Urmărește-ne!
Povești ale pacienților, videoclipuri informative, concursuri și multe altele pe conturile noastre de social media.
Când sângerarea menstruală a unei femei se termină înainte de vârsta de 40 de ani, este considerată menopauză precoce. În menopauza precoce, secreția de hormon estrogen scade, iar nivelurile hormonului FSH și LH cresc. Se poate stabili dacă sunteți sau nu la menopauză cu ajutorul unor simple analize de sânge.
Istoricul familiei Cel mai important factor care determină vârsta unei femei la menopauză este vârsta la care mama ei a intrat în menopauză. Dacă există antecedente familiale de menopauză precoce, femeia are un risc mare de a intra în menopauză precoce. Intervenții chirurgicale Dacă ambele ovare ale unei femei sunt îndepărtate din orice motiv, apare menopauza precoce. În plus, ovarele pot fi afectate în timpul intervențiilor ginecologice. Boli autoimune Unul dintre cele mai comune cauze ale menopauzei precoce sunt bolile autoimune. Bolile autoimune sunt atunci când sistemul imunitar consideră propriile organe ca țesut străin și atacă aceste organe. Dacă aceste organe sunt ovarele, apare menopauza precoce. Cancer Radioterapia sau chimioterapia primite în timpul tratamentului cancerului pot afecta ovarele și pot provoca menopauza precoce. Tulburări cromozomiale: problemele legate de cromozomi, cum ar fi sindromul Turner și sindromul X fragil, sunt un alt factor care provoacă menopauza precoce. Stil de viață Alimentația deficitară, stresul, fumatul și consumul de alcool pot provoca, de asemenea, menopauza precoce.
Primul simptom al menopauzei precoce este menstruația mai frecventă. În condiții normale, femeile au un ciclu menstrual la fiecare 28 de zile Dacă menstruația apare mai frecvent decât la fiecare 22 de zile, de obicei indică faptul că rezerva ovariană este în scădere. Pe măsură ce menopauza se apropie, numărul de menstruații scade și se oprește complet.
Pe lângă aceasta; De asemenea, pot fi observate uscăciune vaginală, lipsa dorinței sexuale, tulburări de somn și bufeuri. Dacă observați astfel de simptome, este recomandat să fiți examinat de un medic ginecolog fără să pierdeți timp și să vă faceți analizele necesare.
Menopauza precoce este o afecțiune imprevizibilă, dar diagnosticul precoce este posibil cu un examen medical regulat. In primele zile de menstruatie se fac teste hormonale (AMH, FSH, estradiol) si se examineaza ovarele cu ecografie vaginala.
Astfel, se poate avea o idee despre numărul de ouă potrivite pentru fertilizare. Vârsta pacientului este de mare importanță pentru a obține rezultate de succes în tratamentele de menopauză timpurie. Cu cât pacientul este mai tânăr, cu atât sunt mai mari șansele de succes la tratament.
Recomandăm fără întârziere tratamentul de fertilizare in vitro pentru pacientele a căror rezervă ovariană a scăzut și care doresc să devină mamă. Congelarea ouălor este potrivită pentru pacientele care nu sunt căsătorite și nu intenționează să rămână însărcinate pe termen scurt. În procesul de congelare a ovulelor, ovulele sunt obținute prin utilizarea medicamentelor pentru mărirea foliculilor și sunt înghețate prin metoda de vitrificare. Astfel, puteți obține o sarcină folosind ouăle la o dată ulterioară. În tratamentele de fertilizare in vitro și de congelare a ovulelor, ratele de succes, experiența și puterea laboratorului de embriologie al centrului de fertilizare in vitro sunt de mare importanță. Ca Bahçeci, suntem un centru care și-a dovedit expertiza cu cei 26 de ani de experiență și peste 100.000 de bebeluși. Contactați experții noștri acum pentru o întâlnire preliminară. Pentru toate întrebările tale, poți deveni membru al grupului nostru de Facebook Be Umut, Find Umut .
Lăsați-ne să vă sunăm cât mai curând posibil cu privire la problemele pe care doriți să le consultați.
2024 Toate drepturile va sunt rezervate