden itibaren 10 ve 16’ncı günler arasıdır.

Bebek sahibi olmak isteyen çiftler beslenme ve yaşam tarzlarına da dikkat etmelidir. Sigara ve/veya alkol kullanıyorsanız bırakılmalı, protein ağırlıklı beslenmeye özen göstermelisiniz. “Çocuğumuz olmalı” ya da “yine olmayacak” gibi kaygı yaratan düşüncelerden uzaklaşmak ve yürüyüş gibi basit egzersizlerle stresi azaltmak da gebelik başarısını olumlu yönde etkiler.

Başarıyı arttırmak için yapabileceklerinizi sizin için listeledik.

Tüp Bebek Tedavisine Başlamadan Hamile Kalmak Mümkün mü?


Kliniklerimizde tüp bebek tedavisine başlamadan gebelik elde ettiğimiz çok sayıda çiftimiz bulunuyor. Tedaviye başlamadan önce hastalarımızı detaylı olarak analiz ederiz. Başarılı bir tüp bebek tedavisi için birinci kural çocuk sahibi olmaya engel olan nedenin doğru tespit edilmesidir.

Doğal yollarla çocuk sahibi olamayan çiftlerde altta yatan farklı sebepler olabilir. Bu yüzden; doğru tanıyı koymak nasıl bir tedavinin yapılacağına karar vermede oldukça önemlidir.

Örneğin; Rahim içerisinde anne adayının gebe kalmasını engelleyecek büyüklükte ve yerleşimde miyom, polip gibi rahim içi kistik bulgular varsa buna yönelik tedavileri uygulayarak tüp bebek tedavisine gerek kalmadan gebelik elde edilebilir.

Amacımız, eğer hasta öyküsü izin veriyorsa hastalarımızın maddi ve manevi olarak zorlanmadan çocuk sahibi olmalarını sağlamak.

1

Anne Adayına Yumurta Takibi


Gerekli durumlarda ilaçlar kullanılarak veya kullanılmadan anne adayının yumurta gelişimi takip edilir. Çift, bu takibe göre belirlenen günlerde ilişkiye girerek hamilelik şansını artırır. Şeker, tiroid gibi hormanal etkenler söz konusuysa buna yönelik tedaviler ve yaşam tarzı değişiklikleri ile tüp bebek tedavisine başlamadan gebelik elde edilebilir.
2

Baba Adayına İlaç Tedavisia


İlaçlar ve vitaminler yardımıyla baba adayının sperm sayısının ya da sperm hareketliliğinin artırılması sağlanır. Baba adaylarından yaşam tarzı değişiklikleri de istenebilir. Sağlıklı kiloda olmak için diyet uygulaması beklenebilir.
Birçok hastamızda Micro-TESE işlemine gerek kalmadan ilaç tedavileri ile kaliteli spermlere ulaşarak gebelik elde ettik.
3

Aşılama Tedavisi


Mevcut sorunlar tedavilerle ortadan kaldırılmasına rağmen hala bir gebelik oluşmuyorsa aşılama tedavisine başvurulabilir. Basit ve hızlı bir yöntem olan aşılamanın uygulanabilmesi için erkekte sperm, kadında yumurta üretiminin olması gerekiyor.

Aşılama tedavisinin uygun görülmesi durumunda anne adayı, adetinin 3. gününde doktoruna muayene olur. Bu muayenede yumurtalıkların durumu kontrol edilir ve gerekli görülmesi halinde hormon ilaçları ile yumurtalıklar büyütülür. Yumurtalar istenen olgunluğa geldiğinde çatlatma iğnesi uygulanır. En kaliteli ve gebelik elde etme olasılığı en yüksek olan spermler seçilerek katater yardımıyla rahim içerisine transfer edilir.
4

Sizi Arayalım

Danışmak istediğiniz konularla ilgili en kısa sürede sizi arayalım.

    Tüm hakları saklıdır © 2010 - 2024 Bahçeci Sağlık Grubu.

    Hamile Kalamıyorum, Ne Yapmalıyım?

    Sizi Arayalım

    Telefon numaranız:

      ya da 444 39 49 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.

      Geri
      Whatsapp
      Sizi Arayalım
      Bizi Arayın
      Messenger

        ya da 444 39 49 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.

          ya da 444 39 49 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.

            ya da 444 39 49 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.

              ya da 444 39 49 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.

                ya da 444 39 49 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.

                  ya da 444 39 49 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.

                    ya da 444 39 49 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.