Bahceci Tup Bebek

Alice Testi Nedir, Nasıl Uygulanır?

Alice Testi Nedir? Alice testi, tüp bebek tedavisinde başarı oranını artıran son derece önemli bir testtir. Dünyanın sayılı tüp bebek merkezlerinde kullanılmaya başlanan Alice…

Alice Testi Nedir, Nasıl Uygulanır?
    

Alice Testi Nedir?

Alice testi, tüp bebek tedavisinde başarı oranını artıran son derece önemli bir testtir. Dünyanın sayılı tüp bebek merkezlerinde kullanılmaya başlanan Alice testi eşzamanlı olarak Bahçeci kliniklerinde de uygulanmaya başladı.

Özellikle embriyonun rahme tutunmasıyla ilgili sorun yaşayan vakalarda ve tekrarlayan düşüklerde Alice testi uygulanması halinde gebelik başarısı artmaktadır.

Alice Testi Tüp Bebek Başarısını Nasıl Etkiliyor?

Alice testi, rahim dokusunu son derece detaylı olarak inceleme imkanı sunuyor.

Tüp bebek tedavisinin gebelikle sonuçlanabilmesi için sağlıklı bir embriyo kadar sağlıklı bir rahim ortamı da büyük önem taşımaktadır. Rahim, embriyoyu kabul edecek ve sağlıklı gelişimine imkan tanıyacak yapıda olmalıdır.

Yakın bir zamana kadar rahim içerisinin tamamen steril, mikroplardan tamamen arınmış bir ortam olduğu düşünülmekteydi. Ancak çalışmalar göstermiştir ki rahim ortamında birçok mikrop bulunmaktadır. Alice testi rahim içerisindeki zararlı mikropların oranını ortaya koymamızı sağlıyor.

Başarısız tüp bebek denemeleri yaşayan hastaların yaklaşık %25’inde kronik endometrit problemi bulunmaktadır. Kronik endometrit, rahim iç zarında iltihap oluşması anlamına gelmektedir.

Alice testi ile rahim içerisindeki iltihap problemi saptanabilmektedir. Daha sonra, bu probleme yönelik antibiyotik ve probiyotik tedavisi uygulanır. Uygulanacak antibiyotik tedavisinin kişiye özel olarak planlanması gerekmektedir.

Herhangi bir antibiyotik tedavisi değil, kişinin durumuna özel olarak bir tedavi uygulanır. Bu tedavinin ardından rahim, artık embriyoyu kabul etmeye hazır hale gelir ve embriyonun tutunma başarısı önemli oranda artar.

Kronik Endometrit Nedir?

Kronik endometrit, endometriyumun (rahim içi zarının) genellikle bakteriyel enfeksiyon nedeniyle, tekrar eden biçimde iltihaplanmasıdır. Kısır kadınların %30’u, bu rahatsızlığa sahiptir.

Fakat tekrarlayan tüp bebek başarısızlığı ve tekrarlayan düşükler yaşayan kadınlarda kronik endometrit görülme sıklığı %60’a kadar ulaşır.

Bu hastalık semptom vermez ve standart ultrason muayenelerinde saptanamaz. Bu nedenle, çoğunlukla fark edilmez ve tedavi edilmez. Hastalığın teşhisi, genellikle histoloji, histeroskopi ve/veya mikrobiyal kültür yoluyla yapılırdı. Ancak bu üç yol da vakaların %80’inde yanlış sonuçlar ortaya koyabilmektedir. ALICE testi ile artık en doğru sonucu almak mümkün.

ALICE Testi Nasıl Uygulanır?

Adetin 15. ila 25. günleri arasında rahim biyopsisi ile gerçekleştirilir. Rahimden alınan parça incelenir ve zararlı mikropların olup olmadığı tespit edilir.

DNA molekülleri içerisinde biyopsi yapılan gün itibariyle rahim içindeki ortamın detaylı analizi yapılır ve sağlıklı bir rahimde olması gereken mikrobik dağılım ile karşılaştırılır. Bu karşılaştırma sonucu eğer rahim için bu dağılım yönünden riskli bulunursa ek tedaviye geçilir.

Alice Testi Hangi Bilgileri Sağlar?

  • Rahim içerisinde kronik endometrit’e neden olan bakterilerin mevcut olup olmadığı ve miktarı hakkında bilgi verir.
  • Cinsel ilişki yoluyla bulaşan hastalıklarla bağlantılı olarak gelişen genital patojenler hakkında bilgi verir.
  • Patojen bulunması durumunda, uygulanacak antibiyotik tedavisi hakkında fikir verir. Uygulanacak tedavi uzman hekim tarafından yapılmalı ve kişiye özel planlanmalıdır.

İlaç Kullanıyorum, Bu Durum Alice Testini Etkiler mi?

Evet, özellikle antibiyotik kullanımı test sonuçlarını etkiler. Bu nedenle, test yaptırmadan 1 ay öncesinden itibaren, hasta antibiyotik almamalıdır.

Eğer hasta bu zaman aralığında antibiyotik aldıysa, antibiyotiğin dozu, aktif maddesinin adı, kullanım şekli ve kullanım süresi gibi bilgileri doktoruyla paylaşmalıdır.

Testin Fiyatı Ne Kadardır?

Yasalar gereği test fiyat bilgilerini web sitemizde paylaşamıyoruz. Fiyat bilgisi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Alice Testi Nerede Uygulanmaktadır?

Tüp bebek tedavi başarısını önemli oranda artıran Alice testi, Türkiye’de sadece Bahçeci merkezlerinde uygulanmaktadır.
Detaylı bilgi almak için iletişim formumuzu doldurabilir veya 444 39 49 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Yorumunuzu Gönderin



2 Yorum
  • ***** Yanıtla

    bu test şuan hastalara uygulanabiliyor mu yoksa yeni mi gelecek. Geçen ay tüp bebek denedi olumlu oldu ama kalp atışlarını duyamadan düşük yaptım. Acil destek istiyorum.

    11 Temmuz 2018 / 17:43
    • Bahçeci
      Bahçeci Tüp Bebek Merkezi Yanıtla

      Merhaba,

      Emma ve Alice testleri şu anda tüm merkezlerimizde dünyadaki sayılı tüp bebek merkezleriyle aynı anda uygulanmaya başlanmıştır. Türkiye’de sadece Bahçeci’de uygulanan Emma ve Alice testlerinde sağlıklı bir gebelik elde etmek için rahim ortamının mikrobik yönden yoğunluğu değerlendirilir. Daha detaylı bilgi için https://bahceci.com/iletisim/ sayfasındaki formu doldurarak iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. İlgili birimimiz sizi en kısa sürede arayacaktır.

      Saygılarımızla,
      Bahçeci Ailesi

      13 Temmuz 2018 / 11:53
Diğer Yorumlar
Doktora Sorun - [blog_doktor]



Telefon Numaranız: