Bahceci Tup Bebek

Emma Testi Nedir, Nasıl Uygulanır?

Emma testi, tüp bebek tedavisinde özellikle tekrarlayan düşükler yaşayan hastalar için son derece önemli bir testtir. Dünyanın önde gelen tüp bebek merkezlerinde kullanılmaya başlanan…

Emma Testi Nedir, Nasıl Uygulanır?
    

Emma testi, tüp bebek tedavisinde özellikle tekrarlayan düşükler yaşayan hastalar için son derece önemli bir testtir. Dünyanın önde gelen tüp bebek merkezlerinde kullanılmaya başlanan Emma testi Türkiye’de dünya ile eşzamanlı olarak Bahçeci merkezlerinde uygulanmaya başladı.

Özellikle sağlıklı bir embriyo elde edilmiş olmasına karşın, embriyonun rahme tutulması ile ilgili sorun yaşanan vakalarda EMMA testi uygulanması halinde tüp bebek tedavi başarısı ciddi oranda artmaktadır.

EMMA Testi Tüp Bebek Başarısını Nasıl Etkiliyor?

Tüp bebek tedavisinin gebelikle sonuçlanması ve gebeliğin devam edebilmesi için kaliteli bir embriyo kadar, sağlıklı bir rahim ortamı da son derece önem taşır.

Günümüze kadar rahim içinin tamamen steril olduğu düşünülüyordu. Fakat yapılan klinik çalışmalar sonucunda rahim içerisinde farklı mikrop türleri olduğu ortaya çıkmıştır.

Bu mikropların bir kısmı zararlı bir kısmı ise gebeliğin oluşması için yararlı mikroplardır. Yararlı mikroplara laktobasil denmektedir. Laktobasiller, embriyonun rahim ortamında tutunmasını ve sağlıklı bir şekilde büyümesini sağlar.

Emma testi ile rahim içerisindeki laktobasil yoğunluğu tespit edilir. Böylece tüp bebek tedavisinin en önemli aşamalarından biri olan embriyo transferi için en doğru zaman belirlenebilir.

Eğer embriyo transferi öncesinde rahmin iç dokusunun içerdiği mikrobik çeşitlilik gebelik için uygun değilse rahmi iyileştirme amaçlı ek bir tedavi planlaması yapılmaktadır.

EMMA Testi Nasıl Uygulanır?

Emma testi adet döngüsünün 15. ila 25. günleri arasında rahimden alınan biyopsi ile gerçekleştirilir. Rahimden alınan parça incelenir, rahim içindeki ortamın detaylı haritası analiz edilir ve sağlıklı bir rahimde olması gereken mikrobik dağılım oranı ile karşılaştırılır.

Bu karşılaştırma sonucu eğer rahim için bu dağılım yönünden riskli bulunursa ek tedaviye geçilir. Risk ortamı yoksa embriyo transferi gerçekleştirilir.

Bunun dışında testin sağlıklı sonuç verebilmesi bazı kriterler bulunmaktadır. Bunlardan biri antibiyotik kullanımıdır. Antibiyotik kullanımı test sonuçlarını etkilediğinden EMMA testi yaptırmadan en az 3 ay öncesinden itibaren hastanın antibiyotik kullanmıyor olması gerekir.

Eğer bu zaman diliminde antibiyotik kullanımı gerçekleştiyse, antibiyotiğin dozu, aktif maddesinin adı ve kullanım süresi gibi bilgiler doktorla paylaşılmalıdır.

EMMA Testi Hangi Bilgileri Sağlar?

Emma testi, rahmin mikrobik sağlığı hakkında geniş bilgiler sağlar. Bu bilgiler arasında:

  • Laktobasillerin yüzdesi hakkında bilgi verir.
  • Endometriyal örnekte en sık rastlanan 10 bakterinin yüzdelerini gösterir.
  • Rahim içerisindeki mikrobiyotanın normal olup olmadığı hakkında bilgi verir.
  • Nasıl bir antibiyotik tedavisi uygulanması gerektiği konusunda fikir verir. Uygulanacak probiyotik/antibiyotik tedavi hastaya özel olarak planlanmalıdır.

EMMA Testi Fiyatı Ne Kadardır?

Yasalar gereği Emma testi fiyat bilgilerini web sitemizde paylaşamıyoruz. Fiyat bilgisi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

EMMA Testi Nerede Uygulanmaktadır?

Emma testi ile ilgili detaylı bilgi almak için iletişim formumuzu doldurabilir veya 444 39 49 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Yorumunuzu Gönderin



Henüz yorum yapılmamış
    Doktora Sorun - [blog_doktor]



    Telefon Numaranız: