Ce trebuie să știu despre infertilitate? - Bahçeci

Ce trebuie să știu despre infertilitate?

Multe cupluri care doresc să aibă copii, dar nu pot avea copii în ciuda actului sexual neprotejat se întreabă „Sunt infertilă?” apare întrebarea. Puteți găsi răspunsurile la întrebările dvs. în articolul nostru.

Ce este infertilitatea?


Dacă o femeie nu rămâne însărcinată în ciuda faptului că a avut un contact sexual neprotejat timp de 1 an dacă are sub 35 de ani sau timp de 6 luni dacă are peste 35 de ani, poate fi diagnosticată ca fiind infertilă. Este extrem de important să fii conștient de factorii care afectează fertilitatea. Datorită informării și conștientizării, șansa de a rămâne însărcinată crește atât în mod natural, cât și prin tehnici de reproducere asistată. Dacă sarcina nu are loc în ciuda contactului sexual în perioada menționată mai sus, este necesar să consultați fără întârziere un specialist.

Care sunt simptomele infertilității?


Infertilitatea feminină se manifestă adesea prin sângerare menstruală neregulată. Dacă perioada dintre cele două menstruații este mai scurtă de 21 de zile sau mai mare de 35 de zile, poate fi menționată neregularitatea ovulației și aceasta poate fi cauza infertilității. Este posibil ca infertilitatea masculină să nu provoace niciun simptom. Arsurile sau scurgerile în timpul urinării pot fi un diagnostic preliminar. Cu toate acestea, pentru un diagnostic definitiv, este necesară o spermiogramă (testul spermatozoizilor). Informații despre numărul, motilitatea și morfologia spermatozoizilor pot fi obținute cu un test de spermatozoizi efectuat după două până la șapte zile de abstinență de la actul sexual. Conform rezultatelor testelor, se începe un program de tratament adecvat pacientului.
Deși sarcina pare naturală și simplă, acest proces este de fapt extrem de complex. Pentru ca sarcina să apară, trebuie îndepliniți următorii factori. Producție sănătoasă de ovule Producție sănătoasă de spermatozoizi Trompe uterine sănătoase care permit spermatozoizilor să ajungă în ovul Fertilizarea ovulului de către spermatozoizi Capacitatea ovulului fertilizat de a reține în uter Calitatea adecvată a embrionului Eșecul unuia sau mai multor dintre acești factori cauzează infertilitate.

Cauzele infertilității feminine


Putem enumera cauzele infertilității feminine în termeni generali, după cum urmează. • Tulburări de ovulație • Menopauză precoce • Rezervă ovariană scăzută • Sindromul ovarului polichistic • Tuburi deteriorate sau blocate • Endometrioză • Vârsta înaintată • Probleme cervicale • Vaginism


Cauzele infertilității masculine


Infertilitatea masculină poate avea multe cauze diferite. Problemele genetice, anomaliile apărute în timpul nașterii, cauzele hormonale, factorii chimici, bolile inflamatorii, varicocelul și operațiile chirurgicale sunt principalele cauze ale infertilității. Obiceiurile nutriționale și stilul de viață joacă, de asemenea, un rol important în apariția infertilității masculine. Fumatul și consumul de alcool, drogurile pentru creșterea mușchilor, condițiile de muncă în medii foarte calde sau expunerea la substanțe chimice și supraponderalitatea pot provoca, de asemenea, infertilitate. Potrivit ghidului elaborat de Organizația Mondială a Sănătății, pentru a deveni tată, un bărbat trebuie să aibă cel puțin 15 milioane de spermatozoizi pe mililitru și 40 de milioane de spermatozoizi în proba totală de spermă. Bărbaților cu valori ale spermei sub acest număr li se recomandă să primească tratament pentru a avea copii.

Întâlnire preliminară cu medicul


Dacă sarcina nu are loc în ciuda contactului sexual regulat neprotejat, trebuie consultat fără întârziere un specialist. Consultația inițială la clinicile Bahçeci este gratuită. În timpul acestei întâlniri, medicul nostru vă ascultă povestea. Această etapă este de fapt cea mai importantă etapă pentru planificarea corectă a procesului de tratament. După această întâlnire, medicul dumneavoastră vă poate cere anumite analize. Următoarele etape ale procesului sunt determinate în funcție de povestea cuplului. Faceți o programare pentru o ședință preliminară
1

Examinare și teste


Medicul examinează viitoarea mamă pentru a obține informații despre capacitatea ei ovariană și uterul. Se solicită testul AMH, care arată starea rezervei de ouă. Atunci când se consideră necesar, se poate solicita film uterin (HSG) sau histeroscopie. În afară de aceasta, pot fi solicitate și teste ale funcției tiroidiene la femei, nivelul hormonului prolactinic, hemoleucograma, grupa sanguină și teste serologice, pe care le numim teste pentru hepatită și HIV. Dacă există un factor masculin, medicul urolog solicită examinările și analizele necesare. În urma examinării și analizelor, se stabilește diagnosticul și apoi medicul dumneavoastră vă informează despre ce tratament să aplicați.
2

Aplicarea unui tratament personalizat


După examinare și teste, unele grupuri de pacienți sunt inițiate cu medicamente pentru a obține sarcina în mod natural, fără a fi nevoie de tratament de fertilizare in vitro. Dacă este posibil să ai un copil fără a fi nevoie de tratament de fertilizare in vitro cu vitamine, monitorizare a ovulelor și modificări ale stilului de viață, medicul tău va planifica un proces de tratament pentru tine. Dacă sarcina nu este posibilă în mod natural, se începe procesul de tratament cu fertilizare in vitro. În centrul nostru, problema fiecărui cuplu este evaluată din perspective diferite și se aplică programe de tratament „personalizate”. Informații detaliate despre procesul de tratament cu fertilizare in vitro.
3

Vă vom suna

Lăsați-ne să vă sunăm cât mai curând posibil cu privire la problemele pe care doriți să le consultați.

Vă vom suna

    2024 Toate drepturile va sunt rezervate

    Ce trebuie să știu despre infertilitate?

    Vă vom suna

    Numărul dvs. de telefon:

      sau ne puteți contacta la +90 530 917 60 49.

      Back
      Whatsapp
      Sună-ne