Bebek Sahibi Olurken

Bebek Sahibi Olurken

Bebek Sahibi Olurken Nelere Dikkat Etmeli?

Hamile kalmaya çalışmak sabır gerektiren bir süreçtir. Hamilelik öncesi vücudunuzu tanımanız, yumurtlama dönemlerinizi bilmeniz, ruhsal ve fiziksel olarak gebeliğe hazır olmanız sağlıklı ve mutlu bir hamilelik geçirmenize yardımcı olacaktır.

Gebeliğe Hazırlanma

Bebek sahibi olmayı planlamaya başladığınız andan itibaren hemen doktora müracaat etmenizi öneririz. Eğer hali hazırda hamileyseniz hem sizin hem de bebeğinizin sağlığı için doktorunuza başvurmanız gerekmektedir. Hamileliğinizin ilk günleri bebeğinizin organlarının gelişimi için çok önemli olduğundan hayatınızdaki en ufak değişiklikler bu gelişimde önemli bir yer tutmaktadır. Örneğin folik asit eksikliği majör doğumsal bozukluklara yol açabilmektedir. Dolayısıyla doktorunuz hem sizin hem de bebeğinizin sağlığını değerlendirmek durumundadır. Burada size hemen başlamanız gereken birtakım önerilerimiz olacaktır.

Sigara ve Alkol Kullanıyorsanız Hemen Bırakın

Eğer hamile kalmaya çalışıyorsanız, sigara sizin doğurganlığınızı azaltmaktadır. Eğer hamileyseniz sigara düşük riskini artırır ve bebeğinizin sağlıklı gelişimine zarar verir. Alkol kullanımı ise; düşük, erken doğum, ölü doğum ve diğer ciddi sorunlara yol açabilmektedir.

Gebelik Öncesi Folik Asit Takviyesi

Ciddi doğumsal bozuklukları azaltmak için folik asit almanız gerekmektedir. Folik asit, B-vitamini türevi olup en çok taze meyve ve yeşil sebzelerde bolca bulunmaktadır. Günde 400 mikrogram alınan folik asit takviyesi baş ve omurilik bozuklukları gibi yarık damak-dudak anomalilerini engellemektedir. Bu bozukluklar hamile kaldığınızın farkına vardığınızda hal-i hazırda oluşmuş bulunmaktadır. Dolayısıyla hamile kalmayı planlıyorsanız folik asit takviyesine hemen başlayın. Eğer şüpheleniyorsanız da hemen başlamanızı tavsiye etmekteyiz.

Tam Sağlık Kontrolü

Tam bir kontrolden geçmeniz hem sizin hem de bebeğinizin sağlığı için çok önemlidir. Yüksek tansiyon, sara ve şeker hastalığı gibi durumlar hamileliğinizi kötü etkileyebilecek durumlardan birkaç tanesidir.

Doktorunuzu Bilgilendirin

Daha önce geçirmiş olduğunuz tüm hastalıkları doktorunuza bildirin. Örneğin, hamilelikte geçirebileceğiniz kızamıkçık doğumsal bozukluklara yol açabilir. Eğer bu hastalığı geçirmediyseniz doktorunuz aşılanmanızı önerecektir.

Eğer ilaç kullanıyorsanız, doktorunuza almakta olduğunuz ilaçlardan bahsedin. Bazı ilaçlar sizi veya bebeğinizi etkileyebilir. Bu ilaçları kesmek veya değiştirmek gerekebilecektir.

Aile Hikayenizden Bahsedin

Siz veya ailenizden birisinin genetik bir hastalığı varsa, bu durum bebeğinizi etkileyebileceği için genetik danışmanlık gerekebilir. İdeal kilonuza nasıl ulaşabileceğinizi doktorunuza danışın. Fazla kilolu hanımlar hamileliklerinde şeker veya yüksek tansiyona maruz kalabilirler. Zayıf hastalar ise düşük doğum ağırlıklı bebek sahibi olabilirler. Bir diyetisyen eşliğinde sizin için ideal kiloya ulaşabilirsiniz.

Kimyasal Maddelerden Uzak Durun

Evde veya işte zehirli maddelerden, kimyasal maddelerden veya radyasyondan uzak durun.

Bu maddeler doğurganlığınızı etkileyebileceği gibi hamilelik boyunca istenmeyen sonuçlara neden olabilir.

Rahatlayın

Stres, uzun çalışma saatleri, fiziksel yorgunluk ve uzun süre ayakta kalmak doğurganlığınızı ve hamileliğinizi olumsuz etkiler. Kendinizi rahatlatacak faaliyetlere yer açın.

Sabırlı Olmaya Çalışın

Eğer daha önce doğum kontrol hapı kullandıysanız, vücudunuzun normale dönmesi için belirli bir zamana ihtiyacı olabileceğini unutmayın.

Tüm hakları saklıdır © 2010 - 2024 Bahçeci Sağlık Grubu.

Bebek Sahibi Olurken

Sizi Arayalım

Telefon numaranız:

    ya da 444 39 49 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.


    Geri
    Whatsapp
    Sizi Arayalım
    Bizi Arayın
    Messenger

      ya da 444 39 49 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.