Bizi Takip Edin!
Hasta hikayeleri, bilgilendirici videolar ve çok daha fazlası sosyal medya hesaplarımızda
ERA testi, yani “Endometrial Receptivity Assay” testi birkaç kere iyi kalitede embriyo transfer edilmesine rağmen gebelik elde edilemeyen, rahimde tutunma problemi yaşayan vakalarda tercih edilen bir yöntemdir. Bu yöntem uygulanmadan önce embriyonun rahme tutunamaması ile ilgili hem embriyo hem rahim hem de tüpler kaynaklı faktörler dikkatli şekilde incelenmeli ve düzeltilmelidir.
Sağlıklı bir gebeliğin oluşması için embriyonun kalitesi kadar embriyonun tutunacağı rahim içi zarının embriyoyu kabul etme özelliği de büyük önem taşımaktadır. Rahimden kaynaklanan problemlerin çözümünde eskiden birinci tercih olarak histereskopi kullanılırdı. Histeroskopi ile rahmin iç kısmı görüntülenerek gebeliğin devam etmesini engelleyecek bir problem varsa düzeltilirdi.
Ancak ne yazık ki embriyonun tutunmasını sağlayan hücresel mikro çevrenin ne kadar sağlıklı olduğu veya embriyo için hazır olup olmadığının tespiti mümkün değildi. ERA testi ile tekrarlayan tüp bebek başarısızlığı tedavisinde yeni bir dönem başladı. Era testi ile henüz embriyoları rahme transfer etmeden rahmin embriyoları kabul edip etmeyeceğini veya embriyo transferi hangi gün yapılırsa gebelik oranlarında başarının artabileceğini öngörmek mümkün oldu.
Test sonrası bulgular, özellikle bazı hastalarda tedavi programı ve embriyo transfer günü değiştirilerek çiftlerin gebelik başarısının artırılabildiğini göstermektedir. Bu durumda, ayrıca geçmişte elde edilen başarısız denemelerin nedeni konusuna da bilgi sahibi olmak mümkün olabilmektedir.
ERA testinde tedavi görecek hastanın rahim içi zarından alınan doku genetik olarak analiz edilir. Testin uygulanması düşünülen hastaların doğal adet döngüsü içerisinde veya hormon ile uyarılmış bir tedavi sürecinde belirli bir günde rahim dokusundan küçük bir parça alınır. Parça alınması ameliyathane ortamında ve hastanın konforu açısından hafif sakinleştirici verilerek yapılır.
Alınan parça ileri moleküler ve genetik tanı yöntemleriyle analiz edilir. Bu analiz sırasında embriyonun tutunmasında önemli rol oynayan 200’ün üzerinde genin aktivitesi ölçülür. Yaklaşık 2 hafta içerisinde ölçüm sonuçları değerlendirilerek örnek alınan hastanın rahim dokusunun embriyoyu kabul edebilme potansiyeli belirlenir. Embriyo transfer günü bu sonuçlara göre düzenlenir.
Tekrarlayan tüp bebek başarısızlıklarının altında birçok farklı neden yer almaktadır. Bu noktada çiftlere bağlı nedenlerin yanında doğru merkez seçimi de son derece önem taşımaktadır. Deneyimli ekip ve gelişmiş bir laboratuvar ortamı başarılı sonuçlara ulaşmadaki en önemli kriterlerin başında gelir. Bazı çiftlerde de ayrıca, kötü veya düşük embriyo kalitesi veya embriyolarda oluşan genetik bozuklukları da tekrarlayan tüp bebek başarısızlıklarında önemli rol oynamaktadır.
Yasalar gereği web sitemiz üzerinde ERA testi fiyat bilgisini paylaşamıyoruz. ERA testi hakkında detaylı bilgi almak için iletişim formumuzu doldurabilir veya 444 39 49 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz. Bahçeci Sağlık Grubu içerisinde uygulanan tedaviler, 2023 tüp bebek fiyatları ve ödemelerle ilgili bilgi almak için 444 39 49 numaralı telefondan bizi arayabilir ya da iletişim formumuzu doldurabilirsiniz.
Fiyat bilgisi için iletişim formumuzu doldurun.
Tüm hakları saklıdır © 2010 - 2024 Bahçeci Sağlık Grubu.